Van biztonságos utazni Egyiptomba 2012 elején? [zárva]

8

2011 márciusától utazott-e az egyiptomban? Mi a helyzet, mint ott? A választások november végén is zajlanak. Várnom kell a választás után, hogy lefoglaljam a túrámat? 2012 elején tervezem meglátogatni.

    
készlet Thierry Lam 05.10.2011 03:11
forrás

5 válasz

7

Egyiptom, mint Észak-Afrika és a Közel-Kelet egy része, változékony.

Az Egyesült Államok Állami Osztályának van egy átfogó webhelye, amely részletesen ismerteti az ország legfrissebb adatait . Rámutat arra, hogy míg a bűnözés viszonylag alacsony, természetesen számos tiltakozás, zavargás és politikai zűrzavar történt az elmúlt évben.

Végül mindig bélérzet lesz. Sok utazási vállalat 2 ajánlatot kínál 1-re, hogy az emberek visszatérjenek Egyiptomba. Az emberek rámutatnak arra, hogy az amerikai riporterrel történt szerencsétlen eseményen kívül az erőszak nagyrészt nem célzott a külföldiekre.

Anekdotikus információk a barátoktól, akik a felkelés óta voltak, azt mondják, hogy teljesen biztonságban érezték magukat. A Tour cégeknek a legfrissebb információk lesznek, és tudni fogják, hogy mely területeket kell elkerülni.

A választások drámai módon megváltoztathatják a dolgokat, de mivel az első évtizedek első szabad szabad választása, jó dolog lehet, inkább ünnepségekkel, mint tiltakozásokkal. Ha már 2012-ig nem megy, talán várjon. 4 évvel ezelõtt 2 héttel korábban megrendeltem a túrát karácsonyra, és a helyzet miatt nem kell problémát találnod egy körutazás vagy az azt körülvevő járatok keresése során.

Végül, ahogy azt az állami osztály honlapja mondja: "Senki sem jobban védi meg magát, mint magad." Légy óvatos, tartsd tisztán a kapcsolatot, légy biztonságos.

    
válasz adott 05.10.2011 03:22
forrás
5

Figyelmeztetés: anektodikus bizonyítékok ...

Tegnap hallottam, hogy egy ideje, hogy most látogasson el Egyiptomba, miközben a turisták távol vannak.

Egy fiatal ausztrál házaspár, aki áthalad a hostelemön, nemrég volt ott, és csak három -ról számolt be.

Nagyon biztonságosnak érezték magukat és erősen ajánlották. Annyira lenyűgözött a történetük, hogy rögtön elkezdtem rájönni, hogy milyen határokon át kell keresnem, hogy a jelenlegi útomon keresztül szárazföldi útvonalon érhessem el.

Máshol hallottam, hogy biztonságban maradok távol Kairó főterétől, ahol a tiltakozások összpontosítottak, és távol állnak a szavazóállomások közelében, ha ott van, amíg a választások folyamatban vannak.

Ha én lennék, és a szállítás költsége nem túl magas volt, a szerencsejátékot elveszítem, és lefoglalom a repülést (stb.) az egy-egy-életen át tartó lehetőség lehetősége alapján. Nem tudok semmit másra lefoglalni, mivel mindenki az egyiptomi idegenforgalomban jelenleg gyakorlatilag nem rendelkezik ügyfelekkel, és semmit nem foglalnak le.

A biztonsággal kapcsolatban azonban meg kell hoznia a saját döntését!

    
válasz adott 05.10.2011 08:59
forrás
4

Idén augusztusban meglátogattam Egyiptomban, és bár nem maradtam Kairóban (Sharm El Sheikhben maradtam), soha nem éreztem fenyegetést.

Számos tevékenységben részt vettem ott, amikor meglátogattam a beduinot, utaztam a piramisokba, és a quad kerékpározást a sivatagban, 2 gyerekkel.

Míg a Sharm sokkal inkább a turisták számára gondoskodik, professzionális szinten többször is meglátogattam Kairót a tavalyi munkahelyi kötelezettségvállalások miatt bekövetkezett gondok miatt - és még mindig itt vagyok, hogy ezt írjam.

A legjobb tipp, amit adhatok neked, mindig tartsd meg magadat, mint bármelyik országban.

    
válasz adott 07.10.2011 12:04
forrás
1

Nem, nem hiszem. Egy évvel ezelőtt egy egyiptomi utazást terveztem (akkor is nagyon feszült időszak volt), de úgy döntött, hogy idén Indiába megy. Azt is feltételeztük, hogy egy hátizsákos utazás lesz, és egyéni tervek szerint. Csatlakoztam az összes utazási fórumhoz, amiről gondoltam, és az ott tartózkodók (mind az utazók, mind az egyiptomi lakosok) elmondták nekem, hogy nem kell aggódnom. Biztos vagyok benne, hogy nem fog elmenekülni néhány homályos helyre, és többnyire emlékművet és híres nevezetességet látogat.

Az egyetlen dolog, ami tönkreteheti az utazást, az, hogy ha a kormány bevezeti a rendőrségi tilalmat, akkor már akkor kell eljutnia a szállodába / hosteljébe. Elég valószínűtlen, hogy a kijárási tilalom több mint egy hétig tart. Emellett az eddigi előadások csak 2 és 7 óra között voltak, és ez általában az az idő, amikor egyébként aludtál.

UPDATE: Lásd ezt a kérdést! p>     

válasz adott 23.01.2012 16:54
forrás
1

Tudom, hogy ez egy másik időszak, de az hasonló kérdésre adott válaszok egy része releváns lesz. Újra elolvastam a válaszomat, és úgy érzem, éppolyan alkalmas, mint akkor volt. Ezért idézem:

Egypt, as like much of North Africa and parts of the Middle East, is volatile.

The State Department of the US has a comprehensive website detailing the latest information on the country. It points out that while crime is relatively low, there has of course been several incidents of protests, riots and political upheaval over the past year.

In the end, it is always going to be a gut feel thing. Many tour companies are offering 2 for 1 deals to get people to return to Egypt. People point out that apart from an unfortunate incident with an American reporter, the violence has largely not targeted foreigners.

Anecdotal information from friends who have been since the uprising say that they felt entirely safe. Tour companies are going to have the latest information and will know which areas to avoid.

The election may change things dramatically, but given it looks to be the first 'free' elections in decades, it may be a good thing, with celebrations rather than protests. If you're not going anyway until 2012, perhaps wait. I booked a tour over Christmas 4 years ago with 2 weeks notice, and given the situation, you shouldn't have a problem finding a tour or flights around then.

In the end, as the state department website says, "There is nobody better at protecting you than yourself.". Be careful, keep informed, be safe.

    
válasz adott 02.03.2012 12:05
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket