A magas páratartalom egy fel nem használt, légkondicionált, kész pincében; párátlanító?

0

Van egy részlegesen elkészített alagsoram, amely csatlakozik a házam 2 tonnás A / C rendszeréhez. A nyári páratartalom állandóan magas (60% rh és magasabb), és úgy vélem, hogy ez a hűvös, nedves levegő a HVAC-rendszerbe merevebbé válik, és megnehezíti a lakóterek hűtését / párátlanítását. (ami meleg napokon kényelmetlen). Nem igazán érdekel, ha az alagsor meleg, bár szeretném szabályozni a páratartalmat, így semmi sem tönkreteszi és a barlang krikettpopulációját megtartja.

Mit próbáltam:

 • Az első dőlésem az volt, hogy lefedjem az alagsor visszavezető nyílását, de a visszatérő csatorna hatalmas (16 hüvelyk átmérő), és ez aggasztotta, hogy drasztikusan megváltoztatom a rendszer nyomásdinamikáját, és esetleg károsíthatom a ventilátort, ha Megszakadtam. A 3 visszatérő csatornából a rendszer messze a legnagyobb - a többiek mindegyike mindössze 6 hüvelyk (ez a furcsa összezavar engem).

 • Az alapozó / peremszárnyak körül permetező habgal lezártam, hogy megakadályozzuk a meleg / nedves levegő behatolását, ami némileg csökkentette a páratartalmat.

 • Két aljzathoz két 50-pint szárítót csatlakoztattam, az egyik folyamatosan fut, és egy másik a magas RH-nál. Ez úgy tűnik, hogy csökkenti az RH-t az alagsorban, de nem tudom, hogy ez segít-e hűlni a házat, hiszen egész nap meleg levegőt termel, ami visszaadja a HVAC visszatérését.

 • A tápvezeték fedett. Nem vagyok biztos benne, hogy ez bármit is tesz - a visszatérés csak az 1. emeleti lépcsőn húzza le a hűvös padló levegőt. Úgy érzem, jobban érzem magam a hideg levegő elvesztésével, így van.

 • 3 különböző HVAC szakembert vettem fel, hogy segítsen nekem ebben, és a végeredmény most már 3 különböző módon tudok mindent kitörölni és elkezdeni a semmiből;) Nincs nehéz érzés, azt hiszem, ez vicces.

  Minden ötlet? Biztonságosan lehúzhatom a tápellátást és a visszatérést?

  EDIT: Egy kicsit több információ a csatorna elrendezéséről:

  • az A / C rendszert egy meglévő légtechnikai fűtési rendszerhez adták, ahol minden (1. emelet) szoba egy padlószintű, egyetlen padlónyílással rendelkezik, és az egész padlóra egyetlen visszatérés található, padlószint egy központi folyosón. Az ellátási csatornák átmérője 4 hüvelyk. Az egyetlen 1. emeleti visszatérés egy nagy grillezővel ellátott doboz, és két 6 hüvelykes csatorna érkezik a dobozból, és belépnek a légkezelőbe az alagsorban.

  • az alagsori visszatérés egy doboz nagy grillel, amely egy 16 hüvelykes csatornához csatlakozik, amely közvetlenül csatlakozik a légkezelőhöz. Ez az alagsor alján található falon van.

  készlet mikewaters 18.05.2017 22:34
  forrás

  2 válasz

  2

  Elolvastam és újra elolvastam az összes feltett kérdést és választ, és itt van egy másik próbálkozás az A / C probléma megoldására. Azt mondtad, hogy a hőmérséklet csökkenése körülbelül 10 fok. Meg kell vásárolnia egy tollstílusú hőmérőt, amely hasonló a közúti pro RPCO 841-hez (amazon $ 11.00), és ellenőrizze a kemence hőmérsékletének csökkenését a tekercs közelében. Ha a hőmérséklet csökkenése valójában 10-12 fok, akkor túl alacsony. Alacsony hőmérséklet. lehet egy elhasználódott A / C egység, piszkos külső tekercs, alacsony hűtőközeg-töltés, túl sok légáramlás a kemencében, nem megfelelő határoló vagy termosztatikus szelep a tekercs bemeneténél, stb. magad, mivel ritkán bízom meg bármelyik szolgáltatástechnikában. (40 éves voltam). A kültéri tekercs esetén kapcsolja ki az A / C egységet, nézze meg a kültéri tekercset, hogy a szennyeződés, a haj (kutyahaj) stb. Eltömődjön. . Szüksége van valakire, aki tudja, hogy mit csinálnak, nem tönkreteszik a tekercset, vagy nem megdöbbent a villamos energia. Tudja, milyen régi az egység? Harpers kérdés megválaszolása május 19-én - igen magas páratartalom és eltávolítása jelentősen csökkenti az A / C egység kapacitását. Az alagsorban az egyetlen nagy visszatérés az "új normál" módja annak, hogy egy házban visszatérjenek. Utálom ezt a telepítést, mert a CHEAP módja a visszatérésnek. A legfelső emeletre való visszatérést a mennyezeten és minden szobában kell elhelyezni, bár ez nem mindig lehetséges. Egy másik kérdésem az, hogy "mennyi szigetelés van a falakban, ha van, és mennyi a mennyezetben". Milyen típusú építés a házad. Mérjük meg a felső emelet külső méreteit, adjunk hozzá egy legjobban kitalált feltételeket a kondicionált alagsor számára. Megpróbálom kitalálni, hogy mi a helytelen, nehéz mindenkinek ezen az oldalon, mivel nincsenek ott. Végül a pszichrométerrel ellenőrizze az alagsori páratartalmat. Az írásomban a bekezdéseket kell használnom, de szolgáltatási technika voltam, és nem olyan jó az írásnál. Előfordulhat, hogy jó tanácsot kapott az Ön által felvett A / C cégektől, vagy talán szüksége lehet rá, hogy megtalálja ezt a jó. Remélem, ez segít

      
  válasz adott 27.05.2017 13:45
  forrás
  1

  Szükségem van egy jobb magyarázatra az otthoni csatornarendszerről. Hány ellátási és visszatérési nyilvántartás található a házban és hol vannak (milyen helyiség és hely a szobában, magas vagy alacsony a falon). Megemlítettél egy 16 "átmérőjű visszatérő csatornát. Ez a csatorna csak az alagsorban van, és egy nagy visszatérő grillhez van csatlakoztatva? Ez az egyetlen visszatérő csatorna a házhoz? ők találhatók és mennyire nagyok? Most más problémákra. Mi a házának négyszögletes felvétele, az emeleten és a kondicionált területen a lépcsőn? Ha azt mondja, hogy a nappali meleg, amikor az A / C fut, (milyen meleg) • Mi a külső hőmérséklet és a szobahőmérséklet, ahol ebben az országban élsz? Ha mérni tudod a hőmérséklet csökkenését a hűtőtekercsen (a levegő és a visszatérő levegő között. Végül, és sokan másokkal, akik tanácsot adtak, úgy gondolják, hogy a pincében van egy nedvesség problémája (víz szivárog át a falakon stb.), amit ki kell javítani. jobb megoldás lehet.

      
  válasz adott 19.05.2017 11:50
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket