Aki meg kell mutatnia az útvonalat tartalmazó dokumentumokat, még akkor is, ha van egy meghívó levél a kínai L (turista) vízum kérésére?

1

A linken olvashattam ( tükör ), amely magyarázza a kínai vízumok igényléséhez szükséges támogatott dokumentumokat:

L Visa: Documents showing the itinerary including air ticket booking record (round trip) and proof of a hotel reservation, etc. or an invitation letter issued by a relevant entity or individual in China.

Nem vagyok biztos benne, hogyan kell elemezni a mondatot. A helyes elemzés:

 • Az útvonalat tartalmazó dokumentumok, beleértve a repülőjegy-foglalási rekordot (oda-vissza járat) és a szállodai foglalás igazolását stb.
 • vagy : egy meghívó levelet adott ki egy adott szervezet vagy egyén által Kínában.

vagy:

 • Az útvonalat tartalmazó dokumentumok, beleértve a repülőjegy-foglalási rekordot (oda-vissza út)
 • és : bizonyíték egy szállodai foglalásról, vagy egy meghívó levelet adott ki egy adott szervezet vagy egyén által Kínában.
 • ?

  Más szóval, meg kell-e mutatni az útvonalat tartalmazó dokumentumokat akkor is, ha egy kínai L (idegenforgalmi) vízumot igénylő meghívó levélben van?

  Francia állampolgár vagyok, ha van ilyen.

      
  készlet Franck Dernoncourt 08.11.2018 01:03
  forrás

  2 válasz

  2

  Összefoglaló : az idézett szöveg kínai változata az első elemzésre utal. Bár a konzulátus / nagykövetség a kérelmet kezeli (nem véletlen idegenek véleménye az interneten), és fenntartja magának a jogot, hogy más igazoló dokumentumokat láthassanak; ezért a legjobb érdeke, hogy minden rendelkezésre álló igazoló dokumentumot rendelkezésre bocsásson.

  Az idézett szöveg kínai változata, elérhető a kínai tanácsadói webhelyen , olvasható:

  往返机票订单和酒店订单等行程材料,或中国境内单位或者个人出具的邀请函件。

  ... amely azt sugallja, hogy az első elemzés, azaz az útvonal és az alátámasztó dokumentumok (repülési foglalások, szállodai foglalások, stb.), vessző, vagy egy kínai entitás meghívója.

  Két fogás van, amelyeket visszamenünk az kínai főparancsnok által közzétett cikkre San Francisco (átvizsgáltam a kínai változatot, hogy ellenőrizhessem a pontosságot). Ez az első felvázolja azt a követelményt, hogy az L-vízum meghívójának tartalmaznia kell:

  (1) Information on the applicant (full name, gender, date of birth, etc.)

  (2) Information on the planned visit (arrival and departure dates, place(s) to be visited, etc.)

  (3) Information on the inviting entity or individual (name, contact telephone number, address, official stamp, signature of the legal representative or the inviting individual)

  ... ami azt gondolja, hogy meglehetősen homályosak és értelmezhetőek mind a pályázó, mind a befogadó végén, ami a 3. szakaszban felsorolt második fogáshoz vezet:

  3. Special Reminder

  [...]

  (2) If necessary, the consular officer may require the applicant to provide other documents or supplementary materials, or require an interview with the applicant.

  [...]

  ... ami azt jelenti, hogy a konzulátus / nagykövetség ugyanakkor kérheti a repülési foglalásait (vagy más igazoló dokumentumokat). Az előre-hátra járás nyilvánvalóan veszélybe sodorhatja a tervet.

  Ebben az esetben talán az egyik legjobb érdeke, hogy minden rendelkezésre álló igazoló dokumentumot nyújtson be, hogy a lehető legjobb vízummal rendelkezzen.

      
  válasz adott 08.11.2018 09:49
  forrás
  1

  Ez utóbbi. Ez nem tökéletes angol.

  Tudni akarják, hol tartózkodik. Ha egy barátjával tartózkodsz, tedd fel ezt az információt, és ha egy szállodában tartózkodsz, akkor add meg ezt az információt.

  Tartalmazza továbbá a repülési útvonalat.

      
  válasz adott 08.11.2018 01:18
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket