Do a görgőszintű ellenőrzések egy természetes 1 tekercsen nem működnek?

4

Az összes SRD állapot:

Caster Level Checks

To make a caster level check, roll 1d20 and add your caster level (in the relevant class). If the result equals or exceeds the DC (or the spell resistance, in the case of caster level checks made for spell resistance), the check succeeds.

Tehát egy természetes 1 egyenlő automatikus hiba? Vagy egy „természetes 1” -et csak egy tekercs eredményként kezel?

    
készlet Ruut 20.10.2015 07:23
forrás

2 válasz

18

Nem

A kritikus sikerek és kudarcok csak akkor érvényesek, ha a szabályok szerint. Nevezetesen, egyéb esetekben nem bírálhat egy ügyességi ellenőrzést, a gördülő szintű ellenőrzést, az eldobás ellenőrzését vagy a kezdeményező görgetést .

Ez a 3.x D & D szintszintű korlátozott pontosságának része, biztosítva, hogy a karakterek nem tudnak korántsem elérni eredményeiket, csak sokat gördítve. Például a görgőszintű ellenőrzésekre szükség van Break Enchantment -re. A kellőképpen erőteljes mágusért (mondjuk egy tizedik szintű Cleric-t, hatékony 15-ös szinttel), elég gyenge hatások (ebben az esetben a CL 5 vagy annál alacsonyabb) kiküszöbölhetők gördülés nélkül, míg egy másik effektcsík (CL 6-tól 24-ig) egy a zenekaron túlmutató gördülések és effektusok teljesen törhetetlenek a klerikus szemszögéből (jól ... többnyire vannak. Természetesen vannak olyan utak, amelyek körül vannak, de ez a 3.x D & D, így van minden lehetőség. CL 25+ példánkban). Ha a GM-nek egy törhetetlen átokot akarok elhelyezni az Arch Lich sírjánál, meg tudom csinálni a CL 27 átokot, és tudom, hogy a számítógépem Clericje nem képes egyszerre készíteni a telek eszközt (az adott varázslattal) . Ennél is fontosabb, hogy a PC Cleric nem csak néhány tucat Break Enchantment öntvényt bocsáthat ki alapvetően a világ bármely mágikus hatására, és biztos lehet benne, hogy eltörik (most nem lehetnek biztosak abban, hogy egyébként, mert rengeteg olyan dolog van, ami kifejezetten immunis a Break Enchantment , de hé). Így a görgő szintje a karakterek maximális képességeinek hatékony meghatározójává válik a görgősségi szintű ellenőrzések hatásától függően, és a GM-ek ennek megfelelően tervezhetők.

    
válasz adott 20.10.2015 09:50
forrás
-5

Amit a DarkWanderer írott, helyes, a kritikus sikerekre vagy kudarcokra vonatkozó szabályok vonatkoznak arra az esetre, ha azok megjelennek, mint például a támadási tekercsek.

A házirendek és változatok számára mindig volt hely a D & D-ben. A DMG-ben, a 239. oldalon, az Automatikus siker változatot vitatják meg, amely a DM mérlegelési jogkörébe tartozik, mindaddig, amíg az ítélet következetes és kiszámítható. Az összes D & D-verzió rugalmasságot és ítéletet adott a DM-nek, hogy egy szórakoztató játékot futtasson (például a DMG 236. oldala, amely a kockák használatáról vagy figyelmen kívül hagyásáról beszél, vagy pár inspirációról van szó).

Egy Házszabály játszhat le, amely 1 mondatot vagy sikertelenséget mond. ( link egy téma, amely a házirendeket és variációkat tárgyalja. játékok).

Mivel az AD & D 1. ed, jellemzően 20-at játszottam sikerrel, és 1-et sikertelenül, függetlenül attól, hogy milyen varázslatokra van szükség ahhoz, hogy megütjenek (pl. Witch Bolt, PHB p.289 egy sorolt támadást igényelnek) tekercs). Az A 1 kritikus hiba, amely bizonyos leíró hatásokat tesz lehetővé a fizzling vagy fumbling tekintetében:

  • "A levegő villanni kezd, majd a szaffer és a fekete korom illata körülveszi a varázsló meglepett arcát, ahogy a varázslat kipirul!"
  • "Mielőtt az utolsó szótag elgurul Dramomere nyelvéről, elcsúsztatja a komponenseit, és leereszti őket a padlóra! A varázslat fúj!"

A kritikus kudarcok szórakoztatóak lehetnek, mindentől kezdve a karaktertől, és hajlamosak arra, hogy a parti tagjukat összegyűjtsék, vagy ragadják meg a rapieret a saját cipőjükön keresztül, és használják az extra leíró lehetőségeket (hasonlóan a kritikus találatokhoz is).

Ezek azonban minden variáció, és nem az 5e alapvető szabályok.

    
válasz adott 20.10.2015 09:29
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket