Hogyan érhető el a vámpír, amelynek a „Metuzálé szomjúsága” van?

10

Az „Élelmiszerhiba“ „Metuzalám szomjúsága” oldalszám: 181 azt mondja: „Az éhséged csak a természetfeletti lények véréből lehet teljesen leereszkedve ... ellenkező esetben, állandóan legalább 1-es marad.”

Vajon ez helyettesíti-e a szokásos szabályt, ahol az éhség „teljes lecsúszásának” az egyetlen módja az emberi lény leeresztése és megölése? (122. o.) Ezek halmoznak? Ha igen, akkor az éhség kockája padlón van 2-en, amíg meg nem találja, hogy valaki természetfeletti-e, hogy igyon? Vagy el kell halnod a természetfeletti lényt halálra, hogy elveszítsd az utolsó éhségedet?

    
készlet Jadasc 22.11.2018 20:10
forrás

2 válasz

5

Igen, ez helyettesíti azt a szabályt, amelyben csak éhségre lehet jutni, ha valaki megöl. Mivel tehát a Methuzala szomjúsága helyettesíti az "emberi elvezetés" szokásos korlátozását, nincs egymásra rakódás. Szerencsére semmi sincs arról, hogy a szövegszövegbe ürüljön, ami azt jelenti, hogy nem kell pusztítania egy természetfeletti teremtményt az éhség kedvéért (ami a jelenlegi metával halálos lenne, azt mondanám).

De: A hibás szövegben azt is mondja: "[..] állandóan legalább 1-es marad. (Vagy magasabb, a vérpotenciál függvényében (lásd 215. oldal)." [V5, 181. o.]

Tehát a vérhatás még így is érvényes, ami azt jelenti, hogy a 216. oldalon található táblázatot egy kicsit szerkesztenie kell, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Az első igazi változás a minimális éhségre a Potency 5-nél érvényes („Ki kell ürítenie és meg kell ölnie az embert, hogy csökkentsék az éhséget 2” alatt, [V5, 216. oldal]). Tehát, ha elég idős vagy, akkor 2 - vagy később 3 - éhségben ragadsz meg, ha nem veszel fel természetfeletti lényt.

Nem számít, ha egy embert megöl, egyáltalán nem nyerhetsz semmit ... Bár, csodálatosan, ha a Potency 5+-nél vagy, akkor is kevesebbet éhezsz emberenként, így te lehet, hogy el kell ürítenie őket, hogy bármit nyerjenek tőlük ...

    
válasz adott 23.11.2018 10:13
forrás
2

[V5, 211. oldal]: "Csak a vér emberi ürítése, ezáltal megölve, csökkentheti az éhséget 0-ra."

A RAW azt állítja, hogy NEM tudod 0-ra csökkenteni az éhséget a természetfeletti blodból, csak a humán elvesztése és megölése miatt.

Ha ez az igazi emberi vér, akkor erősebb lenne a szomjúságok szomszédságában, mint a nemi vérben, mivel ez lenne az egyetlen módja annak, hogy a szomjúságot teljesen szétzúzza.

[V5, 213. oldal]: "A legalább két vérszint fokozatú vámpírból történő adagolás magasabb, mint az ivóvágó, hogy az adományozó által nyert éhség minden pontjára 2 pontot éhezjen."

Ez egyértelműen kimondja, hogy a nemesvér erősebb lehet az éhség elnyomásakor, mint a normális emberi vér.

[V5, 181. oldal]: "Hibát: (•) Metalámi szomjúsága. Az éhségedet csak a természetfeletti lények vére éri el."

A

RAW-t, ha azt a 211. oldalon foglalt állítással kombinálják, azt jelenti, hogy egy ilyen fajta rokon ember soha nem süllyesztheti éhségét, mivel a természetfölötti lények nem tudják ezt megtenni.

Nyilvánvaló, hogy valami hiányzik, mivel ezek az állítások ellentmondanak egymásnak. A metálahi szomjúság hibája azt jelzi, hogy a természetfölötti éhségnek teljes mértékben le kell szűznie, nemcsak azok számára, akiknek hibája van.

Tehát a Barátok más vámpírokról szóló nyilatkozata: [V5, 213. oldal]: "Egy vámpír, aki egy másik vámpírra táplálkozik, 1 pontot éri el az éhség minden pontján, amit a megnövekedett éhségért a donornak okozott, hajlandó vagy nem akar."

Azt mondanám, hogy van egy hiba a könyvben, mivel ezek a szabályok ellentmondanak egymásnak.

Javaslatom javításra:

A mondat megváltoztatása a 211. oldalon: "Csak egy emberi vagy természetfeletti lény víztelenítése, ezáltal megölve őket, csökkentheti az éhséget 0-ra."

Köszönjük a Marius megjegyzését. Szerkesztettem a javasolt javításomat, hogy beépítsem az Ön tanácsát.

    
válasz adott 31.12.2018 22:04
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket