Fűszeres mustárolajok indiai temperálásban (tadka)

3

Sok indiai recept a mustármag gyors sütésére szólít fel mindaddig, amíg el nem kezdik a poppinget. Ha az olaj valóban forró, akkor a mustármagok azonnal felnyílnak - De mivel mindig félek, hogy az olajom a füstpontba kerül, néha hozzáadom a mustármagot, amikor az olaj nem elég meleg, de aztán megváltozik a színe, de megváltozik a színe, de nem még 1 perc után sem pop. Várnom kell őket, hogy meggyulladjanak a veszélyük?

    
készlet dan12345 27.12.2013 11:34
forrás

4 válasz

1

Általában melegítem az olajat, és amikor forró, vegye le a serpenyőt a hőből, vagy csökkentse a hőt egy kicsit, amíg hozzáadom a mustármagokat. A mustármagoknak nem kell 5-10 másodpercnél hosszabb ideig főzniük, vagy másképp nem égnek. Mustármagok különböznek a köménymagoktól, amelyek csak egy kicsit hosszabb ideig tartanak a sütéshez és a sütéshez. Ne feledje, hogy a következő összetevőket készen kell tartani, amikor visszahelyezi a serpenyőt a hőre.

Én is, nem szeretem, hogy kiugranak a serpenyőből, így csak a fedelet helyeztem a serpenyőre, de ez az én személyes preferenciám. Emlékezzünk rá, hogy ha égnek, akkor mindig időbe telik, és megtanulhatja, hogyan kell főzni kevesebb időre :)

Az ok, amiért a fűszerek sültek, és nem szárazak pirítottak, azért vannak, mert hagyományosan a "tadka" -nak olyannak kell lennie, amikor olajba keveredik, amikor hozzáadódik a főtt curryhez vagy daalhoz.

EDIT: Hogyan mondjam el, mikor meleg az olaj?

  • Általában a serpenyő fölé helyezném a kezemet, és érezném a serpenyő hőjét. Nem tudom megtartani a kezemet a serpenyőben, de kérjük, legyen óvatos ezzel a módszerrel.
  • Ha az olaj könnyen mozog a serpenyőben (például vízben) és gyorsan bevonja a serpenyőt
  • Megpróbálhat néhány mustármagot (3-4) hozzáadni, és a serpenyőbe való felvétel után azonnal megpirulnak
válasz adott 27.12.2013 12:03
forrás
1

Ami az első dohányzási pontodat illeti, itt egy praktikus trükk: ha úgy érzi, hogy az olaj elég meleg, de nem biztos benne, dobj csak egy mustármagot, és nézd meg, hogy megjelenik-e. Ha igen, adjon hozzá minden mustármagot.

Ami a mustármagok égetésének második problémáját illeti, a magvak feltűnésének pillanatában készen kell állnia a hagyma hozzáadására vagy a következő összetevőre. Ily módon a hagymát / második összetevőt elkapják a bukkanó mustár súrolása, és csökkentik a hőmérsékletet, ami megakadályozza a magvak égését.

A mustármagok cseréje elengedhetetlen. Enélkül az íz felhalmozódása nem fog történni. Indiai főzésnél a fűtőolajat és a köményt / mustárt, valamint a poppinget "Chaaunk" vagy "Tadka" -nak nevezik. Ez a "Chaaunk" az indiai főzés lényege.

    
válasz adott 23.02.2014 02:34
forrás
0

attól függ, hogy milyen olajjal használod főzés a mustárolajban, és az olajat a dohányzási pontig kell elvenned, majd csökkenteni kell a lángot 30 másodpercig, majd hozzáadhatsz szappanos folyamatot majdnem ugyanolyan minden olaj esetében, ahol kevés a változás.

A kulcs a láng csökkentése és néhány másodperc várakozása az egész fűszer hozzáadásához.

    
válasz adott 04.01.2014 15:16
forrás
0

A magok nem feltűnődnek, amikor hozzáadod, azt jelzi, hogy az olaj nem elég meleg. Csak engedd le a lángot egy ideig. Lassan elkezd hulladni. ez a magok elégetését eredményezheti

    
válasz adott 24.08.2016 16:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket