Van-e eredeti trilógia-kánon, amely azt mondja, Anakinnak Tatooine-ból kell származnia?

29

Vannak-e referenciák az eredeti Star Wars filmekről (az 1990-es évek végi speciális kiadás előtt, ha ez fontos lenne), amely Anakin Skywalker-t Tatooine-tól kellene követnie?

Meglepődtem, hogy a prequels-nek a Tatooine-ból származik, mert ha Vadar fiús háza lenne, rendkívül hülye tűnik elrejteni a fiát ott a vérrokonaihoz, közel egy öregemberhez, aki Vader-nal egy utónévvel rendelkezik korábbi Jedi Mester.

Úgy értem, ha Vader képes volt használni a Birodalom hatalmas erőforrásait a szondák droidjainak szétszórására elegendő rendszer fölött, hogy legyőzze a lázadó bázist a Hoth-on, úgy tűnik, hogy hajlandó lenne ugyanazt az összeget elérni erőfeszítéseit annak megerősítésére, hogy gyermeke született-e és hol lehet.

Láttam azokat az érveket, amelyek megpróbálják megmagyarázni, miért nem akarja Vader visszatérni Tatooine-hoz, hogy egy bolygó még mindig elég nagy hely, és hogy Obi-Wan valószínűleg csak "Old Ben" -vel ment, de mikor van egy teljes galaxis, hogy együtt dolgozzon, úgy tűnik, furcsa a kockázatot vállalni. Szóval azon tűnődöm, hogy az igazi ok, amiért Anakin-t találjuk a Tatooine-nál, az, hogy Lucas az eredeti filmekbe csomagolta magát.

    
készlet Adam Wuerl 27.09.2011 13:41
forrás

4 válasz

18

Obi Wan azt mondja, hogy elmagyarázza Luke-nak, hogy az apját [Tatooine] -ból hozta. Most ez volt a Blu Ray verzió, de nem tűnt szerkesztésnek.

Your uncle told you, he didn't hold to your fathers ideals. He thought he should have stayed here and not gotten involved.

Ez a klip rossz, de az idézetet mutatja

    
válasz adott 04.03.2012 04:47
forrás
25

Az egyik dolog, amit a könyvekben említenek, az, hogy több Jedik, akik elmenekültek a vágástól, olyan helyeken rejtőztek el, ahol hatalmas Sith / Dark Jedi megöltek. Yoda például Dagobahon rejtőzött, mert egy hatalmas Sithet megöltek ott. Volt valami, ami ott maradt a gonosz maradék erejéről, amely képes volt megtartani a Jedi-t a császár és Darth Vader víziói elől.

A Yavin IV templomban, ahol a lázadók a IV. epizódon alapultak, egy másik olyan hely volt a gonoszságban, ahol egy hatalmas Sithet megöltek, ami a másik ok, amiért a császár nem tudta megtalálni a bázisukat.

Bár a canonban nincs semmi, amire emlékszem, egy másik lehetőség az lenne, hogy egy erős Sithet megöltek Tatooine-ban, ami ideális helyszín ObiWan számára, hogy Luke-t elrejtse.

Egy másik lehetőség a Tatooine kiválasztására az, hogy nem a bolygó a Köztársaságban, vagy később a Birodalomban. A Hutts irányítása alatt volt. Ez messzire vezetne ahhoz, hogy elrejtsék őket a Birodalom által megfigyelt adatforrásoktól.

És még egy lehetőség, hogy Anakin / Darth Vader tudta, mennyire gyűlölte ObiWan, hogy Tatooine-n van. Lehet, hogy az utolsó helyet látja. ObiWan valószínűleg továbblépne.

És egy másik elmélet lehet, hogy anyja miatt Tatooine rossz helyeket jelentene Anakin számára. ObiWan láthatja, hogy ez egy olyan hely, ahol Vader vonakodik.

És igen, én csak elméleteket dobok odakint. Nem lehet kánon, hogy valóban biztonsági másolatot készítsen.

    
válasz adott 27.09.2011 21:41
forrás
10

Az eredeti filmről tudjuk, hogy Luke rokonai élt. Úgy tűnik, nincs sok pénzük. Ezért valószínűnek tűnik, hogy egy ideig nem mozdultak el. Úgy tűnik ésszerűnek tűnik, hogy Anakin a Tatooine-tól származik, mivel az összes ilyen információt megadja.

    
válasz adott 27.09.2011 14:49
forrás
3

Azt hiszem, hiányozna valamit ezzel a kérdéssel: Az eredeti kánonban - vagy a "kiegészített" kánonban - nincs okunk arra, hogy Vader tudja, hogy van túlélő gyermeke. Nem először is. Ne feledje, hogy az eredeti első filmben Leia és Vader kereszteződései két vagy három jelenetben kezdődnek. Látjuk őket, mint Leia Organát és Vader urat. Az egyik, a szenátor leánya, a másik, a szenátor nemézise, vagy elég közel ahhoz. Végső soron Leia lesz Luke nővére a "harmadik" filmben, de most nem adnak semmiféle viszonyt, még akkor is, ha nyilvánvalóan ismerik egymást. Ebben az esetben Vader ismeri őt, mint Organa szenátor lányát, nem a saját vérét. Ha végül is tudni fogják, hogy valószínűleg erős lesz az Erőben, még nem látunk jelzést az ötletről. Tehát, ha Vader úgy véli, valami furcsa, talán nem gyanakszik eléggé ahhoz, hogy tovább folytassa az ügyet, mint a valószínű apja. Ha látjuk, hogy Vader felismer egy olyan jelenlétet, amelyet nem érez, akkor úgy tűnik, hogy Obi-Wan Kenobi, nem Luke esetében. Valójában az első filmben Luke és Vader csak alig hatnak egymásra; Azt hiszem, az egyetlen alkalom, hogy egyáltalán közel kerülnek egymáshoz, amikor a halálcsillag fölött repülnek. Mindketten látjuk őket a halálcsillagon a lázadó táborba való menekülés előtt, de az idő nagy részében Vader Obi-Wan jelenlétét folytatja, így talán nem különböztette meg Luke-ot másként ...

Végül Luke és Vader párbajot látunk a második filmben; akkor megtudjuk, hogy Vader valószínűleg Luke apja. Ennek ellenére nem tudtuk meg, hogy Anakin Skywalker és Darth Vader ugyanabban az emberben voltak; Obi-Wan kijelentései nem hazudnak a kapcsolatról, de semmi többet nem tárnak fel, mint az Obi-Wan. Emlékszel, hogy Luke rendkívül elégedetlen Obi-Wannal a "harmadik" filmben, amikor Luke és Obi-Wan találkozott Yoda halála után. Még a két kanon összekeverése sem jelent pontosan konfliktust. Vader tudta, hogy Padme terhes volt gyermekével; azt is tudja, hogy meghalt, mert az Emporer elmondta neki, és mert nem érzi a jelenlétét. Nem tudja azonban, hogy ő született, mielőtt meghalt. Úgy tűnik, hogy Padme-nek ikrek voltak meglepetései Obi-Wan-nak és Yodának; de ekkor már távol vannak Vadertől, így nem érezheti két erőszak jelenlétét, akik erősek az erőben.

Összességében ez alapvetően azt bizonyítja, hogy Anakin Skywalker valószínűleg nem gondolta, hogy nézze a Tatooine-t a fiára, mert nem tudja, hogy kell. Azt hiszi, hogy Padme és minden gyermek, akit már elszálltak, már halottak.

    
válasz adott 07.11.2013 10:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket