Milyen a tudományos helyzet a hét királyságban?

10

A Thrones Game megtekintése után elkezdtem csodálkozni, hogy pontosan hogyan szervezik meg a tudományt.

Röviden megemlítették, hogy vannak maesterek, és még laboratóriumok is vannak, de úgy tűnik, hogy leginkább a gyógyszert érintik. A 2. szezonban látjuk

a lab producing wildfire;

ez a kémia.

Tehát a kérdésem a következő:

  • Valóban van-e folyamatos technológiai fejlődés a hét királyságban, vagy a technológia ezer évig ugyanazon a szinten marad?
  • Ha a hét királyság képviseli a középkori technológiai időszakot, akkor ez azt jelenti, hogy az első férfiak korszaka olyan, mint a kőkorszak?
  • Rendszeresen finanszírozza-e az állam a tudósokat, vagy csak néhány jótékonysági alap a kíváncsi uraktól?

Biztosan kíváncsi lennék, ha a technológia fejlődik-e a szintünkre, és epikus csatákat fogunk látni, mint a "nukleáris rakéta vs sárkányok".

    
készlet SPIRiT_1984 09.07.2014 21:16
forrás

3 válasz

21

Két tudományos szervezet van Westerosban:

A Citadella maesterei

Ezek azok az emberek, akik az életüket szentelték tanulmányozásra, és elhagyták a családnevüket annak érdekében, hogy eltűnjenek a múltbeli hűség. Különböző tudományterületeket tanulnak, beleértve a csillagászat, a meteorológia, a kémia, az orvostudomány, a gazdaság, a történelem, a politika, a kovácsműhely és a mágia (bár a mágiát többnyire furcsaságnak tekintik történelmi célokra). Különböző urakhoz vannak rendelve, akik tanácsadók, tanárok és posztmesterek. A Citadella a régi város városa által fizetett adókból (ahol lakik) és a birodalom urai által a Citadellel szemben a Maesters szolgálatáért cserébe fizetett adókból finanszírozzák.

Az alkimista céh

A tudomány kémiai oldalára koncentrálva ezeket az embereket nagyrészt a Maesters jelentette ki. Úgy tűnik, hogy ezeknek a napoknak az egyetlen állítása, hogy ezeknek a napoknak a relevanciájára vonatkoznak, a monopóliumuk a Wildfire létrehozásában, ami valószínűleg az egyetlen fennmaradó forrása.

Technológiai szint

A a technológiai ismeretek folyamatos növekedése a Westerosban. Az első férfiak megjelenése (12.000 évvel ezelőtt) hozott bronz technológiát, az Andalok (2000-6000 évvel ezelőtt) vasat hoztak. Bár úgy tűnik, hogy a szabványok elég lassúak. Számos elmélet került előadásra (lásd ezt a kérdés ), de a mágia és a durva időjárási minták létezhetnek.

    
válasz adott 09.07.2014 21:33
forrás
5

A vaddisznó gyártása inkább a mágiával kapcsolatos, mint a tudomány, a céhnek a ACOK . Az oldal összefoglalójából:

Tyrion is also visited by Hallyne the Pyromancer from the Alchemists' Guild, and is surprised to learn that they have 13,000 jars of wildfire, way ahead of schedule. When Tyrion asks why, the pyromancer explains that their spells have been more potent of late, but is at a loss to explain why. He does ask Tyrion if there are any dragons about, and elaborates something he heard a long time ago, that magic began to disappear from the world when the last dragon died.

Általában nem történt jelentős tudományos fejlődés a Westeros-ban, és a maesterek a fő (csak?) csoport, amely a tudománynak szentelt.

    
válasz adott 09.07.2014 22:45
forrás
3

Hozzáadhatnánk, hogy a valiriaiok sokkal fejlettebbek, mint a Westeros. Legalább építészeti, fémmegmunkáló és háborús.

    
válasz adott 09.07.2014 22:42
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket