Az ez a kábelezés megfelel az NEC szabványoknak?

1

Egy ellenőr egy lakóház megszakító paneléről készült a következő fényképet.

Afehérvezetékekcsatlakoznakasemlegessávhoz.Afeketevezetékekcsatlakoznakaképáramkörimegszakítóihoz,deezekközöttegyfehérvezetéktalálható.Miértlenneilyenmódonvezetékes(nempedigfeketeéspirosvezetékekváltakozva)?

Megjegyzés:Amegszakítópanelnincscímkézve.

EgyképaGoogleképeibőlegymegszakítópanelről:

    
készlet 26.07.2016 20:56
forrás

3 válasz

3

A fehér vezetéket nem alapozott (forró) vezetőként használják, bár ez nem lett megfelelően megjelölve. Meglehetősen nagy huzalnak tűnik, így biztosan nagyobb 240 voltos terhelést biztosít. A megszakítónak a megszakítónak kettős pólusú megszakítónak kell lennie, és valószínűleg 50 amperrel kell értékelnie (ellenőrizze a markolat címkéjét).

Az áramkör által szállított terhelés csak 240 volt, ezért földelt (semleges) vezetékre nincs szükség. Emiatt az áramkört két vezetékes (plusz föld) kábellel köti össze. Két vezetőkábelt fekete, fehér és csupasz (vagy zöld) vezetővel gyártanak. Ha ezt a típusú kábelt használja 240 V-os áramkörökhöz, akkor a fehér drót forró vezetékként használható. A Nemzeti Elektromos Kódex szerint a fehér drótot meg kell jelölni, hogy jelezze ezt az újrafelhasználást.

    
válasz adott 26.07.2016 21:13
forrás
3

Ez a többvezetékes kábelek közös színkódjai miatt történik. Az xx / 2 kábel fekete, fehér és csupasz. Az xx / 3 kábel fekete, piros, fehér és csupasz.

Egy 240 V-os (csak) terhelés, mint a vízmelegítő, csak 2 vezetéket igényel. Tehát a / 2 kábelt használják, ami fekete, fehér és csupasz.

Azonban mindkettő "meleg", így a fehér a helytelen szín. A szabályok ezt meg kell jelölni színes szalaggal vagy festékkel. De korábban , a jelölés nem volt szükséges, ha a használata egyértelműen nyilvánvaló volt . A nehéz huzal egyértelműen nyilvánvalóvá teszi, hogy ez egy nagyáramú áramkör, amely majdnem biztosan 240V, és a 2 pólusú megszakító megerősíti azt.

    
válasz adott 27.07.2016 05:04
forrás
3

A válasz nem brhans, hiszem helyes. Sok vízmelegítő van bekötve ezzel, mivel a normál 240V-os vízmelegítőben nincs semleges sem. A fehér huzalnak legalább 6 "fehér vagy zöld azonosítására van szüksége, mivel néhány ellenőr mindent el akar látni a dobozban (ragasztva vagy festve). A fekete a leggyakoribb szín a szalag segítségével, de festhető is vörös körömlakkot és Hozzáadott a történelemhez: A legrégebbi kódkönyv, amit jól használok, a NEC 2002. A 200.6 és 200.7 szakaszok mind a földelővezetéket fehér, szürke, akár fehér / szürke csíkként azonosítják a teljes hosszon. A 310.12.C állapot szerint a nem földelt vezetékeket úgy kell elkészíteni, hogy azok jól megkülönböztethetők legyenek a földelt és földelő vezetékektől. Tehát ez már egy ideje már kód.

    
válasz adott 26.07.2016 21:09
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket