Az én-m rövid emberem aprónak számít?

5

Egy női emberi gazembert játszom, aki 5'2 '' és 110 lb. Az egyik játszótársam viccesen említette, hogy nevetséges, hogy ő és karaktere (egy sárkány) mind közepes méretű. Tudom, hogy az ember átlagos magassága 5'6 '' - 6 '. Azt is tudom, hogy mindketten magasabbak és rövidebbek lehetnek az átlagnál.

Tehát a kérdésem az, hogy kicsinek kell-e számítanunk, vagy közepesnek kell lennie?

    
készlet abv2 11.08.2015 13:25
forrás

2 válasz

12

A 4e-ben az egyetlen dolog, ami meghatározza a karaktered méretét, a karaktered versenye. Minden fajnak a mérete és a magasságtartomány leírása van. (Szabályok összeállítása, 199. oldal)

Az emberi faj leírása szerint az átlagos emberi magasság 5'6 "-6'2". Ez a gazembert a normál emberi méreten kívülre helyezi. Azonban, ha összehasonlítja azt más, közepes méretű versenyekkel, amelyek rövidebbek az embernél, könnyen láthatja, hogy még mindig a közepes méretű tartományban van. Például a törpék átlagos magassága 4'3 "-4'9" és közepes méretű is.

    
válasz adott 11.08.2015 14:43
forrás
7

Nem számít kicsinek, és hagyhatja őt közepesnek.

Szigorúan beszélve: kicsiek a félkészek és a goblinok számára a legfontosabb példák. Ellentétben a korábbi kiadásokkal, a D & D 4e-nek nincsenek irányelvei a 1 méretnek megfelelő magasságra, de a félig, a PHB1 kis versenyen általában legfeljebb 4'2 ". nem olyan rövid, hogy nem kicsiek csak azért, mert egy kicsit alacsonyabbak az átlagnál egy embernél. A szabályok örömmel továbbra is közepes embernek tekintik akkor is, ha csinálsz közelebb kerül a rövidhöz.

Lehet, hogy kicsinek számít, ha akarja, viccre. 2 Azonban tisztában kell lennie a a kicsi lehetséges hátrányai, és győződjön meg róla, hogy vagy nem számítanak neked, vagy hogy megéri. Vagy számoljon kicsinek, de egyetért a csoportjával, hogy figyelmen kívül hagyja ezeket a hátrányokat. Mindezt szórakoztatóan csinálod, és ezek a hátrányok főleg csak szopni fognak, hiszen a 4e kismértékű bónuszt kínál, és nem pótolja a hátrányokat.

1: PHB p282, jobb oldali vagy Szabályok összeállítása oldal 201. Egyáltalán nincsenek magasság- vagy súlytájékoztató, így csak ezeknek a méreteknek különböző fajaiból származó laza iránymutatásokat nyerhetjük. A nagyobb közegek, mint a közepesek, több négyzetet vesznek fel, de ez nem feltétlenül korrelál a magassággal vagy a tömeggel. A kis és közepes lények ugyanazokkal a négyzetekkel rendelkeznek.

2: Nagyon nagy lesz egy kis teremtmény számára, de a 4e nem érdekel eléggé, hogy mi teszi a kis teremtményt, hogy ezt problémává tegye, és valószínűleg akkor sem, ha ezt teszed egy vicc. A 4e prioritásai máshol vannak, és a magasságkülönbség nem számottevő.

    
válasz adott 11.08.2015 14:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket