Hányan erősíti meg az erőalapú károkat a négyszeres eidolon egy harapós támadáshoz?

1

Pontosabban, a Quadruped eidolon hozzáadja STR, vagy 1,5 * STR a harapós támadásaihoz?

E kérdés miatt feltételezzük, hogy az eidolonnak legalább egy másik természetes támadása van, és hogy nem használ fegyvert támadásra.

A PFSRD leírja az ilyen harapásfejlődést (hangsúly én):

An eidolon’s maw is full of razor-sharp teeth, giving it a bite attack. This attack is a primary attack. The bite deals 1d6 points of damage (1d8 if Large, 2d6 if Huge). If the eidolon already has a bite attack, this evolution allows it to deal 1-1/2 times its Strength modifier on damage rolls made with its bite.

Korábban ugyanazon az oldalon láttuk, hogy egy négyszeres eidolon kap a harapás fejlődése ingyen. Ugyanakkor felsorol egy harapós támadást az alapstatisztikában. Úgy tűnik, két lehetséges eset áll fenn:

 • Az eidolonnak harapós támadása van, mert természetesen éles fogai vannak. Továbbá az eidolon ingyen kapja meg a harapásfejlődést, ami azt jelenti, hogy harapós támadása 1-1 / 2-szeresére növeli a Strength-módosítót a sérülési tekercseken.
 • Az eidolon ingyenesen kapja meg a harapás evolúciót, ami természetes harapós támadást biztosít. Mivel a harapás egy elsődleges támadás (de nem az egyetlen természetes támadás, ami azt jelenti, hogy nem hozza meg az 1-1 / 2-et), az eidolon harapós támadása hozzáadja a Strength-módosítót a sérülési tekercsekhez.
 • A

  Szabályok írása legelőnyösebb, de úgy tűnik, mintha a szabályok nem egyértelműek, ezért a szabályok-as-szándékú vagy akár a mi-tét-The-leginkább értelme igazolható. Ha nem rendelkezik a két lehetőség egyikével, nyugodtan ajánlja saját értelmezését, vagy a ház szabályszerűségét.

      
  készlet TheRubberDuck 02.07.2014 05:14
  forrás

  1 válasz

  4

  Ezek egyike sem

  Általában az Eidolonnak csak az evolúciói által nyújtott támadások vannak, így a négyszeres formában harapós támadás van statisztikai blokkjában, mert a harapásfejlődéssel ingyen kezdődik, és nincs más támadása. Ez a harapás, mivel az egyetlen támadása, már hozzáadja az 1-1 / 2-szer a Strength-módosítót a sérülési tekercsekhez, amint azt a ugyanazon az oldalon .

  Ha később más támadási formát vásárol (például karmok evolúciója), vagy valamilyen más természetes támadást (ahogy azt kértük, hogy feltételezzük), a harapós támadás csak 1x-es erősítő módosítót ad hozzá, mivel ez már nem az egyetlen támadási formája. Ez az, amikor a harapás evolúciójából idézett rész játszódik le. A harapás evolúciójának megvásárlása lehetővé teszi, hogy az Eidolon mindig alkalmazza a megnövekedett módosítót, még akkor is, ha a harapós támadása nem az egyetlen támadási formája. De a szabad harapás evolúciója azt a támadást jelenti, amit az Eidolon teremtett, ha több támadást kap, később lenne.

  Kevésbé komoly megjegyzésként, ha az 1. opcióval jársz, akkor az eidolont négyszeresítettük, miután a lábad természetesen négykézlábú volt, és további négy lába a szabad végtagok alakulása miatt, összesen 8 lábbal kezdődik, és nem lehet többé Quadruped.

      
  válasz adott 02.07.2014 20:49
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket