Can felemelhetem a csőcsonk padlóját betonnal?

3

Nekem van egy konkrét culvert a műútem alatt. A bemeneti oldalon az első csőszakasz körülbelül 2 hüvelykkel csökkent, ami vízhez vezetett az udvaromba.

A csőszakasz feltöltése drága lenne.

Figyelembe véve a leves betonkeveréknek a csőbe történő öntését, hogy hatékonyan állítsa be a csőcső szakaszait. A cső átmérője túl kicsi ahhoz, hogy elérje a kiegyenlítőt igénylő teljes területet, ezért a vizes betonkeverék felhasználásával kitölthetem azt a helyet, ahol nem tudok elérni. Ez működik? Egyéb ötletek?

    
készlet Walter 29.04.2016 15:37
forrás

2 válasz

1

Amint azt egy megjegyzésben említettem, egy csökkentett cső nem okozhat biztonsági másolatot. A rendszer magas pontja a vízszint stabilizálása.

Ez azt jelenti, hogy nem látok okot arra, hogy egy konkrét fejlesztés problémákat okozhasson a beviteli oldalon, feltételezve, hogy megfelelő áramlási térfogat marad. Nem szeretné csökkenteni a térfogatot a kifolyó oldalon, mivel ez idegen tárgy akadályokat okozhat.

Szintén használnánk egy szabványos betonkeveréket, és nem egy túlzott vízzel kevert keveréket, amely gyengébb és hajlamosabb a szétesésre. Nem nehéz egy kicsit agitálni a betont.

    
válasz adott 29.04.2016 16:11
forrás
1

Ha helyesen értem, a cső telepedett le, de a környező terület nem. Ezért a bemeneti / kimeneti elrendezés határozza meg, hogy az áramlás milyen mértékben képes befogadni. Alapvetően csökkenteni fogja a cső keresztmetszetét. Akarod elkerülni a csővezetékben a megállt vizet, így a beton betöltésével kapcsolatos ötleted értelme.

Betonozási szempontból nagyon hosszú darab beton van, amely lencse formájában van. A cement hidratálási folyamata során keletkező beton húzóereje a beton zsugorodási repedéseit eredményezi (a cső hosszán át). Ezenkívül a lencse alakja húzási repedéseket eredményez a sarkokban. A beton lényegében kisebb darabokra bomlik. Ha gyorsan futó víz van a csővezetéken keresztül, a betonod elszakadhat, kezdve a szélektől.

Ennek csökkentése érdekében érdemes megnézni a konkrét termékeket vagy adalékanyagokat, amelyek erre a célra készültek. Beszéljen a helyi ABE vagy Sika ügynökével, tudnia kell, hogy tanácsot adjon Önnek.

    
válasz adott 30.04.2016 09:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket