Lehet-e az Ape vad formájú druid fegyvereket használni?

6

Tehát tegnap este új karaktert főztem, és ezt szem előtt tartottam. A PHB-től a Wild Shape témakör olvasása közben nem találtam semmit, ami kizárná azt a lehetőséget, hogy forduljon Ape / Óriás Ape-nek, amely Spear / Club -ot használhat.

Lehetséges?

    
készlet Rafael Costa 23.03.2017 18:05
forrás

1 válasz

6

Igen, egy vad alakú druida képes lándzsát viselni.

Nézzük meg a vad alakzat vonatkozó szabályait:

Your game statistics are replaced by the statistics of the beast, but you retain your alignment, personality, and Intelligence, Wisdom, and Charisma scores. You also retain all of your skill and saving throw proficiencies, in addition to gaining those of the creature.

És ez a rész:

You can’t cast spells, and your ability to speak or take any action that requires hands is limited to the capabilities of your beast form.

Mivel megtartod a mentális statisztikáidat, és a majmoknak ellentétes hüvelykujja van, nincs ok arra, hogy egy vad alakú druid ape-t korlátozzunk bármilyen fegyverből.

Az egyetlen kérdés az, hogy érvényes-e a fegyverkészség? Az én döntésem igen, minden fegyverben betöltött érdeklődését kell alkalmazni, mivel a szakértelem egy eszköz / tárgy segítségével készség és tudás mértéke. A fegyver szakértelem mögött húzódó gondolatom, hogy elhagyják a vad alakú szabályt, egyszerűen azt jelenti, hogy a legtöbb állatnak nincs olyan hüvelykujja, amely lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen fegyverrel viselkedjenek.

Akkor még akkor is, ha a DM szabályai szerint a szakértelmed nem érvényes, ez nem jelenti azt, hogy nem tudja használni azt; ez csak azt jelenti, hogy nem is tudod használni.

    
válasz adott 23.03.2017 18:30
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket