Schrodinger pillangó stílusú története egy irodai dolgozóról és a puskaporról

14

Megpróbáltam emlékezni a történet és a szerző nevére napokig.

A történet Walter Mittyish egy olyan emberről szól, aki a nap folyamán egy hétköznapi Earthbound irodai munkakört él, de éjszaka, amikor alszik, zökkenőmentesen átkapcsol egy középkori kardok és lovak világába, ahol szörnyű herceg. Amikor a herceg elalszik, az élet visszaáll az irodai dolgozó életére. (Ez mindkét gyerekkora óta megtörtént, mindaddig, amíg emlékeznek.) A történetben a herceg királysága fenyeget, és az irodai munkás megpróbál segíteni a puskapor készítésének képletével. A herceg nem hiszi, hogy a "másik" élete valódi, de megpróbálja a receptet, a puskát, és a puskapor segít a hercegnek, hogy megnyerje a döntő csatát. Azonban a herceg halálosan megsebesül és meghal, és így is az irodai munkás, de az utolsó kép az, hogy az irodai munkás arcát a fejedelem szörnyű kalandos vigyora látja.

Apám adta nekem egy rövid történet gyűjteményét a szerzőtől, amely ezt tartalmazza. Emlékezésem szerint az aranykor előtti szerző volt, és lehet, hogy idegen (azaz nem egy amerikai szerző). Számos történetében is álmokra támaszkodott.

Bármilyen ötlet?

    
készlet James Acker 15.01.2016 18:56
forrás

1 válasz

6

Ez az eredeti kérdés szerzője (nincs idő a jelszavam felkutatására); ma, miközben elgondolkodva a szerző nevét jött hozzám - Edmund. Ezt a vezetést követve megtaláltam a szerzőt, a gyűjteményt és a történetet, amiről gondoltam: Edmond Hamilton, a "Mi ez, mint ott és más történetek", és a történet neve "Dreamer világai . A további vizsgálat rövid időszaka azt jelezte, hogy ez valószínűleg egy történet, amelyet Edgar Rice Burroughs tiszteletére írtak. -normal-bean.html "> link ")

    
válasz adott 14.04.2016 22:37
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket