Milyen konkrétan kapta a Sith „bosszút”?

25

Lucas-kánonban (pl. nincs EU / Legends, nincs új Disney-tartalom), hogy mit akart pontosan a Sith bosszút állni?

Mi volt az a konkrét dolog, amit megpróbáltak megbocsátani?

    
készlet DVK-on-Ahch-To 04.11.2015 03:54
forrás

3 válasz

16

A kérdésedre válaszolva a Sith szokott uralni a galaxist, mielőtt a Köztársaság (és a Jedi Rend) megdöntötte őket. Ez a cselekedet az, amit a Sith bosszút áll a Csillagok háborújában: a Sith bosszúja

“The Republic has fallen, Padmé,” Obi-Wan said gravely. “The Jedi Order is no more.” “I know.” Padmé gazed at him, seeing the new lines in his face. “It’s hard to believe.” She took a deep breath. “But the Senate is still intact. There is some hope.”

“No, Padmé,” Obi-Wan said sadly. “It’s over. The Sith now rule the galaxy, as they did before the Republic.”

Padmé stared. “The Sith?” It was Palpatine who was in charge of the Repub — of the Empire. Surely Obi-Wan didn’t mean that Palpatine was a Sith Lord!

Revenge of the Sith: Official Novelisation

A klónháborúk és a 66-as rend a "Sith bosszúja"

[The] Clone Wars have always been, in and of themselves, from their very inception, the revenge of the Sith.

They were irresistible bait. They took place in remote locations, on planets that belonged, primarily, to “somebody else.” They were fought by expendable proxies. And they were constructed as a win-win situation.

The Clone Wars were the perfect Jedi trap.

Revenge of the Sith: Official Novelisation

és

A small hologram of the first of the clone commanders sprang up before him. “Yes, my lord?”
“The time has come,” Darth Sidious said, savoring the words. After a thousand years, the time for revenge has come at last. “Execute Order Sixty-six.”

Revenge of the Sith: Official Junior Novelisation

Mace Windu ad nekünk ezt a betekintést. Mint látható, a Darth Bane (és minden szinte az összes Sith) bukása egyértelműen fordulópont a Jedi / Sith kapcsolatokban:

“Since the fall of Darth Bane more than a millennium ago, there have been hundreds of thousands of Jedi-hundreds of thousands of Jedi feeding the light with each work of their hands, with each breath, with every beat of their hearts, bringing justice, building civil society, radiating peace, acting out of selfless love for all living things-and in all these thousand years, there have been only two Sith at any time.

Revenge of the Sith: Official Novelisation

Hogy ezt visszaállítsuk, van-e idézete Palpatine-tól, amit a Sith szokott szabályozni a galaxisra;

                            

ésWindukijelentette,hogyaSithazemberekelnyomását

                             
    
válasz adott 04.11.2015 22:31
forrás
1

A Sith mindig hatalomra vágott. A Sith szemszögéből a jedik a galaxis uralmát (melyet nem tettek) használnak, és ez igazságtalan volt. Tehát abszolút hatalmat az ismert galaxis felett állítva, a Köztársaságot a Birodalomra való átalakításával és az összes (majdnem minden) Jedi megszüntetésével, a Sith évszázadok óta bosszút állt a föld alatt.

    
válasz adott 14.09.2017 11:59
forrás
-1

A következő az EU-ból származik:

Vannak olyan grafikus regények, amelyeket a Jedi meséknek hívnak. Ezekben a regényekben az egyik a Sith aranykora.

A Köztársaság előtt volt a Sith Birodalom, a Köztársaság és a Sith Birodalom háborúba ment, aminek következtében a Sithet a galaxis távolabbi sarkaiba bontották. A követt évszázadok során elfelejtették a Sithet, és a galaxis megteremtésével folytatták, amíg egy testvér és nővér, aki hipertér felfedező volt, találkozott velük, miközben ellenőrzik a hiperűr útvonalakat, amelyek újabb háborút eredményeztek. Ez egy újabb mesékhez vezetett a Jedi grafikus regényében: The Sith War.

Évszázadokkal később egy másik jedi esett a sötét oldalra, amikor Sith tanításai során találkozott, és elkezdte követni őket, és más jedik is csatlakoztak hozzá, neve Exar Kun volt, és 1000 Jedi együttes erőfeszítéseit legyőzte. Az egyik Jedi-t, aki csatlakozott hozzá, Ulic Qel-Droma-nak hívták, aki sötét oldalra fordult, mikor Arca tanító mesterét megölték, és haragja alatt fénykard párbajban megölte testvére Cay, csak akkor, amikor meglátta, amit megtett a bánatban. Nomi Sunrider, egy másik jedi lovag, látta, mi történt vele a barátjával, akit szeretett; Ulicet börtönbe helyezte a fény falában egy Jedi erő blokkoló technikával, amit Odan-Urr Mester tanított neki. Életének hátralévő részében Ulic nem tudta használni az erőt.

Exar kun egy primitív versenyen ment keresztül, és a Yavin negyedik holdján lévő nagy templomok használatával az életerőjüket meg tudta menteni, és megmentette a szellemét, ami a Yavin 4-en maradt, amíg Luke Skywalker nem hozta létre a jedi akadémiáját. a Jedi Akadémia könyvek trilógiájában ( Jedi keresés , Sötét tanítvány és A hadsereg bajnokai ).

Exar Kun szelleme fiatal diákot Kyp Durront fordított a sötét oldalra. Durron rabszolga volt a Kessel fűszerbányáiban, amíg Han Solo meg nem mentette, egy kísérleti császári harcos segítségével, a napsütőhéj tombolva elpusztította a császári rendszereket, és rezonancia torpedókat indított a rendszerek napjaiba, amíg Han Solo barátja Han Solo el nem ment a Millenium Falconban, ami a Falcon majdnem elpusztult. Exar Kun-t végül elpusztították az összes diák, akik csatlakoztak egymáshoz, és kombinált fényhatásukat használják.

    
válasz adott 04.10.2017 20:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket