A biztonságosabb a belső-mongólia, mint Mongólia?

6

A belsõ mongólia jelentõsen biztonságosabb-e a bűnözés tekintetében Mongóliával szemben? Kíváncsi vagyok, vajon biztonsági okokból Mongólia helyett a Belső-Mongóliába megyek.

Nem használok semmilyen képzeletbeli kamerát, és otthon hagyom a laptopomat. Tervezem egy kis időt a nagyobb városokban és a vidéki térségekben, bérelt útmutatóval.

A Wikivoyage néhány információt tartalmaz a Mongólia biztonságáról, a lopásról, a késő esti erőszakról, a neonáci bandákról, amelyek állítólag a mongol nők, kutyák és a aknafedelek hiánya idején érkezők számára. Legalábbis nincs más ország terrorista problémája! Azonban nem találok sok információt a belső-mongólia biztonságáról.

    
készlet Andrew Grimm 31.03.2016 13:20
forrás

2 válasz

14

Belső-Mongólia vagyok. Amit az emberek mondanak a megjegyzésekben, alapvetően igazak. Kína egy darabig több kínai belsőt gyárt. A belső-mongóliai emberek többsége nem beszél mongolul, mintha nulla tudásuk lenne, bár az utcán minden jelen mongol szó van. Valószínűleg ott van néhány mongol kultúra, de ez elég enyhe, mint az ország Mongólia. Még mindig kaphat hiteles kulturális dolgokat a gyepen, de nem a nagy városok közelében. Általában 3 órát vesz igénybe olyan helyekre, amelyek még mindig az eredeti kultúrát tartják fenn a nagyobb városokban.

A bűnözés mértéke bölcs, nem kell túlságosan aggódnia, a belső mongol emberek eléggé gazdagok. Sok olyan BMW-t, Mercedes-t, Porsche-t és még Lamborghini-t is láthat olyan városokban, mint Hohhot, Baotou, és különösen az Erdos. Vannak bűncselekmények, de mivel Kína nem teszi lehetővé a polgárok számára a lőfegyverek birtoklását vagy szállítását, semmi nagy nem történhet. Ha valahogy izmos srác vagy, a legtöbb bűnözés távol marad téged. Végtére is, képesnek kell lenniük kommunikálni veled, hogy raboljanak meg. Ha nem beszélsz kínaiul, vagy csak úgy teszed, mintha nem tudnád, senki sem zavarja meg az időt, hogy raboljon meg, nagyobb és könnyebb halat talál a tóban. Csak győződjön meg róla, hogy nem kap hamis házasságot a gyepen, sokat töltenek ...

Nem tudok Mongóliaért beszélni, mert nem voltam ott. De a pletykák azt sugallták, hogy az aggodalmaid némileg nem szükségtelenek.

Edit: Egyes megjegyzések megválaszolásához. Bizonyára találhat néhány kulturális dolgot a városokban. Azonban a turisztikai csalás Kínában valóságos dolog, általában egy templomba kerülnek, azt mondják, az életed szerencsétlen, de ha 500 dollárt töltesz erre a gyertyára és világítod, az életed megfordul. Ha nem fizetnek, csak rossz dolgokat mondanak. Tényleg nagyon beteg volt. De 7-8 évig ott voltam, nem igazán mondhatom, hogy ez az igazság. De egy dolog biztos, ha hiteles kulturális élményt keres, meg kell találnia egy helyi személyt, aki elviszi Önt a gyepre, ahol a turizmus nem a fő bevételi forrása.

    
válasz adott 23.09.2016 22:22
forrás
7

Soha nem találkoztam semmiféle bizonytalansággal Mongóliában, de egy barátom, aki az UB-ben tanított egy évig megerősített lopást, problémát jelent.

A belső-mongólia nagyon más, de néhány hasonlóságot érzékelhet, de Kína nagyon biztonságos az utazók számára.

Nem emlékszem, hogy ott láttam egy kóbor kutyát, és a nyilvános részegség nem gyakori.

Még mindig elkaphatod, hogy bárki barátnőjével találkozol bárban bárhol. Kínában csak egyszer találkoztam egy turistaval, aki harcban volt, Aussie hátizsákos, Guangzhouban, ami általában biztonságosabb lenne, mint a Belső-Mongólia.

    
válasz adott 24.09.2016 02:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket