Can vásárolhatok mesterkomponenset?

1

A feldolgozás szabályai szerint

To create a masterwork item, you create the masterwork component as if it were a separate item in addition to the standard item. The masterwork component has its own price (300 gp for a weapon or 150 gp for a suit of armor or a shield, see Equipment for the price of other masterwork tools) and a Craft DC of 20. Once both the standard component and the masterwork component are completed, the masterwork item is finished. The cost you pay for the masterwork component is one-third of the given amount, just as it is for the cost in raw materials.

De ha nem tudom megmunkálni a mesterkomponenset, lehetséges-e, hogy megvásároljam a mesterkomponenset, és magam is a fegyver többi részét hordozzam?

UPDATE : konkrétabb RAW-t vagy GYIK-ot kerestem.

UPDATE 2 : közvetlenül megkérdezem a paizo-t. Tudom, hogy ez hogyan megy.

    
készlet Jean-Luc Nacif Coelho 05.09.2017 08:07
forrás

4 válasz

5

Nem mondanám, hogy az „összetevő” kifejezés használata félrevezető. Bár a kézműves szabály ezeket a darabokat külön ellenőrzi az ellenőrzések és a költségek érdekében, egyszerűen azt jelentik, hogy valamit jobb anyagokkal, nagyobb gondossággal és drágább technikákkal készítenek.

    
válasz adott 05.09.2017 10:12
forrás
4

Azt mondanám Igen, hogy meg tudom vásárolni a mesterkomponenset.

A bíbor trón átokja A Pathfinder-verziónak van egy része a zsákmányból, amit a könyv mondott, hogy mesterkomponensként kifejezetten egy tőr megmunkálására használható. Ez azt jelenti, hogy a mestermunka komponensek különálló tárgyak, amelyeket egy adott tétel megmunkálásához lehet megvásárolni és használni.

Igaz, ez egy kalandútból származik, nem pedig egy keménytáblás szabálykönyvből, és nem várhatnám, hogy a kézműves egy szuper finom dolgot hozzon létre, majd hagyjon valaki másnak a végtermékért.

    
válasz adott 05.09.2017 21:45
forrás
4

Nem, nem

Ha előfordul, hogy a csoportjában van helyesíró, kérdezze meg, hogy hozzáférnek-e a Masterwork Transformation . Ez a varázslat lehetővé teszi, hogy bármely fegyvert vagy páncélt mesterséggé alakítson egyszerűen a szükséges anyagok megvásárlásával és a varázslat leadásával.

The material component for the spell is magical reagents worth the cost difference between a normal item and the equivalent masterwork item (typically 300 gp for a weapon, 150 gp for armor, or 50 gp for a tool).

Ha nincs hozzáférése ehhez a varázslathoz, béreljen egy varázslót 60 gp-ra, plusz 300 gp anyagköltséget, összesen 360 gp-ra. Mindaddig, amíg a települése rendelkezik legalább 2 szintű varázslattal (például egy Hamlet vagy nagyobb). A papi és varázsló varázslatnak ez nem lehet túl nehéz.

Egy másik lehetőség a Exemplar fegyverkarbantartás (350 gp), amely véglegesen változik fegyver egy mestermunka fegyverbe, ha alkalmazzák. Ne feledje, hogy ez csak fegyverekre, nem páncélokra alkalmazható, és hogy egy extra 50 gp (300 gp-ről 350 gp-ra) kerül.

Ellenkező esetben a szokásos módszerekkel ( Craft készség) a fegyvered / páncélod mesterképzésének részét kell képezned. nem lehet vásárolt , és aztán eldobni az elembe, hogy mágikusan átalakítsa azt mesterként.

Mit jelent ez? Meg kell vásárolnia a nyersanyagokat , amelyek 100 gp-ot fizettek a fegyverekért (1/3 a mesterségek minőségének költsége, 300 gp) és 50 gp a páncélzatra (1/3 a 150 gp-ről), és a Craft készségszabályok használatával a fegyver / páncélod mesterkomponensének kézbesítésére. Van egy online kézműves számológép , hogy segítsen megérteni ezt. Megjegyezzük azonban, hogy a mesterművelet összetevője nem különíthető el, csak elkülönítheti őket, hogy kiszámítsa az elem feldolgozásának költségét és időt.

Pathfinder társadalom

A Pathfinder Society Guild Guide (9.0 verzió, 20. oldal) szerint a nem mesterképes elemeket nem lehet mesterként frissíteni:

Mundane items cannot be upgraded to masterwork items, nor can nonmagical aspects of equipment be upgraded, such as the strength rating on a composite bow.

Később elmagyarázza (23. oldal), hogy csak egyetlen Masterwork Transformációt hozhat létre, és a varázslat előnyeit megtarthatja a következő kalandokra:

A character can have one each of the following spells on an item or items that carries over from adventure to adventure: continual flame, masterwork transformation (Pathfinder RPG Ultimate Magic 228), secret chest, and secret page.

A GYIK tovább tisztázza, hogyan működik a Masterwork Transformation PFS-ben:

The Pathfinder Society Roleplaying Guild Guide says that I can only transfer the effects of one copy of the masterwork transformation spell from one adventure to another. What happens if I enchant an item under the effects of masterwork transformation?

The enchanted item no longer counts as being under the effects of masterwork transformation, so it does not count against the limit of one copy of the spell.

    
válasz adott 05.09.2017 15:21
forrás
-3

is it possible for me to buy the masterwork component and craft the rest of the weapon myself?

Azt mondanám, bárki vásárolhat valamit, ha valaki hajlandó-e eladni a dolgot nekik.

Az igazi kérdés, hogy hatékonyan használhatja-e ezt a mesterkomponenset?

I'm not able to craft the masterwork component

Mivel nem tudod megmunkálni a mesterkészítményt, azt mondanám, hogy nem. Ennek az az oka, hogy a megfelelő képzettségi szint nélkül nem tudná hatékonyan használni a mesterkomponenset. Ezért minden olyan elem, amelyet vele készítettél, a legjobb esetben egy normál elem, amelyen egyetlen képzelet van.

Emellett, ha megtehetné, akkor az NPC-k is. Van egy gondolat az Ön számára, egy "sikertelen szörnyeteg" sikoltozó táblája, amely mesterséges fegyverekkel és páncélokkal fut rajtad, amit önmagukban szokásos körülmények között nem tudtak önmagukra hajózni, de azzal kapták, hogy ellopják a mesterséges alkatrészeket. a múlt hónapban kivett lakókocsi.

Tehát azt mondanám, hogy igen, meg tudod vásárolni, de nem lenne jó neked, és nem annyira az NPC-nek, mintha nem lenne PC-je.

Láthatnám egy másik GM-t, amely másképp hívta? Igen, látom ezt. A játék világában megengedhető, hogy a GM be akar menni. Lehet-e megvásárolni egy mesterművet, és felhelyezni a saját őrére és pommelére? Ha megvan a képessége, hogy ezt megtehesse, igen. Mennyi készség? Több mint egy normál kard? Ez a vitatható rész. Ha a mester bónuszokat akarod, le kellene jönnöm a mesterképzéshez szükséges mester-készségek oldalára.

Megnézheti a RAW-t.

To create a masterwork item, you create the masterwork component as if it were a separate item in addition to the standard item. The masterwork component has its own price (300 gp for a weapon or 150 gp for a suit of armor or a shield, see Equipment for the price of other masterwork tools) and a Craft DC of 20. Once both the standard component and the masterwork component are completed, the masterwork item is finished. The cost you pay for the masterwork component is one-third of the given amount, just as it is for the cost in raw materials.

Néhányan ezt olvassák, és azt mondják, hogy két ember oszthatja meg a munkát, az egyik a "mester", aki a kemény bitet és más, "normális" craftert készít, és mindezt együtt. Végül is nem mondja meg, hogy melyiknek kell az összes alkatrészt együtt elhelyeznie.

Jól van, nem mondja meg, melyiknek kell az összes alkatrészt együtt elhelyeznie. Azt mondanám, hogy a "normális" lehet nem együtt hatékonyan , ezért nincs mesterséges bónusz, csak egy normál elem, egy nagyon szép darab rajta. Ahhoz, hogy megkapjuk a mestermunka bónuszt, egy „mester” -nek kell összeállítania. A "normális" lehet, hogy a rendszeres alkatrészeket készítené, de a "mester" -nek együtt kell lennie a végén, ha egy mesterképes bónuszt szeretne.

Ismét köze van ahhoz, hogy a világ milyen fajta világot keres. Mielőtt eldöntené, hogy a GM-nek önmagát kellene kérnie, a 2. szintű harcosok csípőjén mesterséges kardok, vagy ritka? Ezt a választ kell irányítania.

    
válasz adott 06.09.2017 07:49
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket