Hát ismeri ezt a rovar aszteroida történetét?

16

Emlékszem arra, hogy olvastam egy sci-fi rövid történetet egy olyan aszteroida felfedezéséről, amely tele van hangszeres rovarokkal.

A kezdeti vizsgálati kísérleteket a katona hangyák agresszív válasza okozza. Egy biológus rámutat arra, hogy a kutatók szintetizált feromonokkal porlaszthatják magukat, hogy biztonságosan belépjenek az aszteroidába. Belépnek és elkezdik felfedezni a kaptárat.

Azonban jelenlétük végül a kaptár változását váltja ki, és az agyi bogár tenyésztik, amely három nap alatt valami érzékenységet és hiper-intelligenciát nyer. A csapattal a rögzített tag agyának közvetlen fizikai manipulációjával kommunikál.

Bármilyen ötlet, hogy mi ez a történet?

    
készlet Gustav Bertram 10.07.2017 11:56
forrás

1 válasz

21

Ez Bruce Sterling "Swarm" , a Schismatrix univerzum. először 1982-ben jelent meg a A fantázia és a magazin magazin áprilisában kiadott kiadásában. ; Tudományos fikció .

Simon Afriel-kapitány, egy formázó (a Schismatrix univerzum két frakciójának egyike, a másik pedig a mechanikusok) egy asteroidra érkezik, ahol egy másik, Galina Mirny író már tanul olyan idegen faj, amely kaptárat képez, mint a rovarok. Megtalálta a módját, hogy feromonokat használjon az idegenek ellenőrzésére.

Sajnos ezek az interakciók az agyi kaszt formájában ellenintézkedést váltottak ki, amelynek példányát tenyésztik egy ilyen válság idején.

Az egyik formázó gyorsan eljuttatódik, amikor a testét zokni bábként használják az agy számára, hogy beszéljenek, a másik pedig a cég számára.

One of the tendrils had been thrust through Mirny's skull. Her body hung in midair, limp as wax. Her eyes were open, but blind.
(...)
It spoke with Mirny's voice. "Captain-Doctor Afriel..."
(...)
"I find myself awakened again," Swarm said dreamily. "I am pleased to see that there is no major emergency to concern me. Instead it is a threat that has become almost routine." It hesitated delicately. Mirny's body moved slightly in midair; her breathing was inhumanly regular. The eyes opened and closed. "Another young race."
"What are you?"
"I am the Swarm. That is, I am one of its castes. I am a tool, an adaptation; my specialty is intelligence. I am not often needed. It is good to be needed again."

A Schismatrix kiterjesztett kiadásában Schismatrix Plus .

    
válasz adott 10.07.2017 13:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket