Az igazi, ha visszavásárlási jegyet vásárolok? Tudom, hogy soha nem fogok használni, mert olcsóbb?

47

Utazást tervezek Ázsia -ra, majd vissza a Rio -ra. A dolog az, hogy rugalmas időpontokban utazom, így arra gondolok, hogy egy útra szóló jegyet vásárolok a Hong Kong -ra, és ugyanezt akartam tenni, ha vissza akarok térni.

De észrevettem, hogy például a Melbourne-ről Rio-ba irányuló egyirányú jegy nem kevesebb, mint 2700 dollár dollárt fizet a májusi hónapra.

Amikor Melbourne-ről Rio-ba és visszafelé haladok, megkeressem a következő járatokat: $ 2200 .

Tudom, hogy nem fogom használni ezt a visszatérést Melbourne-be, de mégis szeretném menteni ezeket a $ 500 -ot.

Lehet-e olyan probléma, hogy visszavásárlással vásárolhatok vissza, amit soha nem fogok használni?

    
készlet JordanBelf 22.01.2013 06:05
forrás

9 válasz

32

Ezt megteheti. mivel az egyirányú jegyek (szinte) mindig drágábbak. A rugalmas visszatérő jegy megrendelése drágább lesz, mint az egy jegyes változat, de meg kell vizsgálnunk, mivel a legtöbb esetben olcsóbbnak kell lennie, mint a kétszeres visszatérésű jegyek.

De jobban győződjön meg róla, hogy tudja, hol és hogyan vásároljon jegyet Hongkongban, és mennyit fog fizetni Önnek, és meg kell győződnie arról, hogy mely országokban kell, hogy legyen otthonjegye, mielőtt belépne.

Bizonyos bevándorlási ellenőrző pontokon vagy akár repülőtéri bejelentkezéseknél vissza kell mutatni a visszatérő jegyeket. Ha több állomást egyesít, és nincs érvényes visszatérési jegy, akkor nem engedik meg utazni.

Példa: Hongkongba repülsz, és ott maradsz a tervezett jegyed dátumától haza. Japánba utazik, majd vissza Hong Kongba, azzal a szándékkal, hogy vásároljon jegyet haza Hong Kongban, miután ott volt. Japánban a Hongkongba történő bejelentkezéskor már bajba kerülnek, mert nem rendelkezik tartózkodási vízummal, és nincs lefoglalt utazás.

Ennek a problémának köszönhetően lehet, hogy jobb, ha egy rugalmas jegyet vásárol, ahol a repülést a kezdetektől visszavonhatja. Hacsak nem tudod elejétől eldönteni, hogy melyik országba jársz, ahol meg fogod vásárolni azt a jegyet, ahová szükséged van egy belépőjegyre, vagy egy újabb járatra, nehézségekbe ütközik az utazás tervezése.

Vagy lefoglalja a repülést a tervezett visszatérési dátumot megelőzően - de elég közel ahhoz, hogy ne jelezze a bevándorlási tisztviselőnek, hogy túlszárnyalja a vízumkötelezettségét. Akkor csak vesz egy új jegyet, hogy hazaérjen, ahelyett, hogy a régiét használja.

** További információ a rugalmas jegyekről **

Tudnia kell, hogy minden járat esetében több különböző jegyet is kapnak különböző árakkal - még akkor is, ha ugyanabból a légitársaságból egyszerre vásárol. Az ár a jegyváltás rugalmasságától függ. Ha a legolcsóbb jegyet akarod, akkor ezeket megteheted, de a változások nagyon drágák, akár egy új jegy ára. Ha rugalmasabb akarsz lenni, többet kell fizetned a jegyért, de kisebb díj ellenében tudod változtatni.

Csak azt javaslom, hogy hívja az utazási irodát, hogy megértse a jegy opcióit. Mivel a legtöbb online jegyértékesítés olcsó jegyek eladására irányul, ezek gyakran nem változtathatók meg.

    
válasz adott 22.01.2013 07:35
forrás
18

A főbb fuvarozókkal való egyirányú repülés általában sokkal drágább, mint a megtérülés fele, mivel a légitársaságok a repülőjegyek árát járják. Ez három lehetőséget kínál:

 • Találjon meg egy nagyobb légitársaságot, amely nem árul az egyirányú (annyira) áron. A SAS gondolkodik, és egyirányú járataik általában olcsóbbak, mint más nagyobb légitársaságok. Keresse meg azokat a légitársaságokat is, amelyek "címkézési" útvonalakat végeznek, vagy olyan útvonalakat, amelyek kiterjesztik a szokásos járatokra. Például az LHR-LAX egyirányú az Air New Zealand-on szinte mindig a legolcsóbb.

 • Ha gyakori, használja a gyakori szórólapokat. A legtöbb légitársaság az FF mérföldeken egyirányú repüléseket tesz lehetővé, és gyakran a legjobb módja a mérföldek használatának.

 • Nézze meg azokat a kedvezményes fuvarozókat, akik általában ugyanazokat a járatokat árulják, függetlenül attól, hogy egyirányú vagy visszatérő.

Ha úgy találja, hogy a visszatérő jegy olcsóbb, mint az egyirányú (nem annyira szokatlan, mint gondolnád!), akkor lehetősége van visszajuttatni, és egyszerűen nem használja vissza az utat, de tartsa be Ne feledje, hogy az egyirányú jegy valószínűleg jobb feltételekkel rendelkezik, mint a visszatérés. pl. az egyirányú - költségesebb ár - lehet, hogy visszatéríthető és / vagy ingyenes változásokat tesz lehetővé (dátum, útválasztás, esetleg városok). Ha esély van arra, hogy ezeket az előnyöket használja, akkor érdemes lehet az egyirányú - különösen, ha csak egy kicsit drágább - fizetése.

Ha úgy dönt, hogy visszatér, akkor ne feledje, hogy a visszatérési lábnak nem kell ugyanaznak lennie, mint a kimenő. Előfordulhat, hogy a ZRH-AUS-t lefoglalhatja a kimenő és egy olcsóbb / rövidebb repülésre, mint például a JFK-FRA a visszatéréshez, ami olcsóbb teljes járatot biztosíthat. Tekintettel arra, hogy nem fogsz repülni egyébként, nem igazán számít, hová repülsz! Próbáljon ki néhány lehetőséget, és nézze meg, mit hozhat létre.

    
válasz adott 18.06.2012 09:01
forrás
15

Az egyik fő gond az, hogy egyes légitársaságok nem szeretik a jegyeket (lábak vagy teljes járatok), mert olcsóbb az Ön számára. Ennek eredményeképpen nem fordulhatunk fel Önnel és a gyakori szórólapprogramokkal, amelyeket velük tarthat.

Nem ismerek senkit, akinek személyesen törölték vagy megbüntették volna őket, de látták, hogy gyakran máshol (pl. flyertalk vagy reddit utazási subreddit) említik.

De ismét meglehetősen megtakarítás. Legalább érdemes megvizsgálni, hogy lehet-e rugalmas visszatérést kapni, vagyis megváltoztathatja a dátumot, hogy talán visszafelé használja. Legalábbis törölje azt a légitársasággal, hogy csökkentsék az esélyét, hogy felboruljanak veled, és ne csak megjelenjenek.

    
válasz adott 22.01.2013 07:42
forrás
14

Igen. Ezt és gyakran meg kell tennie.

Bizonyos esetekben ténylegesen törvényes kötelessége, hogy visszatérő járatra (bevándorlásra) legyen szükség akkor is, ha egy harmadik országba utazik. Természetesen ez az országtól és az állampolgárságtól / vízumtól függ.

Ha van egy A-B visszatérő jegye, és most megérkezett a B-re, és nem tervezi az A-hoz való visszatérést, hívja a légitársaságot és törölje. Valószínűleg önmagában nem kap visszatérítést a jegyért, de gyakran visszatérítheti a reptéri díjakat. ez egy szép változás egy 10 perces telefonhívásra.

    
válasz adott 22.01.2013 12:19
forrás
10

A Throwaway jegykiadás ellentétes a szabályokkal, de ritkán érdemes megtenni a légitársaság arra irányuló erőfeszítéseit, hogy alkalmanként megsértik . A szankciók többnyire a szolgáltatások vagy az előnyök visszatartása. Soha nem hallottam, hogy bárki bűncselekményt vetett fel bármelyik országban az utolsó szegmensük kihagyására.

A légitársaság az egyirányú menetjegyet az egyirányú, mert úgy gondolja, hogy maximalizálják a bevételeit , és amikor megvásárolják a jegyet tőlük, beleegyeznek a légitársasággal kötött szerződésbe, amely szerint Ön betartja a viteldíj szabályait és a légitársaság szállítási feltételeit. Például a United Airlines kifejezetten megtiltja az Ön forgatókönyvét az Szabály 6-on :

J. Prohibited Practices:

 • Fares apply for travel only between the points for which they are published. Tickets may not be purchased and used at fare(s) from an initial departure point on the Ticket which is before the Passenger’s actual point of origin of travel, or to a more distant point(s) than the Passenger’s actual destination being traveled even when the purchase and use of such Tickets would produce a lower fare. This practice is known as “Hidden Cities Ticketing” or “Point Beyond Ticketing” and is prohibited by UA.
 • The purchase and use of round-trip Tickets for the purpose of one-way travel only, known as “Throwaway Ticketing” is prohibited by UA.
 • The use of Flight Coupons from two or more different Tickets issued at round trip fares for the purpose of circumventing applicable tariff rules (such as advance purchase/minimum stay requirements) commonly referred to as “Back-to-Back Ticketing” is prohibited by UA.
 • A szokásos figyelmeztetéssel, hogy nem vagyok ügyvéd, és a következő nem jogi tanácsadás, az esélye, hogy bűncselekményt követ el, és az Ön számára kiadott letartóztatási parancs lényegében nulla. A légitársasággal kötött szerződést általában polgári ügynek tekintik, nem bűncselekmény. / a>. Bár a légitársaságnak joga van arra, hogy az esetleges jogsértésért egyéni ügyfelet folytasson, nem valószínű, hogy erőfeszítéseket tesznek.

  Az emberek büntetik a jogsértésekért, de az általam hallott esetek sorozatos jogsértők - emberek, akik szándékosan több egymásba ágyazott jegyet foglalnak el, vagy több éven keresztül mutatják be, vagy akik több ügyfelet csinálnak, jelentős veszteséget eredményez a légitársaság számára. Ha jogsértővé válik, a légitársaságnak több lehetősége van; United ezeket a K részben írja le:

  UA’s Remedies for Violation(s) of Rules- Where a Ticket is purchased and used in violation of these rules or any fare rule (including Hidden Cities Ticketing, Point Beyond Ticketing, Throwaway Ticketing, or Back-to-Back Ticketing), UA has the right in its sole discretion to take all actions permitted by law, including but not limited to, the following:

 • Invalidate the Ticket(s);
 • Cancel any remaining portion of the Passenger’s itinerary;
 • Confiscate any unused Flight Coupons;
 • Refuse to board the Passenger and to carry the Passenger’s baggage, unless the difference between the fare paid and the fare for transportation used is collected prior to boarding;
 • Assess the Passenger for the actual value of the Ticket which shall be the difference between the lowest fare applicable to the Passenger’s actual itinerary and the fare actually paid;
 • Delete miles in the Passenger’s frequent flyer account (UA’s MileagePlus Program), revoke the Passenger’s Elite status, if any, in the MileagePlus Program, terminate the Passenger’s participation in the MileagePlus Program, or take any other action permitted by the MileagePlus Program Rulesin UA’s “MileagePlus Rules;” and
 • Take legal action with respect to the Passenger.
 •     
  válasz adott 06.08.2013 18:54
  forrás
  9

  Egyszerű: Foglaljon olcsó járatjegyet, dobja el a másik felét. Természetesen nem kellene ezt csinálnod, de ha nem szoktál, akkor a légitársaságok nem érdekelnek.

  A járatok a legolcsóbbak, ha senki sem akar utazni. Alacsony szezon, hétvége, indulások és érkezések kényelmetlen időkben, és kínos transzferek mind az árat alacsonyabbak. A probléma az, hogy júliusra (főszezonban) egy jegyet keresel, csak egy hónapos felmondási idővel; jobb volt 3-6 hónappal ezelőtt lefoglalni.

      
  válasz adott 17.06.2012 14:24
  forrás
  4

  Nincs probléma, és én személy szerint gyakran ezt teszem.

  Próbálja meg a repülést visszaadni a legmegbízhatóbb visszatérési időpontra. Végül hasznos lehet. Ne feledje, hogy még bizonyos rugalmas jegyek nélkül is gyakran lehet bármikor megváltoztatni a menetrendet egy kis extra pénzért.

      
  válasz adott 22.01.2013 12:54
  forrás
  3

  Legyen óvatos, ha mindkét forduló ugyanazon a helyen van. Például az első jegykészleted lehet Hong Kong és Melboure között. Visszavonja az adott készlet visszatérő jegyét (Melbourne Hong Kongba). Ha a második jegykészleted is visszafelé utazik Hong Kongba Melbourne-be, akkor természetesen csak a visszatérő jegyet akarod.

  Azonban, ha nem jelzi a kimenő jegyet (Hongkong Melbourne-re), miközben a visszatérő jegyet használja (Melboure Hong Kongba), a kellemetlen meglepetéshez vezethet. A légitársaság törölheti a teljes második jegykészletet, ha megállapítja, hogy a kimenő járaton nem jelenik meg.

      
  válasz adott 22.01.2013 21:36
  forrás
  2

  Megpróbálhat egy többcélú jegyet vásárolni, olcsóbbnak kell lennie, mint egyirányú, és a pénz hasznosabb lesz.
  De a cégnek mindkét célállomásra kell repülnie.
  (Vagy próbálkozzon egy utazó irodával.)

      
  válasz adott 22.01.2013 15:02
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket