Hogy véglegesen növeli a támogatási varázslat a Necromancy varázslók HP-ját az Inured to Undeath funkcióval?

23

A támogatás varázslat növeli az aktuális és a maximális HP értéket, de csak a a varázslat.

Ugyanakkor a Necromancy varázsló iskolája 10. szintjének Inured to Undeath szolgáltatása (PHB, 119. oldal):

your hit point maximum can't be reduced.

Ez azt jelenti, hogy az Inured to Undeath funkcióval rendelkező karakterek maximálisan tartósan növelhetik a HP-t a támogatás használatával, mivel a támogatás növelése soha nem tűnhet el még akkor is, ha a varázslat nem működik aktívan?

Ebben az esetben a támogatás ismételt alkalmazásai több megbízáson keresztül minden alkalommal felfelé fordíthatják a HP-t, és növelik HP-jük végtelenül?

    
készlet KombatKingo 18.01.2018 13:35
forrás

4 válasz

30

PHB, p. 205

The effects of different spells add together while the durations of those spells overlap. The effects of the same spell cast multiple times don't combine, however.

Instead, the most potent effect-such as the highest bonus-from those castings applies while their durations overlap. For example, if two clerics cast bless on the same target, that character gains the spell's benefit only once; he or she doesn't get to roll two bonus dice.

A RAW nem mondja, hogy a varázslatok nem halmozódnak, hanem ugyanazok a varázslatok hatásai nem halmozhatók fel.

Ilyen érvként az állítható, hogy mivel a HP max-ot soha nem csökkentették újra, a segély varázslat hatása soha nem tűnt el, így a karakter nem jogosult arra, hogy ismét a célzást célozza meg, kivéve, ha egy magasabb varázslat van szint; A RAW kijelenti, hogy a célpontot a hatékonyabb varázslathatás érinti. Még akkor is csak a magasabb HP bónuszt kapták, nem mindkettőt.

Előfordulhat, hogy ez egy állandó maximális HP-növekedés, de az nem ismételhető meg, így előfordulhat, hogy nem szükséges ellensúlyozni.

    
válasz adott 18.01.2018 13:55
forrás
20
A

„Inured to Undeath” védelmi funkció, és bár nem kifejezetten kifejtették, az a következmény, hogy a maximális HP értékét nem lehet csökkenteni normál szintje alatt. Azt is értelmezhetjük, hogy a maximális HP elvesztése a támogatás vége óta nem csökkentés, hanem egy kiegészítés elvesztése.

Mindkét esetben a javasolt értelmezés nem teljesíti a józan ész tesztet. nagyon valószínűtlen, hogy a tervezők a végtelen HP növekedési kombinációt kívánják előállítani. Tehát meg kell keresnünk a legvalószínűbb jelentést az írott szabályból.

    
válasz adott 18.01.2018 15:51
forrás
0

Ez azt jelenti, hogy a inured to undeath karakter képes növelni a maximális HP tartósan? Igen

Befejezte a Undeath

-t

Beginning at 10th level, you have resistance to necrotic damage, and your hit point maximum can't be reduced.

RAW, úgy tűnik, ez azt jelenti, hogy miután megkapta a hit támogatás maximális pontszámot, ez a növekedés akkor is fennmarad, ha maga a varázslat leállt.

Lehet-e a karakter többszörös segélyt varázsolni, hogy növelje HP végtelenül? Nem

A PHB szerint:

The effects of different spells add together while the durations of those spells overlap. The effects of the same spell cast multiple times don't combine, however.

Vegye figyelembe a varázslat hatásainak hangsúlyozását, nem pedig a varázslatot. A karakter még mindig élvezi a támogatás hatásait, így a második alkalommal nem részesülhet előnyben.

    
válasz adott 19.01.2018 17:29
forrás
-6

Befejezte a Undeath

-t

Beginning at 10th level, you have resistance to necrotic damage, and your hit point maximum can't be reduced. You have spent so much time dealing with undead and the forces that animate them that you have become inured to some of their worst effects.

Bár a "nekrotikus sérülésekkel szembeni ellenállás" és "a maximális pontszámot nem lehet csökkenteni", az egész bekezdés használható arra, hogy azt állítsa, hogy a HP nem csökkenthető csak a nekrotikus hatásoktól. A második sor ezt megerősíti azzal, hogy a karaktered a leghalványabb hatásokhoz vezetett. Ha csak azt a sort használja, hogy "a találati pontja nem csökkenthető", akkor az Alkotmány pontszámának csökkentése még nem csökkenti a találati pontokat.

És a támogatás egy elszenvedett varázslat, így nem esik bele a HP elvesztésének nekrotikus hatásaiba.

Gondoltam, hogy ez jó válasz volt, de látom, hogy tényleg azt mondom, hogy a GM képes másképp szabályozni, ami valójában a 0-as szabály, így nem mond semmit. Bár már elküldte a választ, így hagyja.

    
válasz adott 18.01.2018 15:29
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket