Hogyan burgonyát hámozzunk

7

Amikor burgonyát kell hámoznom, sok időt töltök a csúszós, csak mosott burgonya elleni küzdelemben és a kezemből való lövésből ... ami jó módja annak, hogy hatékonyabban / könnyebben hámozzuk a burgonyát? p>     

készlet Jamie Banks 19.08.2010 23:31
forrás

7 válasz

2

Ez egy buta válasznak tűnhet, de valójában nem: csak gyorsabban. Dolgoztam professzionális konyhákban, rengeteg időt a műszakban, és bár rengeteg nagyszerű trükkök vannak a zöldségek előkészítéséhez, az egyetlen dolog, ami segít a legjobban, hogy egyszerűen koncentráljon és gyorsabban mozgassa a kezét. Lassan állítsd fel a sebességedet, így nem vágod le magad. És persze biztos, hogy van egy nagyon éles héja. De főleg, lassan növelje tempóját, amíg a kezed valóban elmosódnak, és ez már nem tűnik úgy, mint egy ilyen házimunkát.

    
válasz adott 20.08.2010 00:35
forrás
10

Észrevettem a kérdésben a "most mosott" kifejezést.

Javaslatom - ne mossa le őket hámlás előtt. peeling után mossa le őket.

A víz csúszóssá teszi őket - ha bármi is történik, a szennyeződés hámlást tesz lehetővé.

(és hajlamos vagyok az egyik végére, majd annak hosszára, lassan forogni, aztán a másik végére ... nem tudom, hogy ez gyorsabb vagy kevésbé csúszós ... de a sárgarépa számára mindig az elsődleges véget teszem , mivel úgy találom, hogy nehezebb egy hámozott sovány oldalt tartani, amíg a hébb véget hámozzuk     

válasz adott 20.08.2010 05:18
forrás
4

Tudom, hogy ez őrültnek tűnik, de a burgonya hámozója régi vagy unalmas? Néha egy szép új hámozó a trükk. Néha a burgonyát papírtörlővel is megtartom, ha a kezemben csúszik.

    
válasz adott 20.08.2010 00:52
forrás
2

Ha a burgonya valóban kinyújtja a kezét, akkor próbálkozhat valami egyszerűvel, mint a markolat lazítása. Amikor burgonyát hámozok, nem is szorítom a kezemet, amiben tartom. A késekkel vagy más éles eszközökkel végzett munka során általában nagy nyomás nehezedhet.

    
válasz adott 20.08.2010 15:53
forrás
1

Egy másik ötlet, hogy egyáltalán nem hámozzuk őket. Nem tudok olyan edényt gondolkodni, ahol nem lennék inkább egy burgonya földes, ropogós, rágós bőre. Csak futtassa őket víz alatt, és enyhén kefélje le a szennyeződéseket, vágja ki a szemét, és útközben legyen. Ez egy kicsit nem válasz, de ez az, hogy hogyan közelítem meg a legtöbb unalmas főzési feladatot.

    
válasz adott 20.08.2010 16:17
forrás
0

A burgonyát törölközővel is megtarthatja, vagy ha van ilyen, akkor az egyik "korsónyitó", amely csak a kerek szilikon fogantyú. Ezek nagyszerűen működnek.

    
válasz adott 20.08.2010 00:32
forrás
0

Lehet, hogy szerencséje van ahhoz, hogy a burgonyát úgy tartsa, mintha egy labdarúgást tartanának egy mezőcél-kicker-hez - helyezzük az egyik végét az asztalra, és tartsuk a másik végét a bal kezed ujjaival (ha jobb kezed van) ), lényegében függőlegesen ül a burgonya, és lefelé lefelé húzza le. Meg kell még felvenni, hogy megszerezze a végeket, de meg kell tudnia kapni a burgonya 90% -át. Annak érdekében, hogy a burgonya lecsúszjon a számlálóról, nyugtassa meg a papírtörlőt.

Mary Ann a Gilligan szigetének bemutatóitól és még egyszerűbb módszert a videóban . Alapvetően a burgonyát egészen körbe szedjük, forró vízbe tesszük 15 percig, majd jégfürdőbe tesszük ... és a bőr csak kijön. Nagyon cool! Természetesen ezt a módszert meg szeretné tartani olyan burgonya esetében, amelyet egy vagy másik okból meg kell lágyítani.

Ha nem bánja, hogy egy ilyen készüléket vásárol, akkor elég hűvös burgonyahámozó a piacon, de lehet, hogy nem nagyon költséghatékony, kivéve, ha egy sok burgonya!

    
válasz adott 19.08.2010 23:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket