A pilóták kikapcsolhatják a figyelmeztető riasztásokat? Re: Aeroperu 603 járat

2

Most nézettem a Mayday S1E4 epizódját az Aeroperu Flight 603-ról. Gut káromkodva látta a pilótákat ebben a helyzetben. A felvételi szalag hallgatása közben a riasztások folyamatosan zajlottak, néhány esetben akár 15 percig is. Csak el tudom képzelni, hogy az állandó blaring stressz és zavart okoz a pilótafülkében. Szóval azt akartam megkérdezni, hogy a pilóták képesek-e elnémítani a riasztásokat egy bizonyos idő után?

    
készlet Roberto 30.12.2018 04:17
forrás

2 válasz

3

Néha néha ők is megpróbálkozhatnak, hogyan csinálhatunk változást repülőgépenként, de általában a riasztások elnémíthatók, ha elismerik, hogy elindulnak, és megnyomnak valamilyen gombot. A kis Piper Archer-en a generátor feszültség alatt csak egy fény, és nem kapcsolható ki, de ha a G430 riasztást ad, vagy figyelmezteti, általában elhallgathatja.

A 737 egyes riasztások nem tudnak elnémulni, és egyesek

Cockpit aural warnings include the fire bell, take-off configuration warning, cabin altitude, landing gear configuration warning, mach/airspeed overspeed, stall warning, GPWS and TCAS. External aural warnings are: The fire bell in the wheel well and the ground call horn in the nose wheel-well for an E & E bay overheat or IRS’s on DC. Only certain warnings can be silenced whilst the condition exists.

Sok repülőgép-kijelző hibásan viselkedik valamilyen hangjelző panelen vagy üvegfülkében. Ezeket a lámpákat általában nem lehet kikapcsolni, amíg a hiba meg nem szűnik (tűzoltó, megszakító, stb.). A főrefigyelő lámpák (és az audio figyelmeztetések) általában leállíthatók egy fő figyelmeztetés visszaállításával kapcsoló.

Once notified, the pilot may cancel the master caution, but a dedicated system or component annunciator light stays illuminated until the situation that caused the warning is rectified. Cancelling resets the master caution lights to warn of a subsequent fault event even before the initial fault is corrected.

Az FAA teljes körű tanácsát a figyelmeztetés és óvatosság könnyű kialakításával kapcsolatban találja itt.

több fényt kaptak a témában ebben az AC-ben

 • Clearing and Recalling Visual Alert Messages. Clearing visual alert messages from the current warning, caution, and advisory display allows the flightcrew to remove a potential source of distraction and makes it easier for the flightcrew to detect subsequent alerts. a. The following guidance should be applied for clearing and recalling or storing the visual alert messages:
 • (1) If a message can be cleared and the condition still exists, the system should provide the ability to recall any cleared visual alert message that has been acknowledged. 11 12/13/2010 AC 25.1322-1

  (2) Either through a positive indication on the display or through normal flightcrew procedures, a means should be provided to identify if alert messages are stored (or otherwise not in view). b. The visual alert message must be removed from the display when the condition no longer exists (§25.1322(a)(3)).

  Röviden, ha egy üzenetet törölhet, könnyen vissza kell tudnia húzni, és ha a probléma eltűnik, a figyelmeztető üzenetnek is törölnie kell.

      
  válasz adott 30.12.2018 04:27
  forrás
  0

  Bizonyos riasztások, mint például a mester figyelmeztető rendszer által bejelentett riasztások, mint a tűzjelzők, elhallgathatók a Mater Figyelmeztető lámpa megnyomásával, és a memória eljárásának részeként a figyelmeztetés kezelésére szolgál. Más riasztások, mint például azok a konfigurációk, amelyek helytelenek a feltételekhez, csak a konfiguráció javításával elnémíthatók. Gondolja át a figyelmeztető kürtöket vagy a fedéllel kapcsolatos gyorsítót.

  Régebben panaszkodtam a sebességváltó figyelmeztető kürtjéről a CRJ-kben, amelynek kettős hangja szinte pontosan úgy hangzik, mint egy TV-állomáson kívüli tesztmintázat. Rendkívül könnyű a háttérbe keveredni, amikor a stresszszint magas és mentálisan telített. Szerencsére a GPWS „Too Low, Gear” bejelentése akkor jön létre, amikor közel áll a földhöz, és remélhetőleg felkel. Remélhetőleg .... néhány évvel ezelőtt a Britair CRJ200 legénysége a figyelmeztetések ellenére a kerekeket felemelte, mert lejtő nélküliek voltak és mentálisan telítettek a 160 kilométeres leszállási feszültség (és úgy gondolom, hogy a GPWS felismerése gátolt; ).

      
  válasz adott 30.12.2018 17:21
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket