A szabványos módja annak, hogy blokkolja a napfényt egy nem négyszögletes ablakból?

3

Nem vagyok DIY otthoni javító srác, de praktikus vagyok az eszközökkel. Van egy félkör alakú ablak, amelynek átmérője körülbelül hat méter. Ez az otthoni irodai íróasztalom felett van. Délután a nap gyakran az ablakon keresztül ragyog, és rettenetesen ragyog az íróasztalra, és a számítógép monitorjait nehéz látni (a nagy kontraszt miatt).

Kérdésem: Van-e szabványos módja annak, hogy blokkolja a napfényt egy nem téglalap alakú ablakból? Az asztal megnézi az ablakot, és ezt szeretném megtartani. A probléma délután néhány órát jelent. Ideális esetben az árnyék kissé áttetsző lenne, hogy blokkolja a napot.

Ez egy gyakori probléma. Bármilyen javaslat arra vonatkozóan, hogy hol lehet megvásárolni egy megoldást, amit magam tudok telepíteni?

    
készlet Micah Siegel 21.11.2010 23:24
forrás

5 válasz

4

a harmonikus stílusú szövet árnyalatokat készítenek félkör alakú ablakokhoz

link

    
válasz adott 14.03.2011 15:42
forrás
2

A legelterjedtebb megoldás, amit erre láttam, az egyéni tervezési redőnyök. Láttam, hogy szinte bármilyen alakra építenek ilyen típusú vakokat; A félkör egy nagyon gyakori alak az ültetvényzárakhoz. Az árképzés jellemzően az Ön által választott anyagoktól és az ablak méretétől függ.

    
válasz adott 22.11.2010 01:41
forrás
2

Néhány dolgot el tudok gondolkodni:

 • A napellenző. Vannak olyanok is a piacon, amelyeknek elektromos motorja van, és belülről vezérelhet, így ki tudja rakni, vagy szükség szerint behozni. (Nem akarod őket mindig kihagyni, mivel a nagy szél vagy hó lehet probléma ... bár a fém árnyékolók, amelyek egész idő alatt maradnak, de nem olyan szépek) Sajnos nem minden stílus jól működik a késő délutáni napra, ahol a nap alacsony az égen, de 1/4 gömböt hoznak létre, amelyek eléggé leereszkedhetnek ahhoz, hogy blokkolják a napot 1 / 2 kör ablak.

 • A növényzet redőnyei, ahogy Shane említette - apámnak voltak olyanok, amelyeknél állítható rácsok voltak, amelyek több / kevésbé könnyűek voltak, és felosztották a tetejüket és alul, így csak bezárhatja az ablak felső vagy alsó felét ... de valószínűleg téglalap alakúak lennének, és csak bezárnánk az egész nyílás fölött, ami talán nem a legjobb megjelenés.

 • Ablak-képernyők. Nem hibaképernyők - nem vagyok biztos benne, hogy mire hívják őket. Nagyon népszerűek voltak Hollandiában. Ez egy favázas, feszített anyaggal rajta, általában valami dekoratív, mint csipke (vagy hurkolt? Az anyám mind fehér, de vannak képek, amelyekre kötöttek). Beállítod az ablakba ... dekoratívak voltak, de segítenek a napsugárzásban is. Lehet, hogy olyan keretet készíthet, amely illeszkedik az ablaknyílásba, egyfajta dekoratív anyagot nyújthat át rajta, majd állítsa be az ablakba, vagy szükség esetén vegye ki.

 • ... és amikor megpróbálta megtalálni a jobb neveket a képernyőkhöz, valahogy sikerült megbotlani az olyan elemeken, amelyek pontosan az, amit keresnek ...

  Ha tökéletesen egy félkör (lehet, hogy meg lehet vágni, de úgy tűnik, mint egy szar)      link

  Ha nem, akkor egyéni vakok:      link

  (Lehetséges, hogy vannak más cégek is, de találtam még egy csomó szabadalmat a napellenzőkre is, így lehet, hogy korlátozott számú szállító)

      
  válasz adott 22.11.2010 02:58
  forrás
  2

  Nemrégiben megoldottam egy hasonló problémát egy egyedi kárpitozott szekrénydoboz kiépítésével. A teljes költség 75 dollár körül volt, beleértve a kárpitos szövethez használt megfelelő függönypanelt.

  Először mérjük meg az ablakot, és derítsd ki, hogy mely dimenziókra van szükséged. Elegendő egy 2-3 hüvelyk átfedés mindkét oldalon.

  Ezutánvágjaleaz1/4"-es rétegelt lemezet, és készítsen keretet az 1x2-esekből. kivágott betét.

  Határozzameg,hovászeretnéhelyezniagombokat.Ténylegcsavarjaátabehelyezettpanelt,hogyakülsőkeretreszerelje,miutánkárpitozott.Eztkövetőenagombokatacsavarokelrejtéséhezmelegenragaszthatja.Majdnemelfelejtettemmegemlíteni-szükségedleszaszövetbetartozógombkészletekre,hogyagombokmegfeleljenek.AWalmart-onkörülbelül1dollárértkaphatodőket.

  A kárpitozás ideje! Ehhez vásároljon elektromos tűzőkapcsot. Végül körülbelül 1200 tűzőt használtam. Három réteg battírozás és egy réteg szövet később, a kezed megköszönik, hogy 30 dollárt költöttél.

  Valószínűlegegyfehéranyaggalszeretnébefejezniahátat,ígynemúgynézki,mintegyszar.Amaradékbéléstafékezőfüggönypanelrőlhasználtam,amelyetavalancedobozkárpitozásárahasználtak.(Énishozzáadtamegycsavartaközepénegytámogatóhuzalhozagyenge$3Walmartfüggönyrúdhoz-úgytervezték,hogyegyközépsőtámogatástkapjon,deazablakalakjanemtettelehetővé.)

  Szerelje be a szekrénydobozot fém konzolokkal és fali horgonyokkal (vagy lehetőleg csavarokkal, ha a megfelelő helyen van).

  Az alkalmazott eszközök:

  • Akkus fúró / csavarhúzó
  • kirakós
  • Elektromos tűzőgép
  • 18 ga. pneumatikus szögmérő
  • Forró ragasztópisztoly
  válasz adott 10.03.2011 17:33
  forrás
  1

  Valamely "polcról" valamit, ami egy kicsit szélesebb, mint a hat méter, meg kell vásárolnia, és az "azon kívül" illeszkedik az ablakhoz, amely esetleg nem tűnik nagyon szépnek, mivel egy téglalap lesz a félig körbe.

  Lehet, hogy egy redőnyöket ki tudsz hajtani, de ha az ablak valóban félkör alakú, akkor kicsit nehezen lógnak.

      
  válasz adott 21.11.2010 23:55
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket