Old ruha / szörny film, ahol a szörnyeteg füstöt bocsátott ki, és az embereket kőre fordította

7

A hetvenes évek során egy angol filmet néztem (a film sokkal korábbi lehetett). Ebben a filmben volt egy furcsa kinézetű szörny (több, mint egy növény), amely füstöt bocsátott ki, és az áldozatát kővé alakította. Ez a film ló volt. Én is körülbelül 70% -os (nem 100%) vagyok benne, hogy a film kezdetén, amikor megmutatta a dobások nevét, néhány animáció / vicces rajzfilm volt ott.

Tudja valaki, hogy mi ez?

    
készlet Aminul Islam 17.04.2018 16:30
forrás

1 válasz

10

"Perseus a szörnyek ellen" (Olaszország; 1963)?

Perseus és Medusa legendáján alapuló kard- és szandálfilm volt. A Medusa úgy nézett ki, mint a H.P. Lovecraft és Carlo Rambaldi, a zseniális mechanikai hatás varázsló, aki az E.T.-t, az "Alien" (1979) teremtményét és más nagy szörnyeket hozott létre. Azt hiszem, azt is mondhatnád, hogy a Medusa úgy néz ki, mint egy fa. Megemlítették, hogy a kőbe fordult áldozatok, és Medusa köveket vált. Azt is elmondta, hogy a film szerepelt lovakkal, és ez is így van, mivel ősi időkben zajlik. Itt van a harmadik felhasználó felülvizsgálata egy része a film IMDb.com oldaláról.

The second and the most remarkable thing about MEDUSA AGAINST THE SON OF HERCULES is the Medusa itself. The Medusa in this film is a tentacled monster instead of a woman with vipers for hair. When I saw it for the first time my jaw was on the floor. It's by far the coolest thing I've ever seen in a movie. A truly one of a kind creation. The Medusa, totally in black, looks like an evil tree and moves around with spidery roots and has a uber thick nest of tentacles for hair, and it freezes men into statues of stone with its single huge glowing white eye. We see it walk around in a misty landscape which is strewn with marbled soldiers. Some might find it cheesy but I thought the effect was amazing. The Medusa appears from head to toe, for several seconds, in full frame. No CGI here. Very evocative. Like a 1960s pulpy science fiction cover come to life. Carlo Rambaldi is a genius. I wish the (uninspired) direction was at the level of Rambaldi's imagination and it knew how to utilize the remarkable creation to the max.

Itt található a YouTube teljes filmje. Az egyik a "Medusa a Hercules fia ellen" sok más alternatív címe alatt. Láthatjuk, hogy a férfiak találkoznak Medusa „kövesített” embereivel és harcolnak a Medusával 8:50-kor a filmben. A jelenetben sok köd van, ami a „peplums” -nál gyakori. Ez lehet, hogy miért gondoltad, hogy a teremtmény füstöt bocsát ki.

                             
    
válasz adott 18.04.2018 02:39
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket