A Time Lords kell aludni?

23

A Doctor Who -ban elhangzott történetek általában gyorsan, egy esemény után következnek be. Például a Az Egyszarvú és a darázs úgy tűnik, hogy egy délután folyik be este.

Ezek a történetek ritkán mutatnak semmit olyan napokon, ahol a karakterek alszanak.

Alvassanak az Timelords? Szükségük van rá, vagy választás? Van valami, ami felveti, hogy szükségük van-e alvásra, vagy hogy milyen gyakran kell enniük, vagy hogy milyen szükségleteik fizikailag fennmaradnak?

És az alvási problémánál nem úgy értem, mint a Vércsalád , ahol az orvos megváltozott egy emberré, vagy olyan helyzetekben, mint egy regeneráció után, ahol egy Timelord időre van szükség a regeneráció kezeléséhez. Általában úgy értem, mint a mindennapi életben, amikor nem szélsőséges körülmények között.

    
készlet Tango 29.05.2012 05:50
forrás

10 válasz

24

A "szezon 6" mini-epizódja " Jó éjszakát " a következő cseréket tartalmazza:

Amy: Do you do this every night?

Doctor: Oh, Hello.

Amy: You're trying to conceal a euphonium. Guiltily. Has that ever been attempted before?

Doctor: What? Oh, this. Oh, yeah, it's just one of those euphoniums.

Amy: Okay, so is this what you do at night when we're sleeping. Have extra adventures?

Doctor: I don't sleep as much as you. I keep busy.

Tehát látszólag a doktor alszik , csak nem annyira, mint egy ember.

    
válasz adott 29.05.2012 06:31
forrás
18

Tudom, hogy ez egy régi kérdés, de csak azt akartam hozzáadni ezt a kölcsönhatást a 9. szezon 9. epizódjából, Az alvás többé :

DOCTOR: Sleep is vital. Sleep is wonderful. Even I sleep.

CLARA: When?

DOCTOR: Well, when you're not looking.

Később az epizódban az orvos megvizsgálja az alvás fontosságát minden élőlényre (amely természetesen magában foglalja a Time Lords-ot is) (hangsúlysáv):

DOCTOR: Sleep is essential to every sentient being in the universe . . . Sleep isn't just a function. It's blessed. Every night we dive deep into that inky pool, deep into the arms of Morpheus. Every morning we wake up and wipe the sleep from our eyes.

  • Az első idézetben egyértelműen kimondja, hogy az alvás létfontosságú (még neki is), és élvezi azt (az alvás csodálatos).
  • A második idézetben lényegében elismeri, hogy minden este alszik, és minden reggel ébred, a mi névmás használatával, amikor könnyen használhatott volna egy másikat.

És ott van. Úgy éreztem, hogy a meglévők ellenére is hozzá kell adnom a választ, mert a doktor-Amy kölcsönhatással ellentétben ezúttal a doktor nem hagy teret értelmezésre. Amikor azt mondta: "Nem alszom annyira, mint te", akkor azt jelentette volna, hogy egyáltalán nem alszik, mert 0 óra nem lehet 8 óra. Más szóval, túlságosan homályos volt ahhoz, hogy tényleges állításokat nyújtson be a követeléshez.

De ha a Doktor éjszaka alszik, akkor hittünk, hogy csak nagyon kicsi? Mert van időgépe, és mert senki sem nézne egy show-t egy alvó emberről.

    
válasz adott 15.11.2015 14:23
forrás
7

Nem találtam vagy nem emlékszem, ha valaha kifejezetten kijelentik, hogy az Orvos, vagy Timelords alszik, de az álomról beszél, vagy az eszközön keresztül bármilyen eszközzel kényszerül. p>

"Az orvos napja" , az 50. évforduló különleges, az 1:14:30 jelnél, a Doktor azt mondja:

"Clara sometimes ask me if I dream. 'Of course I dream', I tell her. 'Everybody dreams'. 'What do you dream about?' she'll ask. 'Same thing everybody dreams about', I tell her. 'I dream about where I'm going.'"

A 2014-es karácsonyi különleges eseményen „ Az utolsó karácsony ”, a Doktor többször elmagyarázza, hogy az álmok milyen viccesek, hogyan működik az elme, hogy kitöltse a hiányosságokat, így nem tudjuk, hogy ez egy álom, megkérdezi Clarát:

"Have you ever woken from a dream and discovered you're still dreaming?"

ami úgy hangzik, mintha személyes élményről beszélne. És az a mondat, amelyet később az epizódon mond:

"No one knows they're not dreaming. Not one of us. Not ever. Not for one single moment of our lives."

Plusz, az a tény, hogy a Doktor gonosz oldalának pszichés megnyilvánulása a Amy Choice (S05E07) epizódban úgy döntött, hogy Az álom Úrnak a pszichés pollen után ébredt, és álmokat használtak a Doktor, Amy és Rory kínzására.

    
válasz adott 03.10.2018 11:20
forrás
4

Figyeljünk , vagy legalább felébredjünk az orvossal.

Továbbá a hallott beszélgetés azt jelenti, hogy ez normális, ha aludnak.

    
válasz adott 15.11.2015 20:54
forrás
3

Ha megnézed az eredeti sorozatot, különösen a William Hartnell első sorozatát, az (orvos és nagy lánya) aludni megy.

    
válasz adott 08.07.2013 01:21
forrás
1

A "Davros" Big Finish hang történetében a doktor azt állítja, hogy az Time Lords csak egy órányi alvást igényel, szemben az átlagos ember által igényelt hat-nyolc órával.

    
válasz adott 17.11.2015 23:06
forrás
0

David Tennantba, az IIRC-be való regenerálódása után egy ideig kellett aludnia, hogy helyreálljon. Ez nem meggyőző, de legalább azt jelzi, hogy az Time Lords elfárad, ami azt jelenti, hogy alvásra van szükségük. Bár @BobWarwick rámutat, nem annyira, mint mi, csak emberek.

Ami valószínűleg megmagyarázza, hogy miért választanak egyre több hiperaktív szereplőt a szerephez. William Hartnell kizárt.

    
válasz adott 29.05.2012 09:54
forrás
0

Észrevettem több dolgot a doktorról. 1: Ő megőrzi személyes szükségleteit, és ő maga. Ő tette, bár a legújabb 8. szezonban elismerte, hogy egy álom áldozatává vált. 2: Regeneráció. Észrevettem, hogy ahogy az orvos regenerálódik, a regeneráció ereje nagyobb lesz. Amikor először regenerálta, lassan és békésen megváltoztatta az arcát, bár amikor utoljára regenerálódott (Smithtől Capaldiig), Dalek hadsereget szállított a város méretéből az égből, és nagy károkat okozott az épületnek.

    
válasz adott 28.03.2015 06:59
forrás
-1

Ezt a kérdést tekintve több kulcsfontosságú dolgot is elfelejt. Az egyik az, hogy a Timelords és az összes többi faj ábrázolása a képernyőn. A második az előadás általános időfolyama.

Ha megnézzük, hogyan ábrázolják a Timelords és más fajokat a képernyőn, meg kell emlékezni, hogy a biológiai funkciók általában unalmasak. Ez azt jelenti, hogy ha nem szükséges egy ponthoz, akkor nem jelenik meg a képernyőn. Ez magában foglalja az alvást, az étkezést, a biológiai hulladék eltávolítását (gondolkodjon a mellékhelyiségben) vagy az általános higiéniai kérdéseket. Hacsak nem volt szükség arra, hogy a képernyőn legyenek, nem fogod látni.

A történetek idővonala szintén fontos. Emlékeztetni kell arra, ahogyan azt kijelentette, és sokszor beszélt a történetekben, hogy a társaknak eltelt idő nem ugyanaz, mint az orvosnál. Ez azt jelenti, hogy bár a naponta újabb kalandot lehet találni a társa számára, az nem az orvos esetében. Az, amit a képernyőn meg tudunk határozni, az az, hogy az orvosok szemszögéből, majd a társakból általában sokkal hosszabb idő telik el. Időnként több mint száz éve volt, máskor ugyanaz. Emlékeztetni kell arra, hogy egy olyan műsorban, amely az időutazással foglalkozik, nagyon könnyű megkerülni az unalmas szempontokat.

    
válasz adott 15.11.2015 20:21
forrás
-3

A "Fekvő költő", aki felfelé válaszolt, "A Davos" Big Finish hang történetében az orvos azt állítja, hogy az Time Lords csak egy órányi alvást igényel, szemben a hat-nyolc órával, hogy az átlag emberi szükséglet. " Szerkesztés: itt van a történet hangfájlja, ahol ezt a hatodik orvos említi.

                             
    
válasz adott 11.10.2018 08:08
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket