Mi történik, ha kávét tárolok a hűtőszekrényben?

6

Mivel én vagyok az egyetlen kávéfogyasztó a házban, egyszerre elkezdtem kávét készíteni egy quart, és megtakarítottam egy befőttesüvegbe a hűtőben. Felfedeztem ezt az érdekes dolgot. A korsó 3. megnyitásától kezdve, amikor felmelegítem a kávét a mikrohullámú sütőben, majd hozzáadom egy kanál cukrot, egy finom csipke húzódik fel a felszínre, így a kávé a crema kávé textúra. Feltételezem, hogy valami a levegőben (nitrogén?) Feloldódik a hűtött kávéban, majd kioldódik.

Továbbá azt hiszem, hogy a kávé a pár nap múlásával simább lesz. Nekem nincs nagy szájpadja, de gyanítom, hogy valami folyik, ami analóg a bundában lévő tanninok kötődésével, de fogalmam sincs.

Tud valaki megvilágítani ezt?

    
készlet Paul Jackson 19.10.2011 16:02
forrás

3 válasz

1

A Graham T válaszával összekapcsolt hozzászólásom azt hiheti, hogy a főzött kávé néhány olyan szerves molekulával rendelkezik, amelyek idővel lebomlanak, hogy reagáljanak valamivel a fehér asztali cukorban, amely gázot termel. A lényeg, hogy létezik több mint 1000 különböző illékony szerves vegyület a pörkölt kávéban, hogy nehéz lenne pontosan lenyomni.

Az egyik megjegyzésben megemlíted, hogy te sörfőzde vagyok - feltételezem, hogy te is ittas vagy. Ismeri a Guinness-t? Általában a söröket nitrogénnel lehet használni kisebb buborékok esetén. Ha megkülönböztetheted a co2 habot és a no2 habot, ez segíthet szűkíteni, hogy mi történik itt.

Ellentétben: Ez egy nagyon jó kérdés, és remélem, hogy elfogadhatóbb választ fog találni. Ez úgy hangzik, mintha a molekuláris gasztronómia ismerete lenne.

    
válasz adott 08.12.2011 10:21
forrás
0

Mérsékelt betekintés, de nem hiszem, hogy a hűtésnek van hatása. Reggelről egy régi kanál (szobahőmérséklet) melegítésével egy kanál cukorral melegítettem, és a hasonló habot írja le. Elég biztos, hogy ez a cukor, mivel általában fekete kávét iszom, és soha nem láttam sima fekete kávéhabot, amikor hasonló módon melegítettem.

    
válasz adott 25.10.2011 15:40
forrás
0

Nem tudok beszélni a crema-ról, de a tárolt kávé általában simább lesz számomra, ha nem rázom meg; sok keserűnek tűnik, mint üledék.

    
válasz adott 25.11.2011 14:38
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket