Melyek a martyrweed biztonsági eszközként való felhasználása?

2

Altered Carbon-ban (a könyv), amikor Kovacs megérkezik Laurens Bancrofthoz, látja, hogy fehér porral permetezi a mártírfa szálát. Ezután az ő szavaival:

I don't know much about martyrweed beyond its obvious uses as a security device.

Leírták-e valaha, hogy pontosan mi a nyilvánvaló felhasználás?

    
készlet sudhanva 26.02.2018 08:55
forrás

1 válasz

2

A könyv elolvasása során nem találtam semmit nyilvánvaló a mártírhalmaz használatáról az első említéskor.

Ahogy Morrigan megjegyezte, ez egyfajta természetes hangstresszelemző rendszer lehet. Valóban ilyesmi volt az első gondolatom - valami a növény hallgatására.

Bármikor újra elolvashatja, lehet, hogy a martyrweed hangot adhat , amely biztonságot nyújt a adatvédelem értelmében.

A megemlített helyszínen Kovacs az üvegfalakkal rendelkező télikertben találja Laurens Bancroftot, de a szobát "hangelnyelő környezetnek" nevezik - talán a Bancroft mártírhalász miatt is.

Kovács később bejárja a Miriam Bancroftot:

In one hand she was carrying a trellised plant urn, held up like a lantern on a stormy night. Long strands of flowering martyrweed trailed from the trellis-work.

"Have you–" she started.

I stepped closer to her, inside the range of the martyrweed.

A kiemelés hozzáadva. A helyszínen diszkrétnek kell lennie, így ismét lehet, hogy a növény valamilyen módon elnyeli a hangot, beszélgetéseket tart, jól, csendes. A jelenet úgy értelmezhető, mint Miriam, aki szándékosan magával vitte a növényt, hogy magánbeszélgetést folytasson Kovácskal.

A martyrweed végleges megjegyzései (sokkal később a könyvben) a hatások legközvetlenebb leírása, és valóban úgy tűnik, hogy a hangelnyelésről szól:

The bitter echoes of her voice were leached out of the room by the martyrweed. The silence thickened.

Az egyetlen olyan jelenet, amelyen a növény megjelenik, azok, ahol az emberek érzékenyek. És ez csak a Bancroft lakóhelyén látható, ami már rengeteg fizikailag biztonságos. De ha a felhasználás a magánélet és a hang csillapításával kapcsolatos, akkor illeszkedik a Bancroft háztartás udvarának, a falaknak a hangulatához.

Függetlenül attól, hogy bár a mártírhús használata Kovács számára nyilvánvaló, nem mondanám, hogy valaha is nyilvánvalóvá válnak az olvasó számára.

    
válasz adott 27.02.2018 03:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket