Miért nincs több biplan?

21

Létezik-e aerodinamikai ok, amiért a kétfedelű vagy a triplán fogalma teljesen elhagyott? Gyakorlatilag minden gép biplanes volt az első világháborúban, és a második világháborúban gyakorlatilag egyik sem alakult ki.

    
készlet yippy_yay 29.01.2015 12:08
forrás

2 válasz

30

Először is:

Például ez a cég jelenleg kétfedelű

A fő oka azonban az, hogy nem hatékonyak, és nem igazán sokat tesznek, mint amit egy monoplane nem tud.

Sok húzást hoznak létre az általuk gyártott felvonókhoz képest, ami azt jelenti, hogy sok üzemanyagot használnak ugyanazon a távolságon. Meglehetősen gyenge láthatóságuk van, amit általában rossz dolognak tartanak!

Van néhány előnyük: jó gördülési arányuk van, és nagyon mozgathatóvá teszik őket, és nagyon csekély sebességgel rendelkeznek, és kis energiájukkal repülnek, ami azt jelenti, hogy lassan nagyon jól repülnek (ahol a megnövekedett húzás nem nem tesz nagy különbséget: a húzás növekszik a gyorsaság négyzetével

Összességében azonban a fentiek miatt csak az aerobatikához illeszkedik, amit monoplanok is végezhetnek. A szárny kialakításában és a kompozit anyagokban elért előrelépések a kétfedelű repülőgép előnyeinek kiaknázását bármilyen más célra használják fel: azaz ténylegesen utazik (a repülőgép fő célja) és a teher szállítása.

Összességében tehát sokkal összetettebbek, mint egy monoplánok, kevésbé hatékonyak és nem sokkal jobban irányíthatóak. Több hátrányuk van, mint az előnyök.

A biplanok népszerűek voltak az első világháborúban nem azért, mert a technológia nem volt eléggé előrehaladott, mert nem volt elég messze ahhoz, hogy bármilyen más opciót engedélyezzen. Miután a monoplane megfelelően kifejlesztett, ez lehetővé tette a sokkal nagyobb sebességet (450 mph egy második világháborús harcos számára, 300 mph egy korai második világháborús harcosnál, míg a kései világháborús harcosnak körülbelül 120 mph). A nagy sebességű harcosok legyőzik az alacsony sebességű harcosokat (legalábbis lopakodó technológia és irányított rakéták előtt)

A második világháborúban volt néhány maradék biplán - a Fairey kardhal torpedó bombázó volt az egyik legelterjedtebb, mivel az alacsony sebesség és a kétfedelű kialakítás jó emelése lehetővé tette, hogy nehéz torpedót hordozzon , míg a húzási problémák nem számítanak a lassú sebességeknek, amikre szükségük volt a repüléshez, hogy képesek legyenek a torpedót megfelelően és a célpontra engedni. Mások voltak a Gloster Gladiator (UK), a Fiat CR.42 (Olaszország) és a Polikarpov I-15 (Szovjetunió), amelyek a kezdeti szakaszokban különböző szintű sikereket értek el, de jól és igazán túljutottak, amikor még a korai háború monoplánjait is szembe nézték.

Ez a válasz hasonló kérdés ad hasznos összefüggéseket a közvetlen előnyök és hátrányok tekintetében. Nem magyarázza közvetlenül, hogy miért esett ki a biplanák a kedvezménnyel, de segíthet megérteni saját válaszomat itt.

    
válasz adott 29.01.2015 13:12
forrás
3

Nos, még ma is biplanok készülnek, akár nosztalgikus, akár rekreációs okokból; ők csak hűvösek és gondolkodnak vissza a klasszikus korba a repülésben. A Biplanes még ma is népszerűek az aerobikus pilótáknál, hogy agilitásuk is legyen.

A fő okok, amelyek miatt a kétfedelű repülőgép nagyrészt a dinoszaurusz útján járt, elsősorban az aerodinamikával és a szerkezeti mechanikával jár. Amikor a konzolos szárnyat tökéletesítették, valamint a könnyű, nagy szilárdságú alumíniumötvözetekből készült konstrukciót, amelyek megkönnyítették az egy repülőgépet, a repülőgép-tervezők kihasználhatják a monoplan kiváló tulajdonságait, különösen a sokkal alacsonyabb húzást, ami lehetővé tette a nagyobb sebességű repülést. A második világháború felgyorsította ezt az átmenetet, mivel a magasabb teljesítményű katonai harcosok szükségessége rendkívül vonzóvá tette a monoplanot mindkét oldalon a tervezők számára.

De a Stearman vagy a Pitts még mindig nagyon szórakoztató repülés.

    
válasz adott 30.06.2016 08:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket