Wa Yoda teljesen dán volt Dagobahon?

189

A (és Lukács) Yoda eredeti benyomása semmiképpen sem hízelgő. Úgy néz ki, mint egy őrült éhes, zöld dolog, amely sajnos képes beszélni. Yoda Luke cuccán keresztül ásja, eszik Luke ételeit, és az a fantasztikus kis zseblámpa megszállottja, hogy lopja el. (Még olyan messzire is megy, hogy Artoo-val harcoljon rajta.)

Tehát a Yoda lassan elveszítette mindezen években, mint remete?

Talán a harci csatákból és a mindennapokkal való beszélgetésből, hogy teljes elszigeteltségben éljünk, senki sem beszélhetne, szerepet játszana ebben? Vagy a Yoda valamilyen oknál fogva hamisan őrült? (Ha igen, mi az oka?)

    
készlet Peter Cassetta 21.10.2011 16:16
forrás

9 válasz

174

Ő volt:

 • Azt állítva, hogy az öreg, ártalmatlan dolog, Luke nem tudja, ki ő Lásd: A hülyeség megzavarása .
  Ennek oka:

  • Nem akarta tanítani Luke-ot (hogy egy másik Skywalker-fordulatra vigyázzon), mert Luke hasonló problémákat vetett fel Anakinra (túl későn kezdett, rossz személyiségvonások, Skywalker átok és túlzott midiklora-szám, ami azt jelenti, hogy a hátránya Luke-nak a Sötét oldalra eső része sokkal magasabb volt.

  • Nem tudta, hogy kockáztatná-e az információt, amit Yoda a Jedi Mester volt, hogy még Luke kezébe kerüljön.

  • Luke nem tudta, ki segített neki Luke-nak, hogy Luke-t "természetes" állapotban megfigyelte (pl. Luke állam nem beszél a nagy Jedi Mesterrel).

 • Ezen túlmenően ez a viselkedés tesztelte Luke-ot (pl. reagálna erőszakkal a zseblámpa vagy az élelmiszer ellopására? Hogyan reagálna a türelme tesztelésére, ha látta volna ezt a csecsemőt, amikor rohanásba keresi a Jedi Mestert?).

  Ez nemcsak logikus spekuláció, hanem a C-Canon megerősítette:

  Yoda had also given Luke a hard time at that encounter. It had been a test of Luke's patience and of his treatment of strangers. And Luke had flunked it. Rather miserably. (Dark Force Rising, Timothy Zahn)

 • Ami pedig furcsa módon viselkedik, ez egy szabványos archetípus / trópus a Quirky Weird Wise Wizard Mentor számára. A Régi mester némi hatálya alá tartozik, de én túl félek attól, hogy a tvtropok jobban kitalálják a konkrétabb trófeaneveket.

      
  válasz adott 21.10.2011 16:28
  forrás
  56

  Yoda szándékosan annyira bosszantó volt, amennyit csak tudott, hogy tesztelje Luke türelmét. A türelem kulcsfontosságú az Erő "könnyű oldalának" minden vonatkozásában; Jedi évekig, akár évtizedekig Jounglings és / vagy Padawansként képzett Jedi lovag. A Sötét út könnyű és gyors, és ezek erőteljes csalik. Yodának biztosnak kellett lennie abban, hogy Luke nem kövesse az apja nyomában.

  Luke türelmetlen volt, és elvesztette a kezét, de Luke edzése közben Yoda is különös gondot fordított arra, hogy beleharapja, milyen következményei lesznek a Sötét ösvény elindításának következménye, és így Luke képes volt arra, hogy helyesbítse döntései ellenére meglehetősen impulzív mozdulatokkal kényszeríti magát a kísértés útjára.

      
  válasz adott 21.10.2011 16:49
  forrás
  19
  Úgy tűnt nekem, hogy két dolgot csinál, szórakozást játszik a bolondon, és értékelte Luke viselkedését. Yoda úgy vélte Anakin árulását személyes meghiúsulásnak, mert nem tudta előre látni és megakadályozni a megrendelés megsemmisítését. Egy másik Skywalker képzése nem lett volna könnyű.

  Ami egyedül van, soha nem vagy egyedül, amikor az erőd van. Bár ez talán hangosnak tűnik, ne feledje, hogy a Yoda az erőn keresztül más élő teremtményekkel tud kapcsolatba lépni olyan szinten, amit nem értünk. Nem beszélve a kommunikációról Quijonnal és Obi Wannal.

      
  válasz adott 21.10.2011 16:26
  forrás
  17

  A fülke láza és hamissága félre, Yoda a Luke-ot méretezte. Látni akarta, vajon Luke elítéli-e a könyvet a borítóján, és hogy milyen gyorsan fogja Luke bosszantani.

  Figyeljük meg, hogy a Yoda azonnal azonnal elhagyja a homlokzatot, amint Luke tudja, hogy ki az a bosszantó kis haver a mocsárban (valójában a pillanatok előtt).

                               
      
  válasz adott 13.05.2016 14:10
  forrás
  2

  Valaki figyelembe vette a több száz jedi elvesztését? ROTS-ban, amikor Mace és néhány más Jedi meghal, a földre esik a fejét. A több száz százaléka hamarosan meghal, és az elkövetkező években lehetséges, hogy pszichológiailag traumatikus volt a Yoda számára. Ennélfogva a feltételezett „őrület” az eredeti trilógiában.

      
  válasz adott 06.12.2016 23:02
  forrás
  0

  A The Clone Wars animációs sorozat utolsó három epizódjában ezt az átalakulást láthatjuk. Az ok nem kifejezetten kifejezett, de úgy tűnik, hogy a Yoda-ra gyakorolt hatásokkal kapcsolatos, hogy a Qui-Gonn és az azt követő események kapcsolatba léptek.

      
  válasz adott 13.05.2016 13:59
  forrás
  -1

  A Yoda bosszantónak és őrültnek érezte magát, mert tesztelése türelemmel néz ki, és látja, hogy a megjelenés készen áll-e a jedi képzésre. Ha emlékszel arra a helyszínre, ahol a yoda és a luke yoda kunyhójában van, a yoda elkezdett beszélni az obi wan-val, és azt mondta, hogy luke nem áll készen a képzésre

      
  válasz adott 29.10.2015 08:08
  forrás
  -1

  A mocsár bolygón 20 évig élve korlátozottan, ha más érzőfajokkal való érintkezés valószínűleg egy kicsit a kabát lázára adott Yodát.

  A hamisság valószínűleg az, hogy miként küzd a környezőség által kiváltott szélsőséges magányossággal és unalommal.

      
  válasz adott 13.05.2016 13:42
  forrás
  -2
  Nos, Yoda (természetesen) a képzelet alakja. Ez az első alkalom, hogy megjelenik ebben a történetgyűjteményben, és úgy vélem, hogy ez nem volt valami "cselekedet" ezen a karakteren, ami a halálra vagy Luke tesztére vonatkozik. Így jött létre Yoda, és csak később a Jedi nagyszerű vezetőjévé fejtették ki, hogy betöltse a szerepét a korábbi epizódokban. Fontos hiba, hogy a Star Wars rajongói igyekeznek kijavítani ezeket a többszörös elméleteket. Ezek az elméletek, amiket fogalmaztunk, csodálatosan kreatívak, és örömmel olvasom és meggondolom őket, de legyen komolyan itt. A Yoda karaktere, ha egy REAL élőlény lenne, akkor a legjobban súlyos bipolárisnak tekinthető, és valószínűleg pszichotikus / és többszörös személyiségzavar fogságában lenne. Kérem, legyen kedves a válaszokban. I LOVE SW ... még az utolsó 3 film és a rajzfilm (ek). A feleségem rám bámul engem és a barátaimról, amikor a SW-nél rágcsálunk. Tényleg hiszem, hogy amikor Yoda-t létrehozták, sokkal remetebbnek kellett lennie, mint az egyén, akinek nincs társadalmi kegyelme. Nem hiszem, hogy Lucas előre látta volna, hogy a Jedi Magas Tanács vezető tagja, vagy méltóságteljesen botrányzik, amikor egymillió embert érintő politikát folytatott az érző lények millióinak. Ez a magas tanács a Yoda soha nem fogja pusztítani valamit a tárgyakon, és nem fogyasztja az étel / ellopott csecsebecséket, és aztán egy droidot tartalmaz rajta. Nem logikus valaki számára, aki SO-ban áll össze az erővel. Tehát ezzel (és sok más nem jegyzett ponttal) szem előtt tartom azt a feltevést, hogy ez egyszerűen rossz karakterfejlesztés vagy karaktertervezés. Talán a Yodának valamilyen agykárosodást kellett volna szenvednie, amit nem megfelelően diagnosztizáltak vagy kezeltek ..... azt hittem volna, hogy úgy cselekedne, ahogyan azt teszi, amikor találkozik Luke-val a mocsárban. A fenébe, ez elég jó ötlet! Csak gondoltam erre, ahogy gépeltem. Talán valamilyen vírusfertőzés / mechanikai sérülés, amely az agyát vagy az idegi kémia sérült meg, történetgé alakítható. Úgy hangzik, mint egy nagyszerű rajongójáték.

      
  válasz adott 29.09.2015 12:58
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket