A / C A kondenzvíz a csatornából a gipszkartonba kerül

1

Az A / C egységemnek a csatornái vannak a második emeletre, a tetőtérbe.

Ma, néhány napos brutális páratartalom után, észrevettem a festék hólyagképződését, és egy helyszínen repedtem körül, ahol a csatornahálózat felemelkedik.

Amikor megvettük a házat (nyáron is), észrevettünk néhány hólyagot, és az ellenőr úgy gondolta, hogy a tetőről lehet. Az eladó kicserélte a tetőt, újra megvizsgáltuk, és úgy ítélték meg, hogy hang.

Ez a víz ugyanazon a helyen van. Mivel ma nem volt esőünk, azt gyanítottam, hogy az A / C volt, ezért kivágtam a leginkább érintett gipszkarton darabot. Természetesen van egy szigeteletlen fémcső, amely közvetlenül a gipszkarton ellen van felszerelve, és a kondenzáció könnyen érezhető.

Kérdésem: mit tehetek ezzel kapcsolatban? Most már kivágtam az érintett gipszkartonot, és fúrtam néhány más lyukat az érintett területeken, remélve, hogy legalább egy légáramlást érek el rajta.

De mi legyen a közel- és hosszú távú stratégiám? Ki kell cserélnem ezt a cső fémrészt? (Úgy néz ki, hogy van egy könyök, a hely nem elég nagy ahhoz, hogy a műanyag szigetelt hajlékony csővezeték legyen a földszinten). Hogyan akadályozhatom meg ezt a problémát? Állandó szellőzés lenne ebbe a térbe?

    
készlet Emily 20.07.2013 23:28
forrás

1 válasz

4

A kondenzációs probléma leküzdésének legjobb módja az, hogy szigetelje a problémát okozó felszállócsatornát, azaz a fémcsatornát. A feladat elvégzésére többféleképpen lehet. A legjobb módja, hogy gőzgátlót & porlasztásos habszigetelés, de ez költséges és rendetlen lehet, kivéve, ha egy szakember ezt elvégzi. A másik a Rock-gyapjú használata a légcsatorna szigeteléséhez, de gyakran nincs elegendő hely a falon ahhoz, hogy használhassa. A szigetelőelem, amelyet leginkább használok, egy csőcsomagolás. Úgy néz ki, mint a buborékfóliás kis "buborékok", amelyek két réteg fóliával bevont műanyag között vannak elhelyezve. Minden attól függ, hogy mennyi pénzt akar költeni, és mennyi hely van a csatorna és a gipszkarton között.
A rövid távú megoldás a csőcsomagolás telepítése. A lakásépítési üzletekben a szigetelési szakaszban található építési termékek részlege áll rendelkezésre. Általában különböző hosszúságú, 4 lábos szélességű & ollóval (vagy óvatos késsel) méretre vágható. A telepítéshez egyszerűen mérjük meg a csapok közötti távolságot, és adjunk hozzá legalább 12 hüvelyket a szigetelés mögé a csatorna mögé, vagy adjunk hozzá 4 hüvelyk & a hagyományos rostüveg-szigeteléshez hasonló tűzőkapcsokra vágjuk. Vágja le a csővezeték méretét. A felső rész és a csőcsomagolás alsó részének közötti varratok lezárásához fém (cső) szalagot is kell kapnia. Van egy papíralapú segédje, hogy a ragasztott oldal magától ragadjon. A telepítéskor le kell húzni a papírtartót. A Hosszú távú megoldás Öntől függ. Ön felvehet valakit, hogy szétválassza a meglévő csatornáit, és szigetelje őket, vagy maga is elvégezheti a munkát, akárcsak ez az egyetlen megoldás a problémára. Sőt, egy lyuk vágása a falon csak rosszabb lesz, ha a páratartalom közvetlen útja van a most nem szigetelt csatornáknak.

    
válasz adott 21.07.2013 10:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket