Miért minősíti a kritikusok a Twin Peaks-et? [zárva]

10

Nem akarom, hogy ez csak egy véleményszál legyen, csak azt szeretném tudni, hogy több volt-e a TV-műsorban, mint amit értelmeztem.

Éppen befejeztem a Twin Peaks első sorozatát, és úgy tűnik, nem értem, hogy miért minősítették annyira az internetet.

Az IMDB például megadja a 9/10 -et, míg a A metacritic 96/100 értéket ér el .

Megértem, hogy van egy "kultusz" követés, és ez egy klasszikus, de a show csak úgy tűnik, nincs semmi különösebb, mint a túl sok karakter.

Valaki adhat bizonyítékot arra, hogy miért tekinthető ilyen jó TV-műsornak?

    
készlet SaturnsEye 26.03.2014 17:59
forrás

1 válasz

19

Az IMDB besorolás tekintetében ez (az írás idején) átlagosan 69.953 felhasználói értékelés. Tehát egyszerűen körülbelül 70 000 embernek tetszik, és az IMDB-n értékelték.

Amiért az IMDB-felhasználók tetszenek, ez egy kicsit spekulatív, de az IMDB népszerű a film- és tévétermelő közösségben (mivel az iparágban dolgozók bizonyos mértékig használhatják, hogy reklámozzák magukat). A Twin Peaks felkérheti őket, mert magában foglalja a televíziót magával ragadó elemeket.

A karakterek sokasága, a melodramatikus hang és a műsor egyes elemeinek azonosítása (Egyedülálló unokatestvérek! Szerelmes Doe-szemű tinédzserek! Helyi üzleti ügyek! Szinte minden házas személy, akinek van ügye!), és Az a tény, hogy ez egy soros és folyamatos történet, az amerikai TV szappanoperák utánzását és szatirizálását jelenti. Lehet, hogy észrevette, hogy a műsor még magában foglalja a saját kitalált szappanoperát is, Szeretet meghívása .

A Twin Peaks részben szappanoperák sötét és zavaró paródia volt, hogy illeszkedjen a Lynch évelő témájához, hogy felfedje a külvárosi Amerika piszkos és fényes felszínén rejlő sötétséget. A televízió sokoldalú műfajának paródiája, ugyanakkor nagyon magas termelési értékekkel bír, az iparágban dolgozó emberekre is felhívhatja a figyelmet, hiszen ők alapozzák meg, hogy tisztában legyenek a szappanoperák szempontjaival.

Ettől eltekintve (és sajnos nem találom az interjút, ahol most olvastam ezt a botot), úgy vélem, Lynch megvitatta, hogy a második szezon után a házassági erőszak túlélőitől heves leveleket kaptak, ahogy a sötét események történnek a külvárosokban gyakran nem jelenik meg az amerikai amerikai televízióban. ( Egy ilyen rajongó Indítsa el Twin Peaks dokumentumfilmjét a tapasztalatairól.)

Nem hiszem, hogy nagyban befolyásolja a általános nagy értéket, amelyen a műsort tartják, de érdekes pont, hogy a fiktív művek milyen erősen rezonálhatnak néhány emberrel, miközben elhalad mások teljes mértékben.

    
válasz adott 26.03.2014 18:57
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket