Miért hívja Bumble úrnak a törvényt Oliverben, aki főiskolai végzettségű?

10

A filmben: Oliver! (1968) Brownlow úr és Bumble úr között felmerült heves konfrontáció során, Oliver eredetét illetően, Brownlow úr pontja:

Mr. Brownlow: In the eyes of the law, you are the more guilty of the two, for the law supposes that your wife acts under your direction.

Mr. Bumble: If that's what the law supposes, sir, then the law is an ass! If that be the eyes of the law, sir, then the law is a bachelor!

Mielőtt ez a kijelentés megtörténne, azzal érvelnek, hogy Bumble asszony nem mondta el, hogy Oliver édesanyja egy fiatal lány, akit a medencében található kép határoz meg.

Szeretném tudni, hogy miért hívja Bumble úr a bachelor jogot? Van-e ez a szó az időbeállításban más jelentéssel? Ha megnézem a szó definícióját a Google , nem találtam más jelzést arra vonatkozóan, hogy azt használná, ha azt kórosan használják, vagy valami másat jelent, mint amilyet terveztek.

Van-e valakinek világos definíciója, vagy tudja, mi volt az a pont, amit megpróbáltunk érteni?

    
készlet Nicholas Aysen 25.04.2017 14:16
forrás

1 válasz

30

Egy főiskolai nem házas férfi.

Ne feledjük, hogy ez a házasság elvén alapuló viktoriánus fogalomon alapul. azon a részen, amelyen mindkét házastárs elvárható, hogy ebben a házasságban éljen.

Bumble lényege az volt, hogy egyetlen házas férfi sem tette volna ezt a törvényt.

A törvény feltételezi, hogy a feleségnek kizárólag a férje irányítása alatt kell cselekednie és soha önállóan.
Bumble egészen biztos, hogy ez nem így van - saját tapasztalatában, vagy bármely házas emberben.

    
válasz adott 25.04.2017 14:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket