Miért nem ad Tolkien egy párbajt Aragornnak? [zárva]

-5

Ez több rajongói szolgáltatás, mint az irodalmi szempontból. Aragorn helyzete vezetőként és nem feltétlenül hősként vagy gyilkosként van megerősítve, ez igaz. Mégis, ez nem kedvez, hogy megvan. Nem látom azt a pontot, hogy a királyság jelképe kard legyen anélkül, hogy ezt értelmesen használnám. Ha nem lenne személyes harc, akkor miért nem zárta ki Tolkien Andúril-t és tartsa fenn a királyságának minden más szimbólumát? Mégis ez a fő szimbólum, amit hordoz.

Tolkien valaha beszélt arról, hogy miért nem teremtett párbajt Aragornra? Vagy csak hiányzik valamit a jellemzésében, és valójában Aragornnak nem kell párbajt?

    
készlet Har Ton 29.09.2017 20:53
forrás

1 válasz

7

Nem vagyok tisztában azzal, hogy Tolkien ezt konkrétan említette (bár vannak olyanok, akik az oldalon találkoznának, akik jobban tudnának kutatni, mint én.) Ne feledje azonban néhány dolgot:

  • Andúril valójában a csatában van. Aragorn a Wargs és az Orcsok ellen használja Moria és környékén, a Helm mélységének csata során, a Pelennor mezők csatájában, és feltehetően a Morannon csatájában.
  • A kard elsődleges fontossága és elsődleges bevezetésének oka nem a fegyver, hanem az örökség. A kard azért van, mert Aragornot Isildurhoz köti, a Gondor trónjára vonatkozó követelésének forrása; és azért, mert Númenorean származású nemesi nemesként jön létre.

Nem hallhatatlan, hogy kétes vagy legalább egy-egy csaták állnak az ásványi irodalomban, az inspiráló A Gyűrűk Ura . Sir Gawain és a zöld lovag , amiket Tolkien lefordított, van egy. A Beowulf -nek három fordítója van. De mivel Aragorn harcban használja a kardját, és annak elsődleges fontossága, mint örökösség, talán Tolkien nem látta a párbaj jelenetének szükségességét. Lehet, hogy még nem is gondolta rá.

Oldalsó jegyzetként nem vagyok biztos benne, hogy ki lenne a megfelelő ellenfél. Nem tudta megölni a boszorkány-királyt. Tolkien nagyon kifejezetten azt akarta, hogy Éowyn és Merry megkapják ezt a munkát. A Sauron szájához el kellett menekülnie Aragorn látványosságáról. Nem tudom, hogy ki lett volna még elérhető a munkához.

    
válasz adott 29.09.2017 21:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket