Miért van két párhuzamos gázcső?

5

Van egy vízmelegítő és egy melegvizes radiátor kemence egymás mellett, mind a gázon. A furcsa dolog az, hogy két párhuzamos gázvezeték táplálja mindegyiküket, amelyek az alagsorból származnak, de ugyanabból a gázvezetékből származnak. Miért volt szükség két vonalra? Ne felejtsük el, hogy az utolsó pillanatban közvetlenül a készülékek előtt?

Sok furcsa, ostoba és őrült dolgot láttam a házamban, így nem lenne meglepő, ha ez az egyik közülük. De mielőtt összekapcsolom azokat a sorokat, amelyeket szeretnék az emberektől visszajelzést kapni. Mit mond a kód erről?

Szerkesztés: hozzá kellett volna adnom ezt a részletet az eredeti kérdéseimhez, de az összes csövem 3/4 ", beleértve a megosztott csövet a" T "előtt. az alagsorban található gázmérő), és 4 ága van (mindegyik 3/4 is) ebből, de kettő párhuzamosan fut az egész alagsorban.     

készlet Peter Q 02.04.2011 07:48
forrás

4 válasz

9

Az az aggodalom, amiről tudom, a cső mérete és az összes olyan készülék, amely a másik végén futhat. Tehát, ha elfogyott volna egy nagyobb dimenziós csőből (vagy csak sok a kisebb dimenziója), ez majdnem értelme lenne. De azt hiszem, minden normál telepítő megkísérli minimalizálni az alkatrészköltségeket, és közelebb hozza a készülékekhez.

Ha azonban a második készüléket később hozzáadták, akkor a meglévő vonal túl kicsi volt, és olcsóbb lenne egy külön kis vonal futtatására, ahelyett, hogy a meglévőet új nagy vonallal helyettesítené.

    
válasz adott 03.04.2011 00:09
forrás
5

Ez egybeesik az egyes készülékekhez szállított gáz mennyiségével. Az otthonába érkező gáz valamilyen standard nyomáson, egy nagy átmérőjű csőön keresztül (talán 2 hüvelyk átmérőjű, esetleg). Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos gázmennyiség másodpercenként beléphet otthonába.

Minden készüléknek egy másodpercenkénti gázmennyisége van, amit működtetnie kell, de általában kisebb csövön működik, mint az a ház, amely belép az otthonába (a házamban lévő dolgok nagy része 3/4 "cső) .

Ha egy meglévő készülékből egyszerűen egy meglévő 3/4 "-es csövet távolít el, akkor ha a BOTH készülékek egyszerre futnak, előfordulhat, hogy a 3/4" -es csőben nincs megfelelő mennyiségű gáz, hogy megfelelően működjön.

Ha mindent újra telepítesz, csak egy nagyobb vonalat futtatsz, ahol a két készülék van, majd menj a párhoz. Egy meglévő házban azonban, ahol megvan a kisebb vonalak a készülékekhez, akkor a megfelelő telepítés új vonalak futtatását igényli, ahonnan a nagyobb cső van.

Ezt meg kellett tennem, amikor telepítettem egy gáztűzhelyet - a közeli vonal a szárítónak a fal másik oldalán volt, de még mindig 3/4 "-es sort kellett futtatnom egy igazi távolságra, győződjön meg róla, hogy elegendő mennyiségű gáz van.

    
válasz adott 03.04.2011 05:06
forrás
2

Mielőtt bárki válaszolhat erre, tudnod kell a mérőtől az applikációig. és minden egyes BT BTU-ja. is van egy reg a pólóban, mint a 7 "wc vagy 2 psi del. nyomás. Rendszeres hangzásnak tűnik - lehet, hogy 3/4 futottál, így könnyebb lesz a mennyezet befejezése.

    
válasz adott 04.03.2012 20:02
forrás
0

Azt hiszem, az extra cső egy kicsit jobb földrengésbiztonságot adhatna.

    
válasz adott 02.04.2011 20:50
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket