Milyen dokumentációra van szükség ahhoz, hogy a helyi rendőrségnél regisztráljon Kínában egy barátjával?

8

Egyesült Államok állampolgára vagyok, aki a barátnőmmel (oroszul) utazik Thaiföldre. Mielőtt elmennénk, ott maradok a lakásában (melyet bérel) Pekingben, ahol két éjszakára találkoztam vele a 72 órás tranzitvízumprogram alatt. Tudom, hogy a 72 órás tranzitvízum egyik követelménye az, hogy a leszállás után 24 órán belül regisztrálok a helyi hatóságokban.

Kérdésem: mit kell nekem és / vagy a barátnőmnek adni a helyi hatóságoknak? Azt hiszem számomra elég nyilvánvaló, hogy nekem meg kell adnom nekem az útlevelemet és ilyeneket, és tudom, hogy megteszik a Korábbi rezidens regisztrációs űrlap . Az a rész, amit nem tudok kitalálni, az, amire szüksége lesz. Természetesen már regisztrált, mivel Pekingben dolgozik.

Azt mondta, hogy amikor barátja, aki szintén egy orosz, aki Kínában dolgozik, szülei jönnek, barátnőjével együtt kellett hoznia a szponzoráló munkaközösségből az embereket, hogy regisztrálják őket. Ez szükséges?

Lehet, hogy a barátnőm és én magunk is megyünk a rendőrségre, és regisztráljuk? Szükségünk van-e bérletére, földesúrára, valakire a szponzoráló irodájából stb.?

    
készlet Matthew Herbst 15.10.2014 03:54
forrás

2 válasz

5

A barátnőd valószínűleg nem kell megjelennie magát a rendőrségen, amikor regisztrálsz (bár ez a dolgok zavartalanabbá válhatnak). El kell készítenie a következőket:

  • Az Ön azonosítása (útlevél)
  • Az ő azonosítása
  • Háztartási lízing adatai

Amikor ezt tettem, nem volt szükség arra, hogy minden más embert, például egy szponzoráló munkaközösségtől hozza. Megértem azonban, hogy ez nagymértékben változhat az egyes rendőri állomások között, még ugyanabban a városban is.

Valószínűleg hasznos lenne, ha valakit, aki folyékonyan beszél Mandarin-ban, hozná el, ha Ön vagy barátnője nem jártas.

    
válasz adott 15.10.2014 04:37
forrás
5

A válasz erre a helyszínre változhat Kínában. Egy kerület egyik tisztje megkérdezheti ezt vagy azt a dokumentumot, egy másik tisztségviselő elvihet, ha nem akarja a papírmunkát.

Egy regisztrált kerület azt mondta, hogy a házam mögötti közösségi irodába megyek, és ott kapok egy kis hitelkártya-méretű átutalási formanyomtatványt, mielőtt az ideiglenes tartózkodási regisztrációt elvégezném. A közösség tisztje megkérdezte az asszisztensemet néhány olyan kérdéssel kapcsolatban, amely a házam elhelyezkedését illeti, melyik emeleten volt ott bárok és zárak az ablakokon stb.

    
válasz adott 08.03.2015 17:01
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket