A cantrip thaumaturgia segítségével „távolról beszélni”?

8

Az egyik képesség, amit a Thumaturgia számára használhat, az: "Olyan pillanatnyi hangot hoz létre, amely az Ön által választott pontból származik, például a mennydörgés, a holló sírja vagy a baljós suttogások." A tartomány 30ft.

Használható-e arra, hogy távolról beszéljen (vagy suttoghasson) valakinek a tartományában, például parancsot adjon, vagy titokban mondjon valakinek?

    
készlet Panda TG Attwood 11.11.2016 23:54
forrás

3 válasz

14

Nem

A helyesírás szövege a következő:

You create an instantaneous sound that originates from a point of your choice within range, such as a rumble of thunder, the cry of a raven, or ominous whispers.

A "mennydörgés" és a "holló kiáltása" egyaránt nem verbális hang. Az „őrült suttogások” lehetnek szavak, de úgy tűnik, hogy nem használják fel őket a kommunikációhoz (tehát „baljós”).

Összességében úgy tűnik, hogy a varázslat célja hanghatások, nem pedig szavak létrehozása.

Ezt támogatja a zsálya tanácsadás :

“Ominous whispers” : Can you form actual words using the Thaumaturgy cantrip?

I’d say no – context indicates to me it’s more for sound effects than communication.

Egy alternatív

Valójában van egy másik, a üzenet nevű parancsfájl is:

Range: 120 feet

You point your finger toward a creature within range and whisper a message. The target (and only the target) hears the message and can reply in a whisper that only you can hear.

You can cast this spell through solid objects if you are familiar with the target and know it is beyond the barrier. Magical silence, 1 foot of stone, 1 inch of common metal, a thin sheet of lead, or 3 feet of wood blocks the spell. The spell doesn’t have to follow a straight line and can travel freely around corners or through openings.

Ezért, ha a thaumaturgy ezt is lehetővé teszi, a üzenet hasznosságát kissé befolyásolná.

    
válasz adott 12.11.2016 00:08
forrás
2
Azt javaslom, hogy a Thaumaturgia cantrip hatalmán belül legalább valódi szavak suttogása, valódi üzenet. Az alábbi helyesírás-leírás két sora támogatja, hogy miért gondolom:

You manifest a minor wonder, a sign of supernatural power, within range.

You create an instantaneous sound that originates from a point of your choice within range, such as a rumble of thunder, the cry of a raven, or ominous whispers.

Az első sor támogatja azt az általános elképzelést, hogy ezt megtehessük. Például, ha valaki fülébe suttogna útmutatást vagy figyelmeztetést, csekély csoda lenne, a természetfeletti hatalom jele. Ez megfelel a leírásnak, illeszkedik a küldetéshez .

Ami a varázslat hatalmának határain belül tehető, a második sor azt állítja, hogy olyan dolgokat hozhat létre, mint a baljós suttogások. A nem baljós suttogások nyilvánvalóan a „mint például” körébe tartoznak. A "baljós" szót a színre használják, és a "természetfeletti erő jelére" utalnak. Tovább mennék, és azt sugallnám, hogy ha a hang mennyisége mennydörgés a mennydörgésig, akkor a normális beszélt szavak is lehetségesek lennének.

Ezért véleményem szerint mind a varázslat hatáskörébe, mind a varázslat erejébe tartozik, hogy értelmes szavakat hozzunk létre valakinek a hatótávolságon belüli fejéhez közel, ami talán az uralkodó uralkodója által színezett.

Természetesen a tartomány csak 30 ', bárki más hallja, ha elég közel van, ha háttérzaj van, akkor olyan nehéz lesz hallani, mint bármely más kommunikáció, és korlátozott hosszúságú lesz. Azt javaslom, hogy 3 vagy 4 szavak ugyanolyan nagyságrendűek lennének, mint egy holló sírása, a mennydörgés vagy a baljós suttogás, bár ez csak a becslésem DM-nek.

Összehasonlították az Üzenettel, egy másik, a kifejezetten erre a célra szánt betűvel, ami arra utal, hogy a Thaumaturgia használata aláássa a célját. Ezzel ellentétben az Üzenet tartománya 120 ', a cél és csak a cél hallja az üzenetet suttogva, válaszolhat, és nem kell látnia a célt, és nem kell látnia, csak ismerős velük. Sokkal hatékonyabb. Csak azért, mert az egyik varázslat a másik célját érinti, nem teszi érvénytelenné. A Minor Illusion-t erre a célra is fel lehetne használni, és nem használnám ezt a használatának korlátozására. Vannak más példák is.

Végül nincs semmi, RAW, ami világossá teszi, hogy használható-e vagy nem használható erre a célra, de a fenti okokból DM-ként megítélem, hogy ez ésszerű felhasználás a cantrip számára íze és ereje a kampányomban, mindaddig, amíg az egyházi őrnagy a "baljós" változatot alkalmazza     

válasz adott 14.11.2016 18:48
forrás
-6

Nem vagyok biztos benne az 5e-ben, de amennyire emlékszem a cantrips korábbi megtestesüléseire, soha nem lehetnek olyanok, amelyek valóban hasznosak voltak, inkább rp fluff-ok voltak, mint a tényleges mágikus képességek, tehát a 0-as szintek varázslataiként .

is, ha a harcban van, beszélgethet valakivel a forduló alatt, egy szabad akcióért. ha normál műveletet szeretne eltölteni valakinek egy üzenetet küldeni, finom. Mégis, a csata közepén egy suttogás hallatszik.

A csatán kívül azt állítanám, hogy csak a látóhatáron belül tehetnéd meg, mivel vannak más, magasabb szintű varázslatok, amelyek képesek továbbítani az üzeneteket a távolabbi helyekre, és hogy azok használhatatlanná válnának, ha ez a cripper meg tudná tenni hogy; Mégis, ez egy szakasz lenne, hiszen stratégiai előnyt jelentene, ha a cantrip ezt megtehetné, és ez valójában nem a lényegük - az ízlésért, nem pedig valami lényegesért.

    
válasz adott 12.11.2016 00:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket