Hogyan tarthatom meg készpénzemet Japánban?

8

Hamarosan Japánba utazom. Azt mondták, hogy Japán nagyon készpénzközpontú társadalom, és nem minden hely fogadja el a hitelkártyákat, ezért készpénzt kell hordoznom. Az utazásom nagyon mobil lesz, így nem leszek mindig hozzáférhetőek a szállodai széfekhez, és valószínűleg készpénzzel kell szállítanom.

Milyen lépéseket tudok tenni annak érdekében, hogy csökkentsem a tétek készpénztárával kapcsolatos kockázatokat?

    
készlet David Grinberg 01.03.2017 23:44
forrás

4 válasz

11

Ha más külföldiek körében tartózkodik egy hostelben, kövesse a tipikus tanácsokat, hogy tartsa biztonságban a készpénzt, ha azt nem mutatja ki, tartsa a személyénél, a szokásos módon. Az utcákon és a tömegközlekedésen az esélye annak, hogy börtönbe kerüljön, eltűnik kicsi, és ha csak akarja, csak azt tarthatja a pénztárcájában.

Ez azt jelenti, hogy Japán csak "készpénzközpontú" abban az értelemben, hogy normális fizetni mindent az étkezéstől a repülőjegyig készpénzzel. Nem olyan holtág, ahol a hitelkártyákat még soha nem látták. Küzdeni fogsz a kisebb bárokban és kávézókban, valamint a vidéki területeken. Ugyanakkor sok helyen, köztük a szállodák, a nagyobb bárok és éttermek, valamint a mindennapos 7-11 üzletek is elfogadják a kártyákat, és rengeteg ATM van, amelyek nagy része külföldi kártyákat fogad el. Ha nagy városi központok közelében tartózkodik, nem kell óriási mennyiségű készpénzt hordoznia magával, csak annyi, hogy néhány napig túlélje.

    
válasz adott 02.03.2017 00:50
forrás
5

Mivel Japán készpénzalapú társadalom, készpénzben kell szállnia. Jenet is felhelyezhet az ICOCA kártyájára, mivel mobilod lesz. Az alábbi honlapot tettem.

link .

Az ICOCA kártya egy olyan átutalás, amelyet az ország körül utazás közben használhat. Bár ez egy „biztonságos” ország, a telefonom ellopta itt, biztonságosabb, mint más országok, de nem hamisított biztonságérzetbe. Az emberek bárhol járnak.

    
válasz adott 21.03.2017 08:09
forrás
2

A biztonságnak nem szabad nagy gondot jelentenie Japánban, mivel ott kevés az erőszakos bűncselekmény. Csak vegye be a szokásos óvintézkedéseket: tegye pénzt a pénztárcába, és tartsa a pénztárcáját biztonságos helyen, lehetőleg a zsebében (és vigyázzon a zsebére!); ne villogjon a pénzed körül; próbálja meg tartani a zsákjait zsúfolt helyeken. Miután ezeket megtette, jónak kell lennie.

Egyszer már több mint 20.000 jen készpénzem volt a zsebemben Tokióban, és tökéletesen biztonságos voltam, de természetesen nem ajánlom ezt. Ne légy olyan, mint én!

Japán készpénzközpontúsága miatt sok kis étkező (pl. utcai Ramen éttermek és kísérudon helyek) valóban csak készpénzt és Suica / PASMO-t fogad el. Minden nagyobb üzlet (7-11, FamilyMart & Lawson), nagyobb éttermek és gyakorlatilag minden kiskereskedelmi hely hitelkártyát (JCB és Visa, néha MasterCard és American Express) vesz igénybe, bár sok ügyfél inkább készpénzt. Tehát, ha akarja, akkor nem kell annyi pénzt készítenie. Kb. 10 000 jen készpénznek kell lennie az elégségesnek.

    
válasz adott 21.03.2017 18:10
forrás
0

Nézze meg, hogy megtalálhatja-e a "Cool Japan" epizód pénzét: link

Emlékszem, hogy figyeltem, és meglehetősen gyakori volt, hogy a japánok 40 000–70 000 ¥ ($ 400-700) -ot szállítottak pénztárcájukban vagy pénztárcájukban.

Ez azt jelenti, hogy sok hitelkártyát fogadnak el sok helyen, így ne aggódj. Ha készpénzre van szüksége, menjen a legközelebbi postahivatalra (amely szintén bank) és vonja vissza a készpénzt.

    
válasz adott 22.03.2017 23:28
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket