Ha vonattal utazik Finnországban, mit várhatok ezekből a lehetőségekből?

9

Néhány vonatjegyet Finnországba történő utazásomhoz rendelek.

Az adott hely kiválasztásánál felmerülő technikai problémák mellett néhány kérdésem van a rendelkezésre álló lehetőségekről, mivel nem ismerem a finn vonatokat.

  • Enyhe por allergia / szénanátha. Helyénvaló lenne, ha kiválasztanék egy "allergiás helyet", vagy súlyosabb allergiák számára van fenntartva?
  • az étterem emeleti ülőhelye van, az az autó, amely az egyetlen, két emelettel rendelkező, vagy az összes autó felső ülősarokkal rendelkezik? (Remélem, hogy egy kicsit élvezni fogom a tájat, és azt hiszem, a felső emelet jobban illeszkedik ehhez)

szerkesztés a megjegyzések megválaszolásához:

could you tell what route/service you're planning to take, since train configurations can differ significantly.

A Rovaniemi és a Tampere közötti lábakat többnyire az Oulu-ban találom, ahol a fenti opciók elérhetőek. Más lábakat is tervezek, de lényegesen rövidebbek lesznek (Turku, majd Helsinki), így kevésbé lesz probléma, ha nem látok sok kívülről.

    
készlet Federico 17.05.2018 10:55
forrás

1 válasz

8

Nem vagyok finn vagyok, de mostanában nagyon körültekintően utaztam, és viszonylag hasonló tapasztalattal rendelkezem, úgyhogy úgy érzem, hogy válaszolhatnék. Ne vegye az evangéliumomat a szavamnak!

  • Valójában véletlenül sikerült lefoglalni a hipoallergén üléseket (amikor átmentem a szokásos ülésfoglalási folyamaton, és kiválasztottam egy rekeszet, kiderült, hogy hipoallergén rekesz volt). Nem volt probléma a jegyellenőrökkel, stb., És nem találtam semmit a webhelyen (ha egyszer rájöttem, mit csináltam, amikor a megerősítés jött át), azt mondom, hogy csak súlyos betegeknél voltam (enyhe szénanátha is van). Úgy tűnik, nagyjából ugyanaz a helyzet a finn oldalon, legalábbis a Google Fordító szerint. Tehát attól, amit találok, gyanítom, hogy minden rendben lesz.
  • Ahogyan mások is kijelentették, ha az étterem kétszintes, az összes edző valószínűleg kétrétegű lesz, bár nem hiszem, hogy ez garantált (az online és vegyes egységekből álló fotókat találok online) ). Mindenesetre azt gyanítanám, hogy az ülésterv kiválasztásakor ez egyértelművé válna; legalábbis nekem tett. Ne feledje azonban, hogy a hipoallergén rekeszek az autóbusz végein, középmagasságban vannak (magasabbak, mint az alsó fedélzeten, de alacsonyabbak, mint a magasabb fedélzet). Az alsó szinthez képest a felső fedélzet valószínűleg előnyt jelent, de a „középső fedélzethez” képest, ahol a rekesz, nem vagyok olyan biztos. Hogy őszinte legyek, igazán élveztem, hogy egy rekeszben (egy barátommal együtt), ha semmi más, az adatvédelmi szempontból is élveztem, ezért ajánlom ezt a tapasztalatot, legalábbis ha egy vagy három másik emberrel utazik! li>
válasz adott 17.05.2018 15:45
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket