Ideális hűtőszekrényhőmérséklet a hőmérséklet tüskékre számítva

10

Elolvastam a kérdést az ideális hűtőszekrény hőmérsékleten , de kérdezem egy nagyobb résztvevő kérdést az alaphőmérséklet és hőmérséklet-csúcsokról. Hogyan hat naponta néhány óra 10 ° C-on a hűtőszekrény tartalma? Mi a helyzet két kisebb tüskével 7 C-ig?

Háttér: Egy kis stúdióban élek. A hűtőszekrény zajt ad. Azt akarom, hogy csendes legyen éjjel. Ha nem tudok gyakori élelmiszer-károsodást okozni, időzítőt kapok, és 2300-tól 0800-ig kikapcsolom a hűtőszekrényt. Ha ez egy kicsit túl sok idő a hűtés nélkül, azt tervezem, hogy kikapcsolom, amíg elalszik (2300 - tól 0200), kapcsolja vissza (0200 - 0400), majd nyugodjon meg reggelente (0400 - 0800).

Néhány hőmérséklet-naplózót helyeztem a hűtőszekrénybe, és manuálisan kihúztam a 2300 és 0800 között. A grafikon az alábbiakban látható. Az átlagos hőmérséklet 3-5 ° C, 10 ° C-ra emelkedik.

A második nap "rossz" adatok voltak: néhány gallon vizet adtam hozzá a hűtőszekrény hőteljesítményének növeléséhez (temp spike), de este túl későn tette őket. A víz nem hűlt 4 ° C-ra, és amikor kihúztam a tápfeszültséget, visszahúzta a hőmérsékletet. Az első nap, szinte üres hűtővel, a legrosszabb forgatókönyv. Amikor a hűtőszekrény tele van, azt várom, hogy a max T a 0800-on 8 vagy 9 C, nem pedig 10 C. Az adatokat most összegyűjtöttem, és néhány nap múlva frissítem a bejegyzést, amikor ellenőrizem a változékonyságot.

Ha néhány órán át 6-8 C, akkor néhány percig 8-10 C, akkor a gyors visszatérés 3 ° C-ra rossz az élelmiszer számára (többnyire HL, szója tej, sajt, és néhány zöldség), majd Az éjszaka közepén lehűlöm, amikor mély alvásban vagyok.

Tehát ... a kérdésre: Mennyire fontos a 4 C-os hűtőszekrény? Néhány óra naponta 10 C-ig rossz? Mi a helyzet 7 C-ig? Egyéb javaslatok a stúdió megnyugtatására, amikor megpróbálok aludni?

    
készlet mankoff 19.04.2011 03:12
forrás

3 válasz

1

A megfontolás másik lehetősége a jégtömbök hozzáadása a fagyasztóból az idő alatt, amikor nem kívánja a kompresszort futtatni.

    
válasz adott 20.04.2011 11:10
forrás
0

Úgy gondolom, hogy a hardvernek a rendeltetésszerű használatának lehetővé tétele valószínűleg a legjobban érdekli. Ehelyett a kérdést a DIY.se (talán) felé fordítanám, hogy megtudja, hogyan állíthatja le a hűtőszekrény annyira hangos.

Tehát ahelyett, hogy esetleg tönkretennék egy csomó ételt, nézd meg a hűtőszekrény zajkérdésének patológiáját. Néhány lehetőség, amire gondolok, a következők:

  • szigetelje a hangot (vagyis szétnyílóan egy takaróval)
  • tisztítsa meg a port (-bunnies) stb. hátulját
  • ellenőrizze, hogy nincs-e levegő elzáródása (az elszóródó hő megragadása miatt a kompresszor keményebben dolgozik, mint amennyire kell)
  • ellenőrizze, hogy a kompresszor jó állapotban van-e.
válasz adott 19.04.2011 15:01
forrás
0

Füldugót vettél figyelembe? Vagy valamilyen más zaj, hogy elrejtse azt (például az egyik ilyen természetű hang?)

A zöldségek egy kicsit hamarabb rosszul mehetnek (a zöldségtől függően; néhányan valóban szeretnek egy kicsit melegebb). A sajt valószínűleg nem érdekel. A HL valószínűleg elég savanyú ahhoz, hogy elég sokáig tarthassa azt. Nincs szó a szója tejről.

Biztosan nem tartanám ott a húst, mivel az ideális hőmérséklet enyhén 0 ° C alatt van.

    
válasz adott 20.04.2011 06:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket