Az időkerék sorában miért nem követték Moghedien-t?

13

Amikor először látjuk a tham a'dam-ot, kifejezetten megjegyezzük, hogy póráz van a gallér és a karkötő között.

De amikor Moghedien elkapta, szabadon mozog a póráz nélkül.

Rájöttem, hogy a szóban forgó agyat Elayne hozta létre, és egyszerűen azt feltételezi, hogy póráz nélkül létrehozta. De ez a helyzet? És ha igen, akkor valaha is részletesen szerepel a könyvekben?

    
készlet Errant 20.08.2011 11:44
forrás

3 válasz

10

Elayne sok kísérletet tesz a ter'angreals-okkal. Az a'dam konkrét esetére először próbálkozott a Nynaeve-tel a Telaran-korszakban, és felfedezte, hogy a póráz haszontalan volt a ter'angreal céljához.

A póráz a sul'dams számára kényelmes, mivel világosan megmutatja a kapcsolatot, de nagyon praktikus volt (legalábbis), hogy Elayne és Nynaeve a pórázon a "szolgájuk". Már meglehetősen gyanús volt, hogy furcsa ékszerekkel rendelkező szolga volt.

    
válasz adott 20.08.2011 17:59
forrás
6
Igen, Elayne póráz nélkül teszi az a'damot. Az ötletet az álomvilágból kapja, amikor ő (vagy talán Nynaeve) elképzelte a gallérot póráz nélkül Moghedienen.

    
válasz adott 20.08.2011 12:15
forrás
4

A többi (helyes) válasz mellett a Randnak szánt hím a'dam nem rendelkezik pórázzal. Vagy a Seanchan soha nem észlelte, hogy a póráz szükségtelen, vagy inkább a pórázos változat (szokás / hagyomány miatt, vagy bizonyos fizikai kapcsolatok biztosítására egy bizonyos sul'dam és damane között), mivel a póráz nélkül nem lenne nyilvánvaló amely damane egy adott sul'damot összekapcsolt.)

    
válasz adott 26.08.2011 22:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket