Can azonnali cselekvési varázslatot adhat, amikor egy kör alakú varázslatot dob.

13

Ez az / r / pathfinder_rpg subreddit-en jött létre, és csodálkoztam, lehetséges-e azonnali cselekvési varázslat elhelyezése egy körös varázslat leadásakor?

Az ötlet az volt, hogy valaki megkezdheti a Summon Monster felvételét, megtámadták, és a Sürgősségi erőszakot azonnal megtámadják a támadás blokkolására és folytassa a Summon Monster játékot.

Számomra ez rossznak tűnik, mivel meg kell szakítanod a Summon Monster varázslat elgondolását, hogy összpontosítsd a Vészhelyzeti Szféra öntésére, és tudomásom szerint, ha ön hajlandó lesz a koncentráció a leadott varázslatra csökkenteni, akkor ez a ugyanaz, mint a koncentráció-ellenőrzés hiánya, és a varázslat elveszett.

Úgy tűnt, hogy a kérdéses személy meg van győződve arról, hogy a varázslat leírása nem állapította meg, hogy nem tudja ezt használni, életképesnek kellett lennie. (Annak ellenére, hogy a Pathfinder nyilvánvalóan szabály, nem szabály, nem szabály).

Szeretném elérni a srácokat, és nézd meg, hogy van-e valamilyen információ vagy út.

    
készlet misterducky 15.04.2016 05:15
forrás

2 válasz

29

A az itt felsorolt szabályok alapján úgy tűnik, hogy nem.

Én átgondolom a gondolatmenetemet.

Mint a Casting time:

  • Egy 1 fordulóig eltöltött varázslat egy teljes körű akció. Ez a forduló kezdete előtt lép életbe, miután elkezdte a varázslatot. Ezután rendesen cselekszik a varázslat befejezése után.
  • Amikor elkezd egy 1 kör vagy annál hosszabb ideig tartó varázslatot, folytatnia kell a koncentrációt az aktuális fordulóból ... a következő fordulóba (legalább ). Ha elvesztette a koncentrációt, mielőtt a casting befejeződött, elveszíti a varázslatot.

És a Koncentráció alfejezet alatt: Időtartam:

  • A másikra nem koncentrálhatod a varázslatot . Néhány varázslat egy rövid ideig tart, miután megszűnt a koncentráció.

Mivel a Summon Monster-nek 1 fordulója van, a számomra úgy tűnik, hogy meg kell szakítanod a koncentrációt az erőgömb leadásához, és így elveszítenéd a Summon Monster leadását.

    
válasz adott 15.04.2016 05:55
forrás
-9

A kérdéses személynek joga van: A vészhelyzeti szférát a meghívó szörny megjelenése közben helyezheti el.

Először semmi sem szerepel a vészhelyzeti szférában " , amely kifejezetten megtiltja.

A szövegben sem szerepel semmilyen művelet, amely tiltja azonnali művelet használatát egy másik művelet során. A azonnali műveletek ," az azonnali művelet bármikor végrehajtható - még akkor is, ha ez nem a sorod ", és" nem használhat más közvetlen műveletet vagy gyors cselekvést addig, amíg a következő fordulatot követően, ha azonnali cselekvést alkalmaztál, ha jelenleg nem a sorod ... Nem is tudsz azonnal cselekedni, ha sík lábú. " Ez úgy tűnik, hogy a szabályok teljes körét szabályozzák, amikor az nem azonnal alkalmazhatók. Nem tiltja meg az azonnali cselekvések használatát, miközben újabb varázslatot ad.

Az azonnali műveletek a gyors műveleteken alapulnak; A szövegeket leíró szöveg kifejezetten megemlíti, hogy a gyors cselekedetek varázslatok eldobására szolgálnak, és nincs semmi, ami lehetetlenné válik, amikor már más varázslatot vetít. Van még egy "A gyors cselekvés bármikor, amikor általában szabad akciót hozhat."

Úgy tűnik, hogy a ingyenes akciók részében találja meg a következő helyet. És úgy tűnik, semmi sem tiltja meg őket egy másik akció során sem. Valójában a Műveleti típusok leírását tekintve még ez a sor: egy vagy több szabad akciót, miközben egy másik műveletet rendes körülmények között végez. " Tehát kifejezetten támogatja a szabad akciót, amikor újabb műveletet hajt végre, és ezért támogathatja a gyors vagy azonnali fellépést ugyanazon körülmények között.

Megemlítetted, hogy a koncentráció szükséges a spellcastinghoz, és igazad van; A itt megemlítette, hogy "Ha elkezd egy varázslatot, de valami zavarja a koncentrációt, be kell állítania a koncentrációt, vagy el kell veszítenie a varázslatot. " Azonban a körülmény-lista, amely arra kényszerít, hogy koncentrációs ellenőrzéseket végezzen , nem tartalmazzák a "varázslatot" - sőt, semmi sem hasonlítható össze a táblázatban.

Ha nincs olyan bizonyíték, miszerint a varázslat azonnali cselekvésként való elzárása zavarja bármely más varázslatot, ami ugyanakkor előfordulhat, azt kell mondanom, hogy a RAW támogatja a barátodat.

Ó, és leírod a Pathfinder-t, mint "szabály-játék" játékot, ami azt jelenti, hogy csak akkor tesz valamit, ha valamit kifejezetten megenged a szabályok. Tévedsz ezzel kapcsolatban. A dolgok, amelyeket a szabályok nem írnak elő kifejezetten, tartalmazzák a hétköznapi szövegek írását az íróanyagok segítségével a készüléklistákból, a nem páncélos ruházatot felakasztva és eltávolítva, és a csónakot túlterhelhetik, amíg el nem merül. Mindezek a dolgok megengedettek. A Pathfinder nem játékszabály, sem játékszabály; A legtöbb szerepjátékhoz hasonlóan ez a "szabály-hiányos".

    
válasz adott 15.04.2016 06:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket