Do Az X-lézerek nem érik el az AC érintést?

4

Az X-Laser állapota:

When making an attack with an x-laser, make a single attack roll and compare that result to the ACs of all creatures in a line extending out to the weapon’s maximum range.

Néhány ember azt állítja, hogy annak ellenére, hogy érintő fegyverként szerepel, a fenti rész részletezi a lézer speciális támadását A formátum ezt a tulajdonságot nagymértékben működésképtelenné teszi - kifejezetten a használt AC a karakter teljes AC, beleértve a bónuszokat is, amelyeket egy érintő fegyver általában tilt. Ez szigorúan szólva pontos?

    
készlet the dark wanderer 29.06.2017 08:39
forrás

2 válasz

10

Nem

Bár a megfogalmazás talán szerencsétlen, a fegyver sikerül elérni azt, ami hatékonyan érinti az AC célzást azáltal, hogy az érintés AC valójában nem egy dolog.

Touch Attacks

Some attacks completely disregard armor, including shields and natural armor—the aggressor need only touch a foe for such an attack to take full effect. In these cases, the attacker makes a touch attack roll (either ranged or melee). When you are the target of a touch attack, your AC doesn’t include any armor bonus, shield bonus, or natural armor bonus. All other modifiers, such as your size modifier, Dexterity modifier, and deflection bonus (if any) apply normally. Some creatures have the ability to make incorporeal touch attacks. These attacks bypass solid objects, such as armor and shields, by passing through them. Incorporeal touch attacks work similarly to normal touch attacks except that they also ignore cover bonuses. Incorporeal touch attacks do not ignore armor bonuses granted by force effects, such as mage armor and bracers of armor.

Ebből láthatjuk, hogy a lényeknek csak egy valódi páncélosztálya van, annak ellenére, hogy sokszor használták a három különböző számjegyet a karakterlapjára. Egy érintéses támadásról beszélhetünk az AC érintésre, de ez csak egy nyelvi parancsikon a "páncél és pajzsok" megadására, és talán más dolgok nem működnek, így a cél AC alacsonyabb, mint valószínűleg normálisan, nem teljesen különálló statisztika különböző szabályokkal.

Mivel az X-lézer rendelkezik a „touch” fejlett lőfegyveres tulajdonsággal, a minden támadás a fegyverrel megérintett támadásként (igen, még a pisztolyhajtások is). Az X-Laser használata támadás, így az ellenségek nem kapják hozzá az Armor, Shield vagy Natural Armor bónuszokat AC-hez, amikor kiszámítják az AC-t a támadások megoldása céljából.

    
válasz adott 29.06.2017 08:39
forrás
6

X-lézer tűz az AC érintés ellen.

A táblázat felsorolja a X-Laser alkalmazást érintésként fegyver, és így:

Touch: Attacks with the weapon resolve as touch attacks.

Ha a fegyver a normál AC-hez képest megoldott volna, nem lenne semmi értelme egy touch fegyvernek lenni, mivel a fegyver egyáltalán nem érhetett el támadásokat.

    
válasz adott 29.06.2017 13:45
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket