Ha ez a homebrew Bardic College kiegyensúlyozott? [zárva]

4

Én Homebrewed egy Bard főiskolát, miután úgy döntöttem, hogy megalkotok egy megfélemlítő bárt, és megállapítottam, hogy egyetlen kollégium sem tette ezt a reményem szerint.

E képességek bármelyike legyőzött, aluljáró vagy haszontalan? Ha igen, miért? Ezen túlmenően ezen képességek bármelyike további tisztázást igényel?

Torment kollégium

Megfélemlítési szakértő:

A 3. szinttől kezdve a megfélemlítő készség ismerete; ha már rendelkezel ezzel a készséggel, a bónusz megduplázódik minden olyan képességellenőrzésnél, amelyet Ön használ.

Továbbá előnyt kapsz a karizmánál (megfélemlítés), amelyek ellenállnak a teljes találati pontjaik kevesebb mint feleinek, akik hajlamosak, tapintottak, vagy másképp nem tudnak mozogni, vagy akik kevesebb jelenlevő szövetséget kapnak, mint te. Ez az utolsó feltétel nem érvényes, ha a jelenlegi szövetségesek kölcsönösek.

Figyelmeztetés Stare:

A 3. szinttől kezdve megpróbálhatja megfélemlíteni egy ellenséget, mint egy bónuszot a harcban. Ehhez ellenőrizd a Charisma (megfélemlítés) ellen egy teremtményt, amit 15 méteren belül láthatsz. A teremtménynek sikeresnek kell lennie a Bölcsességmegtakarító dobással, az egyenértékű egyenlőséggel. Egy meghiúsított mentés esetén a következő fordulat elejéig támadások támadnak e lény ellen.

Rettenetes lekérdező:

A hatodik szinten a kínzás legkedveltebb módjaként válasszon egyet a következők közül: tűz, víz, sav, piercing vagy bludgeoning.

Amikor Charisma (megfélemlítés) ellenőrzést végez egy teremtmény ellen, miután a választott típus sérüléseit kezelte, akkor a teremtménynek egy percig sikerülnie kell a Bölcsesség megtakarító dobásakor vagy megijednie. Ennek a csekknek a DC-je 8 + a Charisma módosító + a jártassági bónusz.

Előnye van az Insight (Bölcsesség) ellenőrzéseknek, hogy megkülönböztessék, ha valaki megijesztett teremtményt hazud. A Bardic Inspiration halálát azonnal felhasználhatja, és hozzáadhatja a tekercséhez. Ha egy természetes 20-at egy karizma (megfélemlítés) ellenőrzése közben dob, akkor a cél nem tud tudatosan hazudni.

Félelem:

14. szinten a Menacing Stare hatótávolsága 30 lábra emelkedik.

Bármilyen ellenséges teremtménynek, amelyre a fenyegető Stare vagy a Fear Monger képessége hatással van, sikerüljön egy bölcsességmegtakarító dobásnál, ha az egyik szövetségese 0 pontra esik, míg 15 másodpercen belül el nem éri, vagy megijedt attól a teremtménytől, aki egy kárt okozott. perc. Ennek a mentésnek a DC-je egyenlő 8 + a lény karizma-módosítójával, amely a kárral foglalkozik + a többletkárosodás összege a cél elérése után 0 pont.

Ha a Fear Monger által megijesztett lény 0 találati pontra csökken, a 15 lábon belüli szövetségeseinek egy bölcsesség megtakarító dobni kell, vagy megijeszteniük kell a teremtményt, aki a kárral foglalkozik, a teremtés következő fordulójának kezdetéig. Ennek a mentésnek a DC-je egyenlő 8 + a lény karizma-módosítójával, amely a kárral foglalkozik + a többletkárosodás összege a cél elérése után 0 pont.

Ön és szövetségesei előnyöket szereznek a támadások ellen, amelyek így megijednek.

Amikor egy lény, amelyik a Charizmában (megfélemlítés) jár, az egyik foglalkozó kár, akkor mindkét esetben hozzáadják a mentési DC-hez a jártassági bónuszt.

    
készlet Robotex 05.06.2018 17:09
forrás

1 válasz

5

Nem, nem hiszem, hogy kiegyensúlyozott.

Sok jó ötlet van itt, és nagyrészt úgy gondolom, hogy eléggé átgondolt. A fő problémám a Fear Monger. Ahogy írtuk, a Fear Monger a bard nélkül terjedhet. Egy ellenséget meg lehetett fenyegetni, szövetségese megölni, majd megölte magát, félve a körülötte lévőeket. Az jó. A problémám az, hogy a bardot ki lehet ütögetni, és a félelem az ellenségen keresztül tudott söpörni mindaddig, amíg egy ellenség meghalt minden percben. Ez egy nagyszabású csatában nevetséges lenne.

A dolgok korlátozása:

  • Szükséges reakciót kérni a bardtól, hogy kiváltsa a félelmet.

  • Kéri, hogy a gyilkos legyen a bard. (Elég súlyos majom, de kiegyensúlyozottabbá tenné)

  • A Fear Monger koncentrációjának megkövetelése.

  • Ha egy teremtmény mentesül a X-es órákban, ha sikerül megmenteniük, akkor a lényeknek meg kell védeniük a Fear Monger-t.

Egyéb megjegyzések

Szeretem az Intimidation Expert-t, de az egész számot megszakítanám. Egy óriás három és egy közötti számának meghaladása nem túl megfélemlítő, sőt az emberekkel szemben is úgy gondolom, hogy túl könnyű számok előnyt szerezni.

Az MS elég erős ahhoz, hogy valamilyen módon korlátozhassa. Valószínűleg jó, de az erős oldalon van.

Nem adnék fel a TI károsodási típusainak listáját. Csak azt szeretném, ha a bard választaná a választott kár típusát. Nem hiszem, hogy jelentősen növelné a képességek erejét, és lehetővé teszi, hogy a bard játszhasson, ahogy akarják.

Vajon a félelemtől mentes lények kemény ellentétben vannak-e ehhez? Valószínűleg azt mondanám, hogy keménynek érezhetjük magunkat egy olyan harcban, amely megtagadja a legtöbb képességedet.

A félelem bonyolult. A csatában való futtatásra való törekvés több gondot okozhat, mint amennyit érdemes. Az egyszerűbbé tétele valószínűleg megkönnyítené az egyensúlyt és a játékot.

    
válasz adott 05.06.2018 18:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket