Hol érhetem el a Starter készlet után?

12

Általában új vagyok a D & D és az RPG-k számára, de sokáig akartam játszani. Ugrás az új kiadásba, ha megvásárolom az indító készletet, megpróbálom kitalálni, hogy hol megyünk, miután befejeztük.

Létre kellene hoznom egy kampányt az alapkönyvek segítsége nélkül (ez a kiadás augusztusban, szeptemberben és novemberben)? Vagy van-e olyan anyag, amellyel alkalmazkodni tudok először (az interneten vagy más adaptálható kiadásokon), ahelyett, hogy mindent felépítenénk?

    
készlet Ace Of Roses 24.07.2014 03:04
forrás

3 válasz

9

Üdvözöljük a D & D és az RPG széles világában. Ez egy gyakori kérdés az új GM-ektől - honnan jönnek a kalandok, és írok-e saját vagy előzetesen írottakat?

Szószedet

Gyors terminológiai ellenőrzés - "egy kaland" egy egyszeri történetű ív, amely több "játékszakaszt" is tarthat. A "kampány" egy hosszabb ív, amely általában egy sor karaktert foglal magában, amelyeken több kaland van, és a "kampánybeállítás" az a játékvilág, amelyet használ. A kiadott kalandra egy régi kifejezés egy "modul". A kalandok halmaza, melyet egy kampány nagy részén (vagy mindegyikén) összekötnek és átvisszetnek, napjainkban "kalandpályának" nevezzük (korábban: "mega-kaland" vagy "modul sorozat").

Saját görgetés

Vannak, akik valóban a saját kalandjaikhoz jönnek, és a Starter Set egyenértékű után (a korábbi napokban a D & D Red Box) csak a saját szörnyeket és még a szörnyeket és más biteket is megadta . Ez teljesen rendben van. Ehhez nem szükséges az alapkönyvekben található információ; sok olyan RPG, amelynek teljes szabályai kisebbek, mint a D & D Starter készlet, és az emberek csak finom kampányokat hoztak létre. Amikor ezek a könyvek megjelennek, több szabályuk és szörnyük lesz, és tanácsot adnak arra, hogy saját kalandjain belül használhassák.

Modulok, modulok, modulok

Más emberek csak részben vagy kizárólag konzervált kalandokat használnak. Ennek az az előnye, hogy más emberek munkáját használja, ahelyett, hogy magának kellene tennie, és néhány esetben közzétett kalandokkal, hogy a munka nagyon jó (és térképekkel és művészettel és kapcsolódó csecsebecsékkel rendelkezik). A hátránya az, hogy egyetlen közzétett kaland sem tökéletes az Ön számára, a csoportodnak és a dobozodból álló karakterkészletednek, így legalább egy kicsit meg kell ragadnod vele, és meg kell találnod. Ezt a kérdést nem kell megválaszolni a létező 5e kalandok listájával, de már van egy csomó - ENWorld versenyen tartott , hogy létrehozzon néhány, és számos harmadik fél kiadója már nehezen dolgozik, és kalandokkal jön ki, hogy elfoglalhasson . Az RPGNow-on a WotC és a harmadik fél kalandjai is elérhetők PDF formátumban. Az emberek hamisan konvertálják és hozzák létre a kalandokat, és a legtöbb blog kezd rajtuk tartani, így ha más kalandokat szeretne használni, akkor már több, mint amennyit használhat.

Továbbá, az 5e-t több "szabályfénynek" nevezték el abban a reményben, hogy az emberek könnyen megtéríthetik más D & D verziók kalandjait; ha elég magabiztosnak érzi magát a határokon átnyúló szabályok között, akkor az interneten vagy az új / használt könyvesboltokban találhat kalandokat, amelyek más kiadványokhoz viszonylag könnyen elérhetők.

A legtöbb ember végül egy mixet használ - néhány konzervált kalandot használva, kalandok egy részének használatával, kalandok remixelésével, saját tartalmával összekeverve. Nincs helyes válasz, főleg arról, hogy mi és a csoportod a legszórakoztatóbb!

    
válasz adott 25.07.2014 05:06
forrás
3

Wotc (a parti varázslók) a d & d készítői azt szeretnék, ha a következőket tenné.

Ha az indítót most és a augusztus közepén megjelenik a játékos kézikönyve, akkor inkább azt szeretné, ha a régi modult / kalandot átalakítaná, vagy létrehozná sajátját.

Ha azonban a játékos kézikönyvének kiadása után befejezi az indító készletet, a WoTC egy nagy kampányt állít elő, amely az 1-től 18-ig terjedő sárkányok Tyranny szintjét fogja elvenni. Az első modult a sárkány quee-nek nevezik. Az RPG modullal együtt a sárkányok Tyranny szintén játszott a Neverwinter nevű MMO-ban és más médiumokban.

Természetesen nem kell tennie, amit a WoTC akar, hogy csináljon, de a javasolt út az indító készlet után.

    
válasz adott 25.07.2014 07:45
forrás
2

Ahogy új vagy az RPG-kben, azt javaslom, hogy próbáljon meg másokat is. Sok freebie-játék vagy múltbeli kiadás, amit olcsón lehet megvásárolni az RPG-k szélesebb ízlésének biztosításához. Talán válasszon olyan műfajt, amely különbözik a DnD magas fantasy stílusától, mint például a sci-fi beállításától, vagy a Supers / Heroes-tól, vagy akár egy TV-műsorról vagy más, a pulp-pop kultúrából.

Ennek hiányában azt javaslom, hogy a csoportot segítsük eldönteni, hogyan kell folytatni a DnD 5e-t, mivel bármelyik homebrew vagy a régebbi anyagok adaptálása egyaránt elfogadja a játékosokat és a GM-eket. Próbálkozzon a 2., 3., 3.5. Szerkesztett modul módosításával, és nézze meg, hogy ez hogyan megy, vagy gyűjtsön össze néhány, a már meglévő bloggerekből és írókból származó szabad adaptációkat.

Legalábbis rengeteg tartalom lesz ahhoz, hogy novemberig elérhessük az összes alapvető szabályt.

    
válasz adott 25.07.2014 05:10
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket