Jogszerű-e, hogy Ausztráliába szállítsanak társasjátékokat (fából készültek)?

52

Utazok, és szeretnék néhány helyi társasjátékot (mindegyik fából és márványból készült), amit igazán szerettem vissza Ausztráliába. Azonban találtam ezt a cikket .

Releváns bit:

All wooden, bamboo and similar articles imported for personal use are subject to import conditions, whether imported as passenger luggage, through the mail, via a courier service or through freig​ht. For some products, import conditions for personal use differ to those for goods imported on a commercial basis. These differences are set out in the department's Biosecurity Import Conditions (BICON) system​.

Ez egy kicsit homályos és nem túl hasznos, mivel nem adott példákat. Szóval csak azon tűnődtem, vajon megengedném-e, hogy hozzam a társasjátékokat, vagy csak el kell adnom őket néhány találkozott társamnak?

    
készlet vDog 18.10.2016 11:26
forrás

4 válasz

75

A BICON - Australian Biosecurity Import feltételek adatbázisában igen konkrét lekérdezéseket tehet.

Például a sakktábla nevét adtam meg, amit nem tudott, de 5 ajánlott linket adott nekem, amelyek közül az egyik Fa gyártott cikkek . Azt hiszem, ez magában foglalja a favázas játékokat. Itt többek között azt mondja:

Each consignment will be subject to an inspection on arrival to verify that the goods are clean and free from any signs of borer holes, live insects, bark and other biosecurity risk material. If biosecurity risk material is found, the consignment will be treated in accordance with a Department of Agriculture and Water Resources approved method, or exported or destroyed at the importer's expense.

És a bio-biztonsági kockázati anyag itt definiált .

A mélyebb részleteket a teljes részletekre bonthatja.

    
válasz adott 18.10.2016 12:02
forrás
50

Személyes tapasztalatból a Pápua Új-Guineából (PNG) számos fadarabot hoztam, ami valahol nagyon szigorú a behozatal ellenőrzéséről. Az utóbbi alkalommal, amikor ezt a két fából készült széket tettem, volt egy pár furat lyuk, így két választási lehetőséget adtak nekem: A székletet elpusztították vagy kezelték. Ugyanolyan költség volt számomra mindkét opciónál, amit az árat fizettem, és kezeltem. A székletet néhány hét alatt új házhoz juttattam a házamba.

Mindenképpen azt mondanám, hogy behoznám a játékokat, kijelentem őket, és még akkor is, ha találnak egy lyukat, amit rendben kell lenniük.

    
válasz adott 19.10.2016 01:16
forrás
19

Jó, ha fából készült cikkeket hozunk, de KÖTELEZETTSÉGEI,

Néhány fadobozból épp most visszatértem Bali-ról, kijelentettük őket, és a vámhatóságok megnézették, ezek közül az egyik finom volt, a másikban kis apró lyukak voltak benne, hogy a rovarok akkor keletkeznek, amikor az erdőbe rakják, elpusztult .

Amikor a vámhatóság azonosítja azt a fából készült elemet, amely nem engedélyezett, akkor megválasztott, megsemmisült vagy fumigálható, ez körülbelül 100 dollárba kerül és hetente vesz igénybe.

A szabály az, hogy ne hozzon semmilyen fából készült tárgyat, kivéve, ha meg akarja fizetni, hogy megtartsa őket, vagy olyan olcsóak, hogy nem veszik el őket.

Mindig nyilatkozzon.

    
válasz adott 19.10.2016 03:44
forrás
1

Ha bebizonyíthatja, hogy melyik fából készült cikket hozta be, vagy csiszolt fa vagy kezelt fa, akkor rendben lesz. Ellenkező esetben, ahogyan mások is javasoltak, lehet, hogy (leginkább) meg kell kapnia a faárucikkeket fumigáltatva / sugárzva, hogy ne jusson be hibák.

    
válasz adott 20.10.2016 04:03
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket