Hogyan távolíthatom el a vasat a vízből?

1

Jelenleg a víz nagyon erős illatú a vasból (a vízlágyító éppen megszakad, hamarosan rögzítve lesz). A környék szomszédai azt mondták, hogy a lágyító kap egy részét a vasból, de el kellett telepítenie az Iron Breakers-t vagy az Iron Curtains-t.

Vizet teszteltünk, és nagyon magas a vas / magnézium / mangán értéke. Vas - 4,43 mg / l Magnézium - 38,6 mg / l Mangán - 289 ug / l

  • Melyek a módszerek és hogyan működnek a víz eltávolításával? (Lágyító, Vasmegszakító, vasfüggöny, klórozó, patronszűrő?)
  • Melyek az egyes módszerek előnyei?
  • Mik a tipikus költségek?

Mennyi vasat fog eltávolítani a vízlágyítóból? Rust Pellet sót vásároltunk, amikor a lágyítót rögzítettük.

Bármilyen javaslatot értékelünk.

Frissítés Új lágyítót szereltek fel, és a vasszag nem tűnik ott, mint amilyennek olyan volt. Megemlítették, hogy a lágyító tipikus élettartama 20 év, de a vízzel (nagyon magas vas) az élettartama 10-12 év. Megemlített egy vasfüggönyt, amely az ózont használva 1700 és 3000 között mozog 200 éves karbantartás mellett. Még mindig meg kell kutatnia, hogy a vas eltávolítása egyéb alternatívái is vannak.

Frissítés Kutatás Vas eltávolítás - link A jól méretezése - link

    
készlet Kalel Wade 23.09.2014 20:38
forrás

1 válasz

2

Miután elég sok kutatást és néhány különböző cégkel beszéltem, ezt megtudtam.

Vízlágyító - ez jó a kalcium, vas, magnézium stb. eltávolítására a vízből. Elsősorban kis mennyiségű ásványi anyag kinyerésére használják. Elsősorban a nagy vas-eltávolítás érdekében csökkenti a lágyító élettartamát.

Klórozás - ez technikailag vasra fog működni. Pelletadagolót kaphat közvetlenül a kútba. Ez segít a baktériumok számára is. Azonban növelné az arzénszinteket, amelyek már magasak vagyunk. Nem is a legnagyobb, ha klórt iszik.

Ozon-vasszűrő - az előnye annak, amit ezzel vizsgáltam, hogy az ózon elpusztítja a baktériumokat. A karbantartás némileg költséges lehet, amit hallok. Évente egyszer, de 100 és 200 között van.

Levegős vasszűrő - ez az, amit végeztünk. A karbantartás minden évben körülbelül 20-at tesz ki, különben nem kell sokat csinálni vele. 1700 és 2100 között fog kerülni, ami közel van az ózonszűrő azonos árához.

Minden rendszer átlagos élettartama úgy tűnik, hogy körülbelül ugyanaz, 10 - 15-20 év, attól függően, hogy mennyi vas vagy egyéb ásványi anyag van szűrve.

Frissítés - megvásároltunk egy levegős vasszűrőt, mert nagyon magas volt a vastartalma. A vízlágyító nem távolította el elég a vasból. Az új vasszűrő nagyon jól működik, többé nem tud szagolni a vasat, és a csapok nem kapnak pirosat. A víz elég gyakran (2–3 nap) keresztül halad át a vízen, és ez elég hangos, amikor ez történik. Összességében azonban jól működik.

    
válasz adott 30.09.2014 18:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket