Hogyan készítsünk több tételet egy wokban égő dolgok nélkül

3

Számos helyen olvastam, hogy a wok receptjének megduplázása helyett csak több tételt csinálj.

Mindazonáltal, ha több tételt próbálok csinálni, a második tételtől kezdve füstösek lesznek a dolgok, és a harmincas szakaszon elindultam a tűzjelzést.

Általában valamit egy olyan tojással főzek, amely több tételnél különösen nehéznek tűnik, de úgy érzem, hogy ez a probléma akkor is fennáll, ha nem használok tojást.

Csak úgy tűnik, hogy elég az oldalak kaparása. Kipróbáltam az oldalakat egy olajozott papírtörölközővel, de ez csak égett. Feltételezem, hogy teljesen ki kell kapcsolnom az égőt, és mosni a wokot a tételek között? El kell kerülnöm a tojást és más dolgokat, amelyek nehézkesek, ha több tételt csinálunk? Egyre könnyebbé válnak a dolgok, annál „tapasztaltabb” a wok? Nem használok elég olajat?

Valakinek van-e trükköje több tétel főzéséhez egy wok-ban?

    
készlet nanotek 15.04.2018 21:49
forrás

3 válasz

6

Elismerem, hogy túl sok időt töltöttem a Panda Expressben ... de a konyhájukat a sorból láthatjuk, és azt, hogy miként kötik össze az ételüket - gyakran váltogatnak a főételről a sült rizsre (tojással) és vissza keverjük megsütjük, és az általuk használt megoldás az, hogy gyorsan átöblítse a wokot meleg vízzel, és enyhén ecsettel dörzsölje meg, és dörzsölje, és a serpenyőt a következő edényre melegítse.

Ez könnyű számukra, mivel a mosogatójuk alatt mosogatnak, hogy elkapják az öblítővizet, de otthon is megteheti. Ez a folyamat ajánlott itt

Wok cooking is done in many small batches to keep the temperature of the wok from dropping drastically when adding a lot of cold or room temperature ingredients therefore it is often necessary to clean the wok in between batches. Use warm water and a brush to rinse out the wok, discard the water and dry the wok over fire until it just barely starts to smoke before adding oil to cook the next batch.

    
válasz adott 16.04.2018 05:55
forrás
2

Nem vagyok biztos benne, hogy megtapasztaltad a tapasztalatodat, így maradok néhány alapot, ami segíthet.

Az én csípésem az, hogy két számnál jobb lenne: nevezetesen az olaj mennyisége, és ha a wok megfelelően fűszerezett. Feltételezem, hogy a wok vas, mivel fűszerezésről beszélsz. Az öntöttvas serpenyőkhöz hasonlóan a megfelelő fűszerezés segít a tapadásmentes bevonat kialakításában, de ha a wokot a felhasználások között mosod, az érzésem, hogy nem kap lehetőséget arra, hogy fejlessze ezt a fűszerezést. Ha azt szeretné, hogy a wokod fűszerezett legyen, akkor lehet, hogy a legjobb módja annak, hogy néhányszor, mielőtt főzés közben szezonoznád, nehezen tudsz elkezdeni egy pár ízesítés nélkül, különösen, ha főzés valamit, ami elszabadíthatja a fűszerezést (pl. savas élelmiszerek), vagy olyan eszközök használatát, amelyek nem ízesítőek (pl. tipikus fém wok edények).

Ami az olajat illeti, győződjön meg róla, hogy hozzáadja a wokhoz, és hagyja felmelegedni, mielőtt hozzáadná az ételt. Ne felejtsük el, hogy a wok meleg és meleg legyen, és magas hőmérsékleten főzzük úgy, hogy egyenletesen és gyorsan főzzön, gyors keverés közben, és ne hagyja elég hosszú ideig pihenni, hogy megégessen / hozzon létre egy ragadós bázist. Győződjön meg róla, hogy az étel nem is nedves. Ez segít a wok magas hőmérsékletének fenntartásában és az étel gyors elkészítésében. Ha olajat ad hozzá, amíg az étel már a serpenyőben van, akkor nem valószínű, hogy az olajat egyenletesen átveszi az ételére, és bármi is marad az élelmiszer alá, hogy megakadályozza a tapadást.

Néhány dolog is könnyebb, különösen olaj nélkül. Például, ha frissen készített rizst használunk a maradék rizshez képest; bizonyos szószok stb.

Remélem, ez segít.

    
válasz adott 16.04.2018 05:21
forrás
2
Olyan, mint amit a fent említett Catija mondott a kínai étteremben, ahol dolgozom, és mások, mint a Panda Express, nagy, vagy kis kádat vagy forró vizet tartunk a közelben, és egy kicsit dörzsöljük, és gyorsan hevítjük nagy hő alatt, acélgyapot tolva körül és a hulladékot öntsük ki.

    
válasz adott 17.04.2018 23:33
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket