Kínai vízum megszerzése az Egyesült Államokban kanadai állampolgárként

9

Kanadai állampolgár vagyok kanadai útlevéllel, bár jelenleg 4 hónapos szakmai gyakorlatot folytat az Egyesült Államokban egy TN1 Visa-on. Gyakorlatom augusztus végén ér véget, és 10 napig tervezem meglátogatni Kínát, barátnőmmel (már megvásárolt repülőjegyek). Azonban meg kell szereznem egy kínai vízumot, mielőtt elmennék. Ami megnehezíti, hogy én nem Kanadában vagyok, amikor alkalmazok.

Kínai vízumot kérhetnék az Egyesült Államokból, bár kanadai állampolgár vagyok? Azt is elmondták, hogy be kell küldenem az útlevelemet annak érdekében, hogy megkapjam a bélyegzőt (ez általában szabványos eljárás, amit hallok). Én azonban aggódom, ha az útlevél elveszett volna a levélben, hogy nem tudnék visszatérni Kanadába. Vannak-e alternatívák, vagy nem kellene aggódnom? Szintén engedélyezhetem, hogy az útlevél nélkül is legyek az Egyesült Államokban?

Nem tudom, hogy milyen eljárást kell követnem ahhoz, hogy ezt a vízumot megkapjam a helyzetem miatt. Kérjük, tanácsolja.

    
készlet Nizbel99 22.05.2014 23:33
forrás

2 válasz

12

Igen, egy kínai vízumot kaphat egy kínai konzulátusról az Egyesült Államokban, mint nem amerikai állampolgár. Tudom, mert néhány hete tettem magam.

A kérelemben csak a szükséges kiegészítő információ az, hogy bizonyítékot kell szolgáltatnia az Egyesült Államokban érvényes jogi státuszról - ez azt jelenti, hogy az eredeti vízum (amely nyilvánvalóan visszatér), a vízum egy példánya (amelyet megtartanak) ) ÉS vagy az I-94-es kártya eredeti példányát vagy másolatát, VAGY a CBP I-94 weboldalának kinyomtatását, ha nincs fizikai I-94 kártya (www.cbp.gov/i94)

Ellenkező esetben a folyamat pontosan ugyanaz, mint egy amerikai állampolgárnál, ezért kövesse a konzulátus weboldalán található utasításokat.

Személy szerint személyesen jelentkeztem a San Francisco-i konzulátuson, és a folyamat nem lehetett simább vagy könnyebb (vagy olcsóbb! Csak egy 30 dollár egy nem amerikai állampolgár számára, hogy vízumot kapjon), de ha elég messze van, Problémát jelent a legközelebbi konzulátushoz jutás, ezért be kell szereznie egy vízumügynökséget / brókert, mivel a kínai konzulátusok az Egyesült Államokban NEM fogadják el az alkalmazásokat e-mailben.

    
válasz adott 23.05.2014 01:21
forrás
3

Az Ön esetére kapcsolatba lépnék a legközelebbi kínai konzulátussal, amely az Ön területét kiszolgálja, és megkérdezi, hogy vízumot kaphat-e rajtuk keresztül. Egyes konzulátusok vízumszolgáltatásokat nyújtanak mind az állampolgároknak, mind az állandó lakosoknak az országban, ahol tartózkodnak, és egy TN1, bár hivatalosan átmeneti, állandó maradhat ahhoz, hogy segítsen neked. Tapasztalatom szerint a kínai általában „a könyvben” megy, de hajlandóak hajlani a szabályokat, ha beszélni tud valakivel, akinek elegendő jogosultsága van. Tény, hogy ez jó lehet a Los Angeles-i kínai konzulátusban :

(3) Proof of legal stay or residence status (applicable to those not applying for the visa in their country of citizenship)

If you are not applying for the visa in the country of your citizenship, you must provide the original and photocopy of your valid certificates or visa of stay, residence, employment or student status, or other valid certificates of legal staying provided by the relevant authorities of the country where you are currently staying.

Technikailag rendelkeznie kell az útlevéllel (vagy legalábbis rövid időn belül elérhetővé kell tennie), amikor az USA-ban tartózkodik (egy bevándorlási tisztviselő egyszer leírtam nekem, "ha nem úsznak"). A gyakorlatban azonban ez valószínűleg nem jelent problémát az Ön számára, ha az útlevelét bárhol el kell küldeni. Csak ne tegyen semmit, ami a hatóságok figyelmébe kerülhet (ugyanaz, mint a szokásos módon).

Kanadai állampolgárként mindig joga van visszatérni Kanadába, de bizonyítja, hogy valójában egy kanadai állampolgár. Az útlevél nyilvánvalóan a legegyszerűbb módja ennek bizonyítására, de a születési anyakönyvi kivonat elegendő lehet.

    
válasz adott 22.05.2014 23:50
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket