Hogyan juthat el a megfelelő szöghez, amikor vizuális megközelítést teszel a leszállás előtt?

5

A leszállás előtt, ILS nélkül, hogyan kaphatja meg a megfelelő függőleges szöget és tudja, mikor túl magas vagy túl alacsony? Azt hiszem, a kifutópálya mellett van néhány piros és fehér irányú fény, amely elmondhatja, hogy helyes-e a szög, de szeretném pontosan tudni, hogy milyen szép megközelítés történik. A pilóták valamikor csak kitalálják, mert ez szokás? Sokkal nehezebb, ha a kifutópályát óceán veszi körül? Kereskedelmi repülőgépekről beszélek, mivel egyszerűbbnek tűnik a kis repülőgépekkel.

    
készlet user2445 26.05.2014 09:31
forrás

1 válasz

3

PAPI

Lehet, hogy a repülőtéren a PAPI (Precision Approach Path) jelzőfénye van beállítva. Azt hiszem, ezek lehetnek az, amit gondolnak. Ezeket a AIM 2. fejezetében tárgyaljuk.

Két kép látható éjszaka.

Az első, a megfelelő csúszópályán található sík. Először is, rendszerint a kifutópálya bal oldalán helyezkednek el, és az AIM szerint a pirosnak jobbra kell lennie, úgyhogy úgy gondolom, hogy a kép megfordult, de még mindig használhatja őket.

Ha igaza van a kifutópálya megfelelő csúszási lehetőségének, akkor két fehér és két piros lesz. .2 fok magas lenne három fehér és egy piros, és 0,5 fok, vagy magasabb, négy fehér.

Ezzel ellentétben .2 fok alacsony lesz három piros és egy fehér, és 0,5 fok alacsony vagy alacsonyabb lesz, és mind a négy piros jelenik meg.

A Vörös és fehér csak igaza van. Minden vörös, halott vagy.

VASI

Előfordulhat, hogy a VASI vagy a Visual Approach Slope indikátor is világít. Ezek sokféle konfigurációban vannak. Ezeket a AIM címen is megvitatták ugyanazon a linken, amelyet az előzőekben közzétettem. Az alábbiakban egy példa a két sávos VASI fény beállítására.


AVASIlámpákakétkifutópályasoraakifutópályamellett(csakazöldfénysorokfölött.Ezekúgyvannakbeállítva,hogyafehérfelettfehértúlmagas,pirosésfehérlegyenmindkettő,aglidepathonésapirosapirosfelett.túlalacsonyAzokraamnemonikusokra,amelyekakövetkezők:pirosfelettfehér,rendben;piros,piros,halottvagy.

Továbbiinformációaz AIM oldal , a PAPI Wikipedia oldal , a VASI Wiki oldal , és sok más oldal is hasznos. Ha keres (például a Google vagy a BING használatával) a "kifutópálya fényei papi" vagy "kifutópálya fények" számára, sok találatot kap.

Egy utolsó hozzászólás itt. A repülőtér megfelelő csúszási útja nem mindig azonos. Ha van akadály / akadály, a csúszópálya magasabb lehet / meredekebb. Ha a kifutópálya PAPI és / vagy VASI lámpákkal világít, használja őket! Megtartják Önt a helyes glidepath-n, hogy bármilyen futópályát használjanak.

Jó szerencse és biztonságos repülés!

    
válasz adott 26.05.2014 14:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket