Hogyan lehet „elfogadott” állami repülés, amely megragadta, azt jelzi, hogy az elfogatónak el kell térnie a veszély körül?

2

A katonai (állami) repülőgépek néha megfigyelő és hírszerző repüléseket végeznek más országok területi légtérei közelében, de a másik ország kifejezett engedélye nélkül repülnek, de a nemzetközi légtérben "a megfelelő biztonságot figyelembe véve". repülési". Mivel ezek a más országok gyakran nem a legjobb feltételekkel rendelkeznek a szóban forgó repülést teljesítő országgal, akkor fognak küldeni egy távfelügyelőt, hogy találkozzanak és "árnyékolják" a szóban forgó repülést teljesítő légi járművet mindaddig, amíg az érintett területet meg nem tisztítja. Ez mind jó és jó, ha senki nem csinál valamit váratlanul vagy ostoba-legjobban, veszélyesen dumb-at-worst.

Ugyanakkor a katonai repülőgépek továbbra is olyan veszélyekre hajlamosak, mint a súlyos / szélsőséges turbulencia, a súlyos repülés közbeni jegesedés (mint például a túlhűtött nagy cseppek) és a zivatarok, amelyek arra kényszerítik a repülést, hogy eltérjen a levegőben lévő veszély körül . Míg bizonyos veszélyek (zivatarok) láthatóak lehetnek mind az elfogás, mind a beavatkozás során a radaron, mások (jegesedés, súlyos / extrém CAT) nem - a többi pilótát és PIREP-jüket elsődleges információforrássá teszik arról, hogy mi folyik ott valójában .

Tehát ez hozza a kérdést. Ha a fogadó megkapja a PIREP-et, aki azt mondja, hogy a zivatarban lévő lyuk bezáródik, vagy egy előre nem látható jegesedés jön előre az útvonalon, hogyan tudnak egyértelműen kommunikálni? előre az X mérföldre balra / jobbra "az elzáróhoz, hogy ne zárjanak le, hogy az elfogás nem gondolkodik? Vagy ez nem aggodalomra ad okot, feltéve, hogy a fogvatartottak manőverei normális manőverező borítékban maradnak (vagyis a szokásos kamatlábak, a fokozatos emelkedések vagy a leereszkedések felét)?

    
készlet UnrecognizedFallingObject 20.04.2017 03:12
forrás

0 válasz

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket